Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Nyalás a mélybe :)

#455656 Grizzly Géza

Bedugták a nyelvüket a megfelelő nyílásba,csak nem elég mélyen a diktatúra vezetői :)))

Hahaha,a mi bankunk,mi viki,te nagyon hülye....:)

Re: nincs cím

#455617 Daneka Előzmény: #455611

1,már sikerült..habár ez lehet még csak féltáv..HAJRÁ!!

2,sikerülni fog..kétségünk se lehet,hogy az mnb is behajtják a fidesz hatalma alá..miért pont ez maradna ki,hiszen már minden független szervezet pártosítva lett..na meg csak kéne az a devizatartalék is..

3,demográfiai változások..hmm..nem tudni.Bátor,aki ide szülni fog..még ahhoz is kell erő,hogy a jelenlévők ne húzzanak innen minél messzebb.

4,sikerülni fog...közösen fizeti vissza a nép..az is aki soha még csak bank felé sem ment..

az mnyp meg sikerült..szabad választásból mindenki beadja a derekát..

#455611 matgab Előzmény: #455602

na remélem is , hogy az egész monetáris politikát végre átalakítják!

Ezt a 4 dolgot már leirtam 2010 tavaszán, hogy ezeket a lépéseket meg kell tennie a Fidesznek, ha az országot ki akarja rántani a slamasztikából:

1) forint gyengités

2) új monetáris mechanizmus,

3) demográfiai változások kierőltetése (családi adórendszer)

4) devizahitelek megszüntetése...

Ehhez hozzájött az MNYP reállamosítása, amit a Fidesz eddigi legjobb ötletének tartottam (és nekem nem is jutott eszembe)...

Ezek alapján jó úton haladunk, csak még nem látjuk a végét (remélem nem döglünk bele közben)...

#455608 banyaiz Előzmény: #455602

Feszítik a húrt már megint. Amíg egyszer elszakad aztán lesz sírás rívás. Azt nem értem hová tettem a szemem mikor ezekre az alkalmatlan hatalommániás gyökerekre szavaztam? Valami pillanatnyi elmezavar lehetett. :)

IMf pedig fogta a kalapj…

#455604 apafi

IMf pedig fogta a kalapját és elment.

#455602 Daneka Előzmény: #455599

Az Országgyűlés sürgősséggel tárgyalja pénteki ülésén a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényjavaslatot és a házszabály módosításáról szóló határozati javaslatot - írja az MTI.

:))))))

#455599 banyaiz Előzmény: #455421

Ami az mnyp rendszer szétverésével történt az nem más mint fiskális alkoholistákra bízni sok pénzt. Ez tisztán látszik a kecskére káposzta esete. Ennek a nyomorult , rongyos, piszkos, mocskos, koldus forradalmár népségnek csorog a nyála, hogy hozzáférjenek egy kis ingyen pénzhez. Dolgozzanak, végezzenek érdemi munkát azért adtunk nekik 2/3-ot, nem azért, hogy a nyugdíjpénzekben nyúlkáljanak az enyves kezükkel, és azzal fedjék el a gazdaságpolitikájuk hiányosságait, a könnyű utat válasszák, ami persze távolabb nézve nehéz. Piszkos kommunista banda.

Röviden ennyi a véleményem.

Itt ez az Mnb ügy is, akörül se matassanak a sok eszükkel, mert csak tönkreteszik.

#455596 Zotya32 Előzmény: #455591

én a választója voltam... 2014-ben vszínű senkinek nem leszek.... ha még leszek.... mert lehet éhen halok addigra...

#455591 Juppp Előzmény: #455567

Kétséged ne legyen, ezt olyan gyönyörűen lekommunikálja a választóinak, hogy *öröm* lesz nézni.

#455582 TrendMan Előzmény: #455567

Ez az ember egy zseni, egy látnok!

Tudja mikor kivel vész össze és azt a médiában, mint Mo. ellenes spekulációt és támadást publikálja hetekre előre.

#455556 Előzmény: #455548

"Remekül megy a mosdatás...mindig csodáltam a fideszesek kommunikációját..hányok tőle.."

Köszönöm, eddig olvastam, téma részemről lezárva :)

#455549 picirigo Előzmény: #455524

"És pontosan EZ A BAJ ezzel a rendszerrel, az, hogy pont NYUGDÍJ ELŐTAKARÉKOSSÁGRA NEM ALKALMAS mert nem tudja garantálni a kifizetéseket"...

