Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: Shortzárások

#460378 Lxrose Előzmény: #460370

Ezt a 10-15 év tőzsdei tapasztalat mondhatja veled? Valóban nem kizárt, mivel törvény nem tiltja, meg nálunk különben sem arról híresek, hogy betartják.

Re: nincs cím

#460375 hAliG Előzmény: #460364

Mióta is van short?

Én konkrétan arra gondolok, hogy kölcsön részvénnyel verik szét az árfolyamot, és mellette hangulatot keltenek, hogy csőd, meg vége van stb..

Szerk: na látom közben Lxrose is hasonlót írt.

#460374 Muskatli Előzmény: #460369

el sem hiszem, h zöldben zártunk... az utóbbi hónapokban már beleégett a szemembe a piros szín...

#460373 Lxrose Előzmény: #460364

Nem is a shorttal van neki sem gondja szerintem, hanem a manipulatív shorttal, ami alacsony likviditású részvényeknél komoly árfolyambefolyásolással jár. Erre lehetne az up-tick short nálunk is, ha valakit érdekelne, mert a PSZAF-et nem érdekli, hogy 1000 darabbal bezúzzák 5%-kal, ha úgy tetszik.

#460367 panpeter Előzmény: #460363

Szerintem meg igyunk! Karácsony kimaradt egészségügyi problémák miatt. A szilvesztert nem hagyhatom veszni...

#460366 panpeter Előzmény: #460360

Köszönjük. Egyéb: Ha valakinek nem kíváncsiak a véleményére, azt illene tiszteletben tartani. Kb. 2-3 kolléga jelezte, hogy igényt tart a beírásaira, másik 1-2 száz meg nem. Ön szerint mi a megoldás ha pár van saját topikja?

#460364 Ricsi Előzmény: #460358

Aham, mindenki csak vehetne, és az árfolyam felmenne 1 csilliárdra? Vagy hogyan gondolod?

A shortos azt gondolja, lesz olcsóbb, és most drágán eladja. A longos azt gondolja, lesz még drágább, és olcsón megveszi.

Én semmi, de semmi különbséget nem látok a két cselekedet között. Ha nem lennének shortosok, ugyan te kitől vennél? Vagy veszel a kibocsájtáskor, vagy soha többet, hiszen ha nekem van, nem adom el neked, hiszen mindig csak felfelé megy az ára.

Ennél többet vártam tőled...

#460358 hAliG Előzmény: #460354

Megmondom őszintén, hogy igen, és azt is leírom ugyanígy, hogy a shortot egy görény dolognak tartom, és azokat is akik kitalálták!

Re: Elemzés

#460355 exmnbs1 Előzmény: #460348

helyedben nem dobnám el az agyam

a facebookos üzenetben semmi konkrétum nem volt

és a decemberi pf elemzés óta sem történt semmi