Regisztráció Elfelejtett jelszó

4IG fórum

1874 Aki megfogta és ve…

#481013 zeeh_

1874

Aki megfogta és vett 800-1000 között nemrég, az hülyére keresi magát vele.

Re: nincs cím

#480516 Zotya32 Előzmény: #480249

sajna már nincs, pedig lehet venni kéne ezt is.. ma volt benne egy kisebb felhúzás, mondjuk erre a hírre még indokolt is lehet.... na mindegy, most minden figyelmem a phylen. :)

#480249 matgab Előzmény: #460785

Új mezőgazdasági számviteli informatikai rendszert fejlesztett a Humansoft PDF Nyomtatás E-mail

Írta: Agromonitor.hu

2012. február 19. vasárnap, 11:04

Az Európai Unióban (EU) egyedülálló, integrált informatikai rendszert fejlesztett a Humansoft Kft. A közepes és nagy mezőgazdasági vállalkozások számára készült szoftver prototípusának elkészítését húsz hazai cégnél végzett helyzetfelmérés előzte meg, amely során kiderült, a különböző szakmai és számviteli rendszerek egymástól elkülönülten működnek, gyakran a különböző nyilvántartásokat papíron vezetik.

A komplex vállalatirányítási rendszer a termeléstől az értékesítésig összegyűjti azokat az adatokat, amelyek most még csak „szigetszerűen” léteznek, hatékonyabbá, tervezhetőbbé téve a vállalkozások működését – állítja a cég. A rendszer növénytermesztési, állattenyésztési és a mezőgazdasági cégek általános tevékenységéhez kapcsolódó részekre tagolódik.

A növénytermesztési rész alkalmas a tulajdoni lapok és a földbérleti szerződések kezelésére. Tervezhetők és nyilvántarthatók vele a különböző mezőgazdasági feladatok, az ezekhez kapcsolódó készletváltozások. A rendszerből előállíthatók az olyan kötelező adatszolgáltatáshoz kapcsolódó dokumentumok, mint a gazdálkodási, permetezési napló és tápanyagmérleg is.

Az állattenyésztési modul elsősorban a sertés- és szarvasmarha-tenyésztéshez kapcsolódó feladatok ellátásában segíti a vállalkozásokat, de más ágazatokban is alkalmas az állomány alapadatainak nyilvántartására. A rendszer lehetővé teszi az egyes állatok egyedi azonosítók alapján történő nyilvántartását, az állatorvosi folyamatok kezelését, a párosítási, szaporodási, fejési, mérlegelési adatok rögzítését, úgy, hogy azok automatikusan belekerülnek a cég számviteli rendszerébe, illetve elkészíthetővé vállnak a különböző bevallások, bejelentések és kérelmek is. A kétéves munka, melyben tíz-tizenöt informatikus, mérnök, tanácsadó és néhány alvállalkozó vett részt 430 millió forint került, a költségekből 280 millió forintot uniós támogatás fedezett – közölte a társaság az MTI-vel.

Az 1989-ben kanadai-magyar vegyesvállalatként alakult Humansoft Kft. jelenleg a tőzsdén jegyzett Freesoft-csoport tagja. A cég fő tevékenysége a hardverértékesítés mellett informatikai szolgáltatások nyújtása. Jelenleg a vállalkozás 210 munkavállalót foglalkoztat, 2011-es árbevétele mintegy 7,2 milliárd forint volt.

2012. február 19. vasárnap, 16:21

A Humansoft bevétele tehát,jobb lett mint 2010-ben.

#460785 Sumerologo Előzmény: #460513

Basszus....tegnap itt toporogtam a monitor és az 1500 Ft-os eladói pakk előtt, nem mertem megvenni.....most 1648

#459280 matgab Előzmény: #459278

ez a tranzakció akkor gyakorlatilag arról szólt, hogy kihasználva a minimális forgalmat a cég csinált magának -ha jól számoltál- 42 millió forint nyereséget az idei évre.

Ennek oka gyakorlatilag semmi más nem lehet, csak hogy szebbnek mutassa az éves eredményét.

Hogy ennek az az oka, hogy ezzel plusszos eredményt hozzanak az idei évre, és ezzel tudjanak indulni jövőévi pályázatokon, vagy adóoptimalizálási célja volt azt nem tudhatjuk egyelőre.

Mindenesetre most van a cégnek 90.000 darab saját részvénye, amit olcsón szerzett. Ezzel további lehetőségek nyílhatnak meg egy akvizició során (mint fizetőeszköz), esetleg további részvényemelkedés esetén további nyereséget okozhat (ezt önmagában nem tartom valószínűnek- mert akkor olcsóbb lett volna simán határidőn tartani és nehéz lenne a piacon megszabadulni 90e darab részvénytől), vagy legrosszabb esetben szétosztják a management-nek bónuszként...

#459278 matgab Előzmény: #458917

A FreeSoft Nyrt. a mai napon – 2011.12.27-én – 85.500 db saját részvényt vett, 1.500 Ft/db áron az

azonnali piacon és zárta a 2012. márciusi határid3re nyitott 855 kontraktus (85.500 db saját részvényre

vonatkozó) vételi pozícióját 1.522 Ft-os áron. A FreeSoft Nyrt. a tranzakciókat t3zsdei forgalomban az

Equilor Befektetési Zrt. közrem@ködésével hajtotta végre.

A fenti tranzakció után a FreeSoft Nyrt. saját részvény állománya 4500 db-ról 90.000 db-ra (0,24%-ról

4,79%-ra) növekedett. A FreeSoft Nyrt. saját részvényre vonatkozó 2012. márciusi lejáratú határid3s

vételi pozíció kontraktusainak a száma 855 db-ról 0-ra csökkent. Így a FreeSoft Nyrt. mától saját

részvényre nem rendelkezik határid3s pozícióval vagy opcióval.

#458917 vincentlauria Előzmény: #458906

valóban, de az említett papírok és 2011 nem rólunk szóltak, freeben kispakkom van nagy bukóval, és a kiszállót keresem...:)

#458900 Bendeguz Előzmény: #458881

kibszott magyar tőzsdén csak veszteni lehet... nyerőgépezés szintjére süllyedt az egész. már nem számít se funda, se technika, vegyél bármit, veszteni fogsz!

#458881 vincentlauria Előzmény: #458365

ne fogadj arra :) freet nagyon csúnyán (~ 2500 átlaggal)vettem... estar szép lenne, csak egy nagyobb 10.000-es bekeráras pakkal elqrtam...

#458365 matgab Előzmény: #458307

Orco már nekem sincs meg a kivezetés miatt... :-)

De arra mondjuk mernék fogadni bármiben, hogy minden részvényből nekem van magasabb bekerülési áru papírom! :-)

#458302 matgab Előzmény: #458222

Határozottan rossz a memóriád, ajánlom a cavintont! :-)

1600 körüli vételem az Orcoban volt.

Erre 2k óta rá se néztem.

#458222 Bendeguz Előzmény: #458220

Hohó! Határozottan emlékszem, hogy valahova 1600 környékére álltál be, legalábbis ezt írtad a topicodban. Mégis vettél 2k-n? Mi motivált?

#458220 matgab Előzmény: #458216

én is 2k körül vettem, azóta esik, mint a kő (csakúgy, mint az Estar, vagy az Orco, vagy a PFLAX). Amihez nyúlok, az sz(t)arrá válik.