Ember(vagy mi), neked tényleg elmentek otthonról, vagy Viki ott áll mögötted, esetleg fizetett szószólója vagy a fityesznek??? Szerinted az állam képes 20-30 év múlva fizetni te szerencsétlen!!! Kész vagyok tőled, a baromságaid határtalanok! Matgab legalább alátámasztja a mondandóját(értelmesen, még ha nem is értek vele egyet), de te egy szerencsétlen-szánalmas kis pötty vagy...ha kissé személyeskedtem volna, az direkt volt!

Ui: csak most olvastam tovább: "NEM! Megvédte! Egy büdös fillért sem fognak tudni ezután ellopni!"...Vsz te vagy OV!!! Ha te komolyan elhiszed, h ők nem loptak egy fillért sem a 3000-ből, még szerencsétlenebb vagy mint gondoltam....

#455548 Daneka Előzmény: #455545

Hát tényleg funny:))

Látom Te hívő vagy...:)

Remekül megy a mosdatás...mindig csodáltam a fideszesek kommunikációját..hányok tőle..de csodálom..Nyeletitek a fényesre suvickolt szart is,ha épp arra van szükség.Én nem tartozom egyik csapat táborába sem..úgy látszik az örök ellenzékiség jutott nekem..de így utólag még a kurcsányi öszödi beszéd is szimpatikusabb,mint ez ami most megy.

Nem mnyp-s dolog..de most olvasom,hogy orbán szerint az imf a mi bankunk..Behalok:))..és mostantól ez lesz nyomatva a tátiszájú fidesfunoknak..Az hogy két hónappal ezelőtt az még ördögtől való volt..na bumm.

Nos hajrá..Végülis mindig kell az embereknek egy vezér..egy Isten..akiben lehet hinni.

Újra elolvastam az írásod..

Szerintem ezt magad sem gondolod komolyan..ha meg mégis..de nem folytatom,mert az már személyeskedés lenne:)

További jó munkát..harcot..

Békés napokat!

#455547 Előzmény: #455544

"Viszont nem lenne rossz,ha selmeci asszony küldeni egy fecnit a visszalépőknek,hogy miként kezelte az állam a 3000 milliárdot.."

A felét felégették, mint állampapírt. Kifezették belőle tavalyi és idei év nyugdíjkasszájának a hiányát (borzasztó, nyugdíjból nyugdíjat), vagyis már most látható, hogy mennyire nem volt igaz az, hogy ez a pénz "azé volt, akinek a nevére volt írva", hiszen alig két év alatt hihetetlen összeggel kellett kipótolni a jelen nyögdíj kiadásokat. Ezek után fennmarad úgy 1000 milliárd, amiből a költségvetés felél 600 milliárdot (ennyivel kevesebb adóemelésre van szükség), a fennmaradó kis pénz pedig már a MÁV+BKV adósságok szanálására sem elég. Ennyire kevés pénz is ez a 3000 milliárd valójában. Csak látszólag hatalmas, egyszerre látni hatalmas, de sajnos csak csepp a tengerben.

"mennyit ér most a mol részvénybe fektetett pénzünk.."

Azt költségvetési pénzből (IMF) vettük meg, nem a manyupból. Hogy mennyit ér most? Pontosan ugyanannyi részesedést, mint korábban. Ennek a lényege nem az, hogy a részvényeken nyerjünk (ezt minden tőzsdésnek tudnia kell), ha nem akarjuk eladni, hanem az a lényege, hogy az osztalékkal javítsuk a költségvetés egyenlegét, illetve, hogy garantáljuk az ország eneriabiztonságát és azt, hogy ne nyelje be valami külföldi multi a MOL-t. Ennyit megért.

"és hogy mennyivel nőtt az államadóság....és ehhez mennyi milliárdunkat tették láthatatlanná.."

Mi az hogy nőtt? :o Számottevően csökkent.

"Amellett nem ártana már látnom azt a beígért egyéni számlát sem.."

Minden évben megkapod a kimutatást, lekérheted akár az ügyfélkapun keresztül is. Gondolom arra gondolsz, hogy olyat, amin fel lesz tűntetve, hogy ennek alapján mennyi nyugdíjat várhatsz. Ez az elvárás elvben jogos lenne, de gyakorlatilag nem egészen értem a türelmetlenséged, ilyet a manyup rendszer 13 év alatt sem produkált, miért várod el ezt az államtól azonnal, amikor éppen alapjaiban fordul fel a rendszer? Ha beáll, akkor meg fogod kapni, mert egy sima képlet alapján számítható lesz egy érték, amely a nyögdíjhoz közeledve egyre pontosabb számot fog mutatni.

De mint írtam, erre nem érdemes számítani és ebben az esetben kellemesen fogsz csalódni, hogy "jé, még innen is jön egy kis pénz" :)

#455545 Előzmény: #455537

Na most tényleg csak azért, hogy kötekedjek, válaszolok neked :)

"Viszont..orbán azt mondta mikor kampányolt,hogy megvédik a mnyp-s befizetéseket a szociktól:)))

HAZUDOTT??????????"

