Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Tapasz

Én is viszont kívánom mindenkinek!

Más:

Rivotril: Mivel én is hasonló cipőben járok az FHB-vel (650 ft beker áron van), mint te az E-star-al, elmesélem, hogy én mit teszek ilyen esetben, és ha úgy érzed, te is kipróbálhatod.

1. Eladod az összes részvényed dec.27-én, majd visszaveszed a részvények 80%-át egyből. (így az ez évi nyereségadódat tudod csökkenteni, ha volt, illetve a következő 2 év nyereségéből (reméljük lesz) le tudod vonni)

2. A 20% ért kapott pénz felét (10%) félre teszed arra az esetre, ha tovább esik az E-star, akkor visszaveszed olcsóbban (saját rv-vel shortoltál)

3. A fennmaradó 10%- ból pedig kis tételekkel tudsz swing pozikat felvenni más részvényekkel STOP alkalmazásával.

4. Ha az E-star elkezd emelkedni, akkor a fennmaradó 80%-al még mindig poziban vagy.

Én az FHB-t 471 ft-on kötöttem át, nem az egész mennyiséget. Voltak 5489 ről és 4500 ról OTP részvényeim, azokat 2960 on kötöttem át (eladtam, majd azonnal visszavettem.)

A maradék pénzből kis tételekkel adok veszek.

Fontos: A T+3 elszámolás miatt mindenképp 27-én kell ezt megcsinálnod, különben csak a jövő évi adó elszámolásánál (2013-ban) tudod érvényesíteni.

Remélem tudtam valamennyit segíteni