Valami hibát ír ki, nem tudom megnyitni.
Tudja valaki, hogy mennyi volt tavaly ilyenkor pl, az 1 g-os arany érme árfolyama?
Az hogy viszonyul a mostani árhoz?
Az érme, vagy ékszer /törtarany/ jelenlegi felvásárlási ára eléri a 2-3 évvel ezelőtti arany eladási árát?
Oké. Értelek. Ez az optimista forgatókönyv.
"Kb, X milliárd bevétel a gazdaság kifehérítéséből."
igen..ez a legnagyobb gond (bár ez nem hat azokra az árakra amit mondtam)
A kisember meg van feszítve..nincs már hova nyúlniuk(érdekes módon azért 30.60ezret eldohányoznak havonta)..elvileg vannak tartalékok költségvetésben..látniuk kell ezeket a gondokat..elvileg a fellendülés munkahelyeket teremt..javul az alsó réteg életminősége..én ezt a mezőgazdaságtól várom..ez szívja fel legjobban az alacsonyan képzett munkaerőt.
Sokan olyan házban/lakásban laknak,olyan autójuk van amit nem engedhetnének meg maguknak..a gondjaik többsége is ebből fakad..elvileg a végtörlesztés és a rögzített árfolyam segíthet a terheken..kihúzza a fejeket a hurokból..most kell jó döntéseket hozni..
Az egykulcsos adó elvileg helyzetbe hozza a középréteget..vagy takarékoskodik..vagy/és költ..
-Ha takarékoskodik akkor felszívhatnak valamennyi államkötvényt (M.O. gondja a magas külföldi adósság, tán orbán mondta közvetlenül elérhetővé kell tenni a lakosságnak az államkötvényeket)
-Ha költ..akkor a kkv-k felé egy keresletet gerjeszt.. (a kkv-k min80%-a a szolgáltatásban és kereskedelemben vállalkozik)(most mondhatod külföldön költik el.. de ezt kapjuk mi is szlovákoktól secko-jedno)
valahol olvastam egy kósza hírt a rögzített árfolyam terhét a kormány vállalja 100
úgyúgy :)
egy pozitív imf-es hírre már 300alá megy az árfolyam.. láthattad 2hete..(ott vettem eur/huf certit ma adtam el..a pénz romlott 5%-ot a certi meg nettó 30%ot)
merem-nem merem nem ez a kérdés.. persze merném a pénzem Ft-ban tartani..mert bátor vagyok.. de a gazdálkodásomhoz szükséges az eur is.. az ingatlan a részvények alapból Ft-os befektetések...eur kell a likviditásomhoz..és a döntési szabadságom fenntartásához..
meg hát, a krumplin, is biztos lesz egy kis föld....)) tehát nem tiszta az sem..)))
Ezek szép dolgok. De mi lesz az emberekkel? Az átlag melóssal?
A fizu szinte a rezsire /sem / elég.
Miből fizeti az ország a hiteleit? Mi lesz ha a bizalmatlanság még nagyobb lesz?
Miből fizetnek az önkormányzatok? Vagy nem fizetnek, ahogy Lázár tervezi?
Csak hogy az aranynál maradjunk: Szerinted esik 1300 dollárig? Ha esik az megjelenik a "kisker" árban is?
tavaly is mindenki 300feletti eurt várt..265is volt de jellemzően 275..ez júniusra meglesz..vsz
jó a Ft ár/érték aránya 275nél is... az jó exportra importra...315ös eurra inkább árcsökkentés a válasz..nem kap több pénzt aki exportál..
Az volt a véleményem a kormány a múlt évre rakta a legrosszabb dolgokat...Orbán az év második felére várja a javulást.. tehát stabilizálódhat a helyzet és csöpögtethetik a jó híreket.. a pénz oda megy ahol jobb neki,nem akarnak lemaradni...ne feledjük van itt pár nagy multi és sok tőkecsoport ..nekik sem érdekük a totális csőd...talán még lobbiznak is értünk.
A kínai beruházások is aktuálisak lehetnek..(regionális központ, citromsav gyár, Bc,..)az arab megállapodásról nem is tudunk..
számomra nem kétséges zsarolják tolják a kormányt egy irányba..meglátjuk..
Más a nyílt és más a titkos tárgyalás..
persze, hogy nem tiszta, de krumpiért nem kell színarany... :)
Semmi sem kizárt, de ez egy elég jelentős forinterősödést feltételez. Ez alapján az összes vagyonod mernéd forint-betétben vagy magyar állampapírban tartani?
a tiéd a link lett volna..a többi a többi elrugaszkodott hozzászólásokhoz..
majd emlékezzünk vissza..
sztem 1éven belül:
- arany lesz 1300alatt
- euro lesz 275 Ft
- eur/dollár 1,4
- chf 210Ft
- OTP 4800Ft
Én azért javasoltam az érmét az ékszer-arany helyett, mert ékszerben, ha még használtan is veszi meg valaki, akkor is kell ÁFÁ-t fizetni utána, míg a tömbök Áfa-mentesek.
