Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: nincs cím

#458747 Bendeguz Előzmény: #458722

Minap eszméltem rá, hogy az RFV-s pályafutásomat egy 2009-es 5100 körüli vétellel kezdtem, amit 5800-on eladtam. Hihetetlen, hogy visszajutottunk ide.

#458722 susnye Előzmény: #458659

"2. A 20% ért kapott pénz felét (10%) félre teszed arra az esetre, ha tovább esik az E-star, akkor visszaveszed olcsóbban (saját rv-vel shortoltál"

En egy ideje veszegetem esesben, de vhogy egyre kevesebb kesztetest erzek arra, h ezt folytassam.. Nem meglepo modon, en is szep minuszban vagyok a jelenlegi pakkokkal, de osszessegeben szerencsere meg mindig pluszban vagyok az rfv/e-star koteseimet nezve. Viszont valoban nem art kikacsintani szerintem is. En is probalom az otival ill. metellel (valamint a rabaval is makom volt) gyogyitani a helyzetet, eddig sikerrel, de csak aprankent.

Kari

#458721 susnye

Mindenkinek bekes, boldog karacsonyt. Remeljuk, jovo ilyenkor mar nem lesz ennyire beborulva..

#458693 Arsene Lupin Előzmény: #458672

Természetesen, ha más papírokon van nyeresége, akkor érdemes azt csökkenteni. Ellenkező esetben viszont nem érdemes idő előtt veszteséget realizálni.

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

#458672 Lxrose Előzmény: #458671

Annyiból lehet értelme, hogy ha adót kellene fizetnie, mert csak nyereséget realizált, akkor legalább azt ne kelljen. Azt kell mérlegelni, hogy megéri -e a brókerdíjat.

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

#458671 Arsene Lupin Előzmény: #458659

"1. Eladod az összes részvényed dec.27-én, majd visszaveszed a részvények 80%-át egyből. (így az ez évi nyereségadódat tudod csökkenteni, ha volt, illetve a következő 2 év nyereségéből (reméljük lesz) le tudod vonni)."

Ez így butaság. Ha két éven belül realizálna nyereséget, semmit nem nyer vele, ráadásul a brokidíjat is feleslegesen fizette. Ha viszont két éven túl lesz nyereséges, bukik egy rakás pénzt az alacsonyabb bekerülési ár miatt.

A 20 %-kal más papírban való swingelésben van ráció, de ott sem terem a pénz magától.

Vagy például azt is csin…

#458661 Tapasz

Vagy például azt is csinálhatod, hogy a 20%-ból (vagy amennyit te gondolsz) majd veszel januárban megint E-start, mondjuk 4950 ért 20 db-t, amihez hozzácsapsz 2 db 10 000 es beker árut (ami már az átkötés miatt csak 5000 papíron), kiszámolod az átlag beker árat a 22 db- ra (ami a példában (20x4950+2x10000)/22=5409), és ha eléri az 5500 at, akkor nyerőben eladod.

Ha viszont megy tovább lefelé, akkor mondjuk 4750 stoppolsz.

Más részvény esetében azt is csinálhatod, hogy pl. otival kerestél X forintot, akkor annyi e-star-t eladsz, amennyinek a összbukója X ft. Így szép lassan kitudsz menekülni.

Írj, ha valami kérdésed van

#458659 Tapasz

Én is viszont kívánom mindenkinek!

Más:

Rivotril: Mivel én is hasonló cipőben járok az FHB-vel (650 ft beker áron van), mint te az E-star-al, elmesélem, hogy én mit teszek ilyen esetben, és ha úgy érzed, te is kipróbálhatod.

