Regisztráció Elfelejtett jelszó

Fegyverek

Re: nincs cím

#456493 KawaBazsy Előzmény: #456474

Ezzel az a gond, h nagyon kell vigyázni arra, h meg ne öld a másikat, még ha ő is támadt meg. A gázpisztollyal (vagy egy vascsővel) meg csak harcképtelenné teszed, mindenkinek az a jobb.

#456302 Rozsdáskilincs Előzmény: #456291

Lehet nem vagyok olyan jóképű mint gondoltam:-) Most az én késem vették el, de egyetértek a törvénnyel. Szedjék csak össze a reggeli szalonnázókéseknek feltüntetett 30cm késeket 100cm kardokat. Nem kell a sok őrültnek a kocsijába ilyesmi. Mivel nekem nem volt összetűzésem a törvénnyel igy valószinű vissza kapom. Rosz napja volt a rendőrnek. Ja lejárt a müszakim 5 napja igy elvették a forgalmimat is. Hogy elszállt az a 3 év:-) 30-300 ig a birság. Lehet emiatt döntött igy.

#456291 KawaBazsy Előzmény: #456278

8 cm feletti pengével közterületen nem viselheted, de azt nem tudom, hogy az autó minek számít, majd megkérdem. Arra viszont határozottan emlékszem, h amikor anno ezt bevezették, s a riporter a híradóban megkérdezte a szóvivőt, h ezt most hogy fogják végrehajtani, nem lehet majd konyhakést venni, stb.., akkor a válasz az volt, h ezt majd a bűnözők ellen használják, az átlagembert nem vegzálják majd ezzel.

#456278 Rozsdáskilincs Előzmény: #456243

A héten igazoltattak XVI ker. Csomagtartóban volt a horgászcuccom igy a késem is, kb 15cm hosszú penge tokban olyan igazi mindenre jó cucc. A rendőr elkobozta és feljelentett: különösen veszélyes tőr került az átváteli jegyzőkönyvbe. Nagyon szar napja lehetett igyekezett a másét is szarrá tenni.

#456178 KawaBazsy Előzmény: #456147

A 630-as gyengébb is, mert az belefért az asszem 7300 joule-ba, a 631 meg nem. Ez utóbbi volt anno tán a legnépszerűbb.

kedvelem a személyes tár…

#456153 Ibiza

kedvelem a személyes tárgyakat.. fegyver óra kés..

megjelenésük óta veszem a szakújságokat.. így a Kalibert is..

szerencsésebb országokban alapjog az önvédelem ..fegyverrel is..

nálunk csak egy joghézag miatt vehetsz gumilövedékes fegyvert..mert elöltöltősnek számít.. elöl berakod gumigolyót..mögé meg a startert... tiszta óvoda..románoknál oroszoknál simán vehetsz egybeszerelt gumilövedéses fegyvert.

régi dolog..önvédelemre csak revolver.. mert elcsettenés esetén csak tovább megy és újra tűzkész.. önvédelmi célra elégnek kell lenni a 6lőszernek..

elsütésre D/A.. azt jelenti a kakas felhúzása nélkül is elsütheted kb dupla erővel.. ha felhúzod finoman tudod elsütni.. ez pontos lövésnél fontos..

övédelemnél fontosabb a lőszer kialakítása mint az ereje.. nem kell .357esmagnum egy támadás megállításához.. a kemény lőszerek csak áthatolnának a támadón és az adrenalin miatt gyakorlatilag semmit nem érne..ráadásul zárt térben gellert kap és téged családot vétlen embereket is megsebesíthet..

sok lőszernek (hollow point) üreges a hegye és a testbe csapódáskor szétnyílik mint gomba...nagy a stophatása.. de cserébe a golyóálló mellény megfogja...szóval ez egy külön szakma..

egy átlag embernek teljesen megfelelne ha lehetne nálunk egy gumilöszeres fegyver..

a realitás egy gumi/gáz..ami beszerezhető..6-10m re hatásos.. bors és Cs-gáz lőszerrel

legalább 50joule-s revolver..tartható de nem hordható..csak engedéllyel.. elvileg gyorsan kiadják..enélkül közterületen csak töltetlenül hordhatod...így a kocsiban is..mert az is közterület.

a pintér féle patkányarcúak nem szeretik ha a népnél vannak fegyverek...de semmit nem szeretnek ha te is azt csinálhatod amit ők.. klikkesedés van.

#456147 joepappa Előzmény: #456134

nem sok különbség van a kettő között, 630-as kisebb, könnyebb, de a cső és a dugattyú ugyanaz csak a tus miatt kissebb könnyebb, más a kialakítása. legkeményebb 630-as amit láttam lézeres jelölöfénnyel volt ellátva a tulaj csípőből tolta le vele a verebet.

#456134 KawaBazsy Előzmény: #456131

Nekem 630-as volt, mert azt lehetett legálisan tartani az ereje miatt. Verébre az is jó volt távcsővel. :-)

#456125 KawaBazsy Előzmény: #456121

Én utáltam, de volt, aki bele volt szerelmesedve. Anno a lőtéren végigpróbálgatva a CZ 75 tetszett meg. De ki kell próbáljak egy Glock-ot. :-)

#456121 taresz Előzmény: #456119

A PA az egy jó fegyver. Az igazán akkor jó önvédelmi fegyver, ha hozzávágod a támadóhoz. A cél eltalálására teljességgel alkalmatlan.

#456119 KawaBazsy Előzmény: #456117

Akkor az pisztolylövészet volt. Olyanon is voltam, januárban ponyva nélküli nyitott teherautóval, fincsi volt. S a k.rva PA63 olyat ütött a fagyott kezemen, h gyorsan kitáraztam, h ne kelljen szenvednem. :-)