NEM! Megvédte! Egy büdös fillért sem fognak tudni ezután ellopni! Ráadásul fényesen bebizonyította, hogy az utolsó pillanatban szerezték vissza a pénzt, hiszen alig fél évvel később már sz@rt sem ért annak a pénze, aki nem hallgatott a figyelmeztető jó szóra, hogy NE HAGYJA ott a pénzét!

"..na meg mikor már ment a rablás előkészítése,hogy sajnos jóval többen lesznek azok,akiknek semmilyen reálhozamuk lesz,mint akinek igen..

HAZUDOTT????"

Ez egy feltételezés volt, amelyet akkor tett meg, amikor éppen lejjebb volt a tőzsdei árfolyam. Az uzsorások (és a MANYUP tagok) szerencséjére viszont pont akkor sikerült az elszámolást elkészíteni, amikor NEVETSÉGES 10% alatti(!) kifizetést meg lehetett csinálni 13 év befektetése után. Abban igazad van, hogy sikerült valamennyi reálhozamot kimutatni a rablóknak, de ez annyira hibahatárhoz közeli, hogy ennyi tévedés még egy statisztikai hibahatárnál is kisebb.

"..januárban még azt mondták a maradóknak,hogy a 10%-os befizetésük az mnyp számlájukra kerül..Ennek fényében kellett dönteniük..

HAZUDTAK nekik???"

Nem, hiszen akkor is tudható volt, hogy még egy évig NEM fog oda kerülni. Ennek fényében szó sem lehet hazugságról. Most az a változás fog beállni, hogy még egyszer visszaléphetnek (holott eddig arról volt szó, hogy erről sem lehet szó később), mert nem fenntartható a rendszer. Mivel most újra dönthetnek, semmiféle hazugságról nem lehet beszélni.

"Ezek után vszínű,hogy ők is visszakerülnek az államiba..Január óta elég rendeset esett a tőzsde...Mi lesz a reálhozamukkal?..ráfogják az mnyp rossz gazdálkodására?..."

Természetesen és a vicc kedvéért teljesen jogosan.

Hol vannak a hazugságok?

Ja, hogy ahogy matgab is írta, egyszerűbb lett volna ezt egyszerűen megmondani? Nem értek egyet. És egyszerűen azért, mert ő, én, meg az okosabb emberek ezt már akkor is tudhatták, hogy mit jelent, a nép, az Istenadta nép azonban csak így érti, mert csak így értheti ezt meg. Tehát, nem hazugság, politika. Abban igazságot keresni :) Az egész világ rajtunk röhögött a böszödi beszéd után, hogy azért csinálunk forradalmat, mert egy politikus hazudik? Hát hol éltek a magyarok eddig, a Holdon? :)

Hiszen ősi klasszikus az a vicc, hogy

- Honnan tudod, hogy egy politikus hazudik?

- Jár a szája :)

Egyebekben, ha ettől eltekintünk és mélyebb értelemben akarjuk vizsgálni a "hazugságot", akkor ki mond "igazat"? El'qró borzadmánya? Az mszp?! A Jobbik, amelynek az egész programja hazug ideológiák kihangsúlyázására épít? Az lmp, ami ahhoz is beszari, hogy néven nevezze, és neoszdsz-nek hívja magát? :) Ebben a mezőnyben te pont azon akadsz ki, hogy a nép nyelvén beszél valaki? :) Funny :)

#455544 Daneka Előzmény: #455524

Biztos vagyok benne,hogy a maradóknak az arcuk elé lesz tolva,hogy mennyivel jobban jártak volna,ha nem makacskodnak..hiszen azóta is fogyott a megtakarításuk..

Viszont nem lenne rossz,ha selmeci asszony küldeni egy fecnit a visszalépőknek,hogy miként kezelte az állam a 3000 milliárdot..mennyit ér most a mol részvénybe fektetett pénzünk..és hogy mennyivel nőtt az államadóság....és ehhez mennyi milliárdunkat tették láthatatlanná..

Amellett nem ártana már látnom azt a beígért egyéni számlát sem..

#455537 Daneka Előzmény: #455530

Szerintem nem zárja ki a kettő egymást..Ha valakinek van még feleslege,akkor megadatik neki a lehetőség,hogy még halmozzon öreg korára.

..de valljuk be ügyesen tereled a dolgot..

3 egyszerű kérdés volt..és ezek mostanában történtek..és már a válaszok is megvannak rá..tehát nem kell elmennünk a milenne HA szintre..

Segítek..mert látom Te nem mondod..nem mondhatod ki..

HAZUDTAK!!!!!