1. Eladod az összes részvényed dec.27-én, majd visszaveszed a részvények 80%-át egyből. (így az ez évi nyereségadódat tudod csökkenteni, ha volt, illetve a következő 2 év nyereségéből (reméljük lesz) le tudod vonni)

2. A 20% ért kapott pénz felét (10%) félre teszed arra az esetre, ha tovább esik az E-star, akkor visszaveszed olcsóbban (saját rv-vel shortoltál)

3. A fennmaradó 10%- ból pedig kis tételekkel tudsz swing pozikat felvenni más részvényekkel STOP alkalmazásával.

4. Ha az E-star elkezd emelkedni, akkor a fennmaradó 80%-al még mindig poziban vagy.

Én az FHB-t 471 ft-on kötöttem át, nem az egész mennyiséget. Voltak 5489 ről és 4500 ról OTP részvényeim, azokat 2960 on kötöttem át (eladtam, majd azonnal visszavettem.)

A maradék pénzből kis tételekkel adok veszek.

Fontos: A T+3 elszámolás miatt mindenképp 27-én kell ezt megcsinálnod, különben csak a jövő évi adó elszámolásánál (2013-ban) tudod érvényesíteni.

Remélem tudtam valamennyit segíteni

Re: Ez mi?

#458577 Grizzly Géza Előzmény: #458510

Félreértés ne essék,nekem mind1,ki van kormányon amennyiben idióta,márpedig az elmúlt pár évben bebizonyosodott,hogy félhülye barmok vannak az ország élén és ez tragédia...

Mindenféle listán bejutott pszichopata perverz pedofil.A családtagjaik pedig vezető székekben ülnek. Siralmas. A legújabb kinevezett ribanc még beszélni sem tud,de több száz milliárd felett fog kotlani... Úgy látszik én már örök ellenzéki szerepre vagyok kárhoztatva,pedig Isten lássa a lelkemet,nagyon szeretnék épelméjű, a magyar emberek érdekét és nem a saját milliós fizetésüket szem előtt tartó politikusat látni a közéletben.

Befejezem,mert most kezdenék káromkodni és nem akarom kitiltatni magam :)

Kellemes Karácsonyt minden sorstársamnak!! :)

egy napig nem nézek rá e…

#458575 SZETO99

egy napig nem nézek rá erre a valamire is már megint majd 10% mínusz... ez már kommentet sem érdemel. apropo, mi a helyzet a 2,5%-os pakkcserével? ez már jó néhány napja történt... ha vezetői image építésre ennyi energiát fordítunk, úgy gondolok a büfik értesítése néhány "fontos" inforol is megérdemelne legalább ennyi odafigyelést... vagy csak nem olvasom kellő pontossággal a híreket. Nem hiszem. egyre inkább azt érzem, hogy nem csak az rv. árfolyam megy lefelé ennél a cégnél..

#458510 Előzmény: #458499

Fénysebességgel fognak felgyorsulni az események. Már mint a közéletben.

#458499 Grizzly Géza Előzmény: #458458

Ne felejtsük el,hogy Putyinka emeli a gáz árát 10%-al,ha jól tudom. Az önkorik már most sem nagyon fizetnek,majd az állam átveszi a tartozást. Szerinted egyből utalnak? :)))

Újratárgyalnak,zsarolnak,szemétkednek,mint az ország minden egyes állampolgárával teszik. A gazdasági szabadságharc sem hoz nekünk sok jót,ezt üveggömb nélkül is megmondom,bár ne így lenne....:(

#458471 rbbj11 Előzmény: #458450

akkor ne hagyd :DDD

Nyugtasd magad ezzel a sok fossal, sőt, újra és újra leírhatnád ugyanazokat az infókat, amik alapján akármilyen pozitív beállítás elképzelhető, és bár már tucatszor le lettek írva, újból és újból írd le. Nem gond végülis.

#458467 rbbj11 Előzmény: #458444

ezt és a többi kérdésedre a választ már megbeszéltük részletesen a cím belinkelésekor. És régen volt, olyannyira, hogy azóta a listán lévő cégek kb. felénél alapvető és brutálisan negatív fundamentális és kilátásbeli változások léptek fel.

#458458 Lxrose Előzmény: #458453

A 2009-es adózott eredmény 800 millió volt, a 2012-es meg 400 lesz? Mégha elírás is, akkor is igen durva hiba egy gazdasági, pénzügyi "laptól".