Ezt a 10-15 év tőzsdei tapasztalat mondhatja veled? Valóban nem kizárt, mivel törvény nem tiltja, meg nálunk különben sem arról híresek, hogy betartják.
Ezt a 10-15 év tőzsdei tapasztalat mondhatja veled? Valóban nem kizárt, mivel törvény nem tiltja, meg nálunk különben sem arról híresek, hogy betartják.
Itt minden saját feltételezés. Amúgy nem könnyű hozzájutni napon túli kölcsönpakkhoz.
Mióta is van short?
Én konkrétan arra gondolok, hogy kölcsön részvénnyel verik szét az árfolyamot, és mellette hangulatot keltenek, hogy csőd, meg vége van stb..
Szerk: na látom közben Lxrose is hasonlót írt.
el sem hiszem, h zöldben zártunk... az utóbbi hónapokban már beleégett a szemembe a piros szín...
Nem is a shorttal van neki sem gondja szerintem, hanem a manipulatív shorttal, ami alacsony likviditású részvényeknél komoly árfolyambefolyásolással jár. Erre lehetne az up-tick short nálunk is, ha valakit érdekelne, mert a PSZAF-et nem érdekli, hogy 1000 darabbal bezúzzák 5%-kal, ha úgy tetszik.
AL-nél minden tény, amit ő gondol a jövőről. az úgy lesz és kész, 1000%
Nem kizárt, hogy vannak még záratlan shortos kölcsönpakkok.
Szerintem meg igyunk! Karácsony kimaradt egészségügyi problémák miatt. A szilvesztert nem hagyhatom veszni...
Köszönjük. Egyéb: Ha valakinek nem kíváncsiak a véleményére, azt illene tiszteletben tartani. Kb. 2-3 kolléga jelezte, hogy igényt tart a beírásaira, másik 1-2 száz meg nem. Ön szerint mi a megoldás ha pár van saját topikja?
holnap mehet "magasra", hogy legyen honnan újra nyitni...
Aham, mindenki csak vehetne, és az árfolyam felmenne 1 csilliárdra? Vagy hogyan gondolod?
A shortos azt gondolja, lesz olcsóbb, és most drágán eladja. A longos azt gondolja, lesz még drágább, és olcsón megveszi.
Én semmi, de semmi különbséget nem látok a két cselekedet között. Ha nem lennének shortosok, ugyan te kitől vennél? Vagy veszel a kibocsájtáskor, vagy soha többet, hiszen ha nekem van, nem adom el neked, hiszen mindig csak felfelé megy az ára.
Ennél többet vártam tőled...
már lelépett
Jól látszott 4100-nél, hogy kezdik zárni a shortokat. A forgalom alapján kölcsönpakkok voltak.
http://www.stocklandyard.hu/forum/topic/109/3/#post460046
Januárban újból ki fogják kölcsönözni a pakkokat.
Vicc akart lenni,de úgy látszik annak sz@r volt :))))
Megmondom őszintén, hogy igen, és azt is leírom ugyanígy, hogy a shortot egy görény dolognak tartom, és azokat is akik kitalálták!
helyedben nem dobnám el az agyam
a facebookos üzenetben semmi konkrétum nem volt
és a decemberi pf elemzés óta sem történt semmi