De ha valaki tud magánszemélytől vásárolgatni megunt aranyakat (amik biztosan aranyak!) mondjuk felvásárlási ár + 5-10%, akkor az is jó üzlet lehet esetleg.
Ha arany ékszert vásárolsz, akkor picit bonyolítja a dolgot, hogy nem színaranyat vásárolsz (999,9) hanem pl. 14K (585) vagy 18K (750) tisztaságú aranyat. 1 egység színarany közel 2 egység 14K ékszerarannyal egyenértékű.
Nekem az a véleményem, hogy az arany jó értékőrző. Régen is érték volt és az is marad. Olyan nem lesz, hogy elértéktelenedik. Nemhiába tartottak mindig is a tehetősebbek/nemesek aranyat-ezüstöt-drágakövet. És most sem az veszi az aranyat, akinek még hajszárítóra se futja csak hitelből. A nemzeti bankok sem véletlenül tartják az aranyat, ahogyan az országok sem véletlenül vásárolják. Ha valaki nem hisz benne, az egyéni vélemény, de több ezer év óta értéket jelent, és még jobbat (ami több ezer éve létezik) nem nagyon találtak ki.
Azt hogy a vagyonodat milyen arányban mibe fekteted, neked kell eldöntened, szerintem ebben senki nem tudja a tutit. Ha aranyban és többféle valutában elosztva "tartod" a vagyonod egy részét, biztos hogy a vagyonod megmarad. Azt hogy az majd egykor mennyit fog érni, na azon teljesen felesleges vitatkozni, mert azt senki nem tud(hat)ja.
Én nem háborúra gondolok, jelenleg.
Csak, hogy érts:
-1998-ban kezdtem dolgozni. Nem dönthettem, hogy akarom-e a MANYUP-ot, mert KÖTELEZŐ volt belépni.
-2011-ben dönthettem, hogy kilépek-e, bár nem volt nehéz dönteni, mivel a maradás hülyeség lett volna. Ellenben akik úgy döntöttek maradnak, azok már nem is maradhatnak, pedig talán csak 8 hónap telt el.
-Az összegyűlt pénzem azt mondták halálomkor az örökösökre száll. Kb 2.5 millió Ft volt a számlán. Ezt megkapták volna a gyerekeim. DE! Kifizetéskor a reálhozam már csak 200 ezer lett, mert ez így törvényes.
Nem politizálok, kérem más sem tegye. Az általam leírtak tények, azok pedig tudjuk "makacs dolgok".
A kérdésem, vagyis a lényeg az előző hsz-ben van.
http://www.stocklandyard.hu/forum/topic/1457
a régi időkben háborús helyzetben beszolgáltatási kötelezettség volt..termény arany valuta...a feketézőket kivégzik vagy lecsukják.. mostanában háborús körülmények között fegyveres martalócok rabolnak.. elveszik amit akarnak..meglátogatják a jobb családokat megerőszakolják a lányokat a gyerek hátára rátesznek egy vasalót..megnézném ki nem adja oda mindenét..utána meg ..
lezárják az utakat területeket.. átkutatnak és úgy mehetsz el..
arany puha..ha farigcsálni akarod egy normál késsel farigcsálhatsz..a súlya az érték..
de ébresztő emberek..görögök sem cserekereskedelmet folytatnak..háborúnak kicsi az esélye nálunk..a NATO és eus tagság miatt...
Köszönöm a hozzá szólásokat. Tanulságosak.
Az alap kérdés az volt, hogy ha a MANYUP példájára "elfogyna" a jelenleg folyószámlán tárolt megtakarítások az arany jó érték őrző lehet-e?
Termőföldem van. Nem sok, de ami egy családnak kell, annyi van. /2hektár/.
Az értéket a földön megvédeni szinte lehetetlen, az erdőt szintén ez tapasztalat.
Konkrétan tudom, hogy Borsodba az ország közepéből visz a család kukoricát család látogatáskor a szülőknek, a személy autó csomagtartójában.
Ott nem lehet termelni, mert MINDENT ELLOPNAK.
Szerintem érték őrzőnek /nem gyarapodni akarok/ az arany érme jó lehet, fizikailag birtokolva. kb 40%-ban.
Azután 30%-ban Euro, mert azzal lehet fizetni az összes környező országban.
Azután 30 %-ban norvég, és svéd korona, mert az viszonylag állandóan tartja az értékét.
Vélemények?