Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#455345 TrendMan Előzmény: #455323

Szerintem soknak okoz lelgi gondot, de birka lett a jónép, elveszett a hagyománya annak, hogyan is kell ezt csinálni.

#455323 Előzmény: #455315

Ezen a ponton nem kellene elgondolkodni azon, hogy valójában mennyire kevés ember is van ebben az országban, akinek ez az egész kérdéskör lelki problémát okoz?

#455320 banyaiz Előzmény: #455311

Engem is kihoznak a sodromból nem először már. Be kell tömni megint egy lyukat a költségvetésen és már megint az ingyenpénz irányába mozdulnak el. Úgysem nyugszanak ezek a "koldusok szolgái" amíg meg nem szerzik, legyenek boldogok vele, más örömük se legyen az életben **** *** ***** **********. :)

TrendMan: hát ja Unió is el van foglalva saját gondjaival, azt pedig jól mérik fel, hogy ez mivel csak nyugdíjas korában férnének hozzá kevésbé háborítja fel a népet, ezért itt garázdálkodnak.

#455315 TrendMan Előzmény: #455308

Nem hiszem, hogy bármilyen szervezet megment minket, nekünk kell megmentenünk magunkat.

Ezen a ponton már több százezer v. millió ember ott kellene, hogy rázza az öklét a parlament előtt.

#455311 Grizzly Géza Előzmény: #455305

B@ZDMEG,ha én így intézném itthon a pénzügyeket,mint az ország félidióta "vezetői", a gyerekek már koldulnának az utcán,én meg rézbőrűeket rabolnák ki az egyenjogúság nevében. EZ a megoldás? Elveszem! Einstand! Tragédia,én tolom a biciklit ebből az országból rövidesen nagyon remélem és akkor 4 millió nyugdíjas,1 milló közalkalmazott és 2 millió egyéb állampolgár megeheti a maradék 1 millió dolgozót!

Jó étvágyat!

#455308 banyaiz Előzmény: #455304

Ma nem értem rá ezzel foglalkozni, elvonta a figyelmem más .

Minden határon túlmegy amit művelnek ebben az ügyben. Nagy sunyin már megint a nyugdíjunk körül kotorásznak. Kellene az ott maradt pár száz milliárd is nekik.

Remélem vmilyen szervezet már megfékezi őket, mert egyszer még véletlenül a bankszámlánkra, önkéntes pénztárra is szemet vetnek a nagy lendületben.

#455305 Grizzly Géza Előzmény: #455296

Na ja és jövő héten a "ner" a szegényeken élősködő önkéntes pénztárakat is lenyúlja! Utána a "növekedés" beindításához az MNB pénze kell! Utna a bankbetéted!!!

Mi történik itt? OMG

#455304 picirigo Előzmény: #455291

Pontosan erről van szó! Mindenki tudja, h a felszámolt rendszer egy ilyen gyenge országban nem tartható fent! TUDJUK, ÉRTJÜK kedves fideszes párttársak!!! De ha ennyire gáz a helyzet, nem kell hülyíteni a népet hónapokon keresztül, menj nyilatkozni.....mind a 3200 milliárdot el kellett volna venni, se reálhozam se lófütyi senkinek! De 100000 ember szerződött az állammal...ennyit ér az a kevés kis szavuk...ez húzott fel Kvára!!! Az, h mi valszeg a reálhozamot sem kajuk meg, már nem is érdekel

#455296 picirigo Előzmény: #455248

Ne okoskodj, h hova fizessek!!! Kíváncsi lennék, te az élősködők melyik rétegéhez tartozol!!! ÉN fizetek mint állat...és te???? Hát akkor így adjál tanácsokat! A fidesz dicséreteket ne itt nyomd...kutya se kíváncsi rá

Mindezt azért írom le, ilyen hangnemben, mert ismerem a véleményedet az mnyp-ről!

#455291 banyaiz Előzmény: #455273

Örülök a bankos megállapodásnak de látom túl szép lenne csak jó hír egy napra. Már megint milyen mókát eszeltek ki nekünk ezek a derék forradalmárok?

Határozatlan ideig lenyúlnák a járulékokat? Az szép. Gondolom így akarják teljesen megszüntetni a rendszert. Nem lett volna egyszerűbb mindjárt azt mondani megszüntetik ezt a pillért? Kurva anyjukkal szórakozzanak.

#455273 zeeh_ Előzmény: #455173

Jaj, de beszopatták a maradókat, nem semmi.

Egyre inkább az a tendencia látszik, hogy az állam átvenné/átveszi azokat a bizniszeket, amik viszonylag nyereséget hoznak, csak épp valamely külföldi cégnek.

Selmeczinek se nyugdíjtőzsdézős marhasággal kellett volna a (birka) népet a rendszer megszüntetése mellé állítani, hanem el kellett volna magyarázni, hogy ez a rendszer miért nem jó az államnak.

#455248 NightLord Előzmény: #455187

Fizessél szépen az önkéntes nyugdíjpénztárba, ha (egyébként helyesen) nem bízol abban, hogy elgendő lesz az állami nyugdíj. Más, normális országban is így működik ez.

#455246 pepe01 Előzmény: #455244

"A költségvetésben keletkező 320 milliárd forintos lyukat négy forrásból tömi be a kormány.

Egyrészt felhasználják az országvédelmi tartalék 200 milliárdját. További 48 milliárd várható attól, hogy a magánnyugdíjpénztárakban maradók tagi befizetéseit az állami nyugdíjkasszába irányítják."

A k@rv@ @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ !

Remek!

#455244 Margaretta Előzmény: #455238

Itt a négyes:) Én is aszondom egyfolytában, hogy mindenkinek csak egy negyeddel kéne kevesebbet csalni, lopni, egyből másként nézne ki a költségvetés:)

#455238 Előzmény: #455227

Azt értem, hogy a nominális érték alacsonyságára kívánjátok felhívni a figyelmet és ezt senki sem vitatta.

Ugyanakkor érdekes módon arról elfelejtkeztek, hogy a német nyugdíjalapba is arányaiban sokkal több pénz kerül be, és ott nem is növeli az államadósságot, és még így is "csak" 40%-ot tudnak kifizetni. Azaz, a BEFIZETÉSEKHEZ és az ÁTLAGFIZETÉSHEZ képest sokkal kevesebbet. Hogy úgy mondjam, érthető, hogy a nyugdíjasok teherviselő képességét emlegetitek, de miért nem figyeltek oda arra, hogy az államnak is van egy teherviselőképessége és hogy afelé nem lehet menni?

A magyar adóbevételek negyedét(!) így is a nyögdíj viszi el, avagy ha úgy tetszik évente a nyugdíjra kifizetett összegek negyedével adósodunk tovább még így is.

Akkor most mi értelme is van a mi rendszerünket a némethez hasonlítani így?

#455232 Előzmény: #455218

Ne akarjad megérteni, de ettől még nem lesz itt újra szocializmus, amikor a kifizetéseknek semmiféle összhangban nem kell lennie a bevételekkel.

Hogy úgy mondjam, nem kívánok trágár szavakkal illetni senkit, aki szerint normális volt az eddig is, hogy az ország eszméletlen eladósításával próbáltuk meg évente a nyögdíjtömeget növelni, egyebekben teljességgel függetlenül az ilyen címszóval beszedett pénzektől, még kevésbé szeretném szavakkal illetni azokat, akik szerint ezt méginkább fel kellene turbózni a német szintig. Mármint, kifizetések és eladósítás terén.

#455227 susnye Előzmény: #455221

pontosan.. az összegek önmagukban nem sokat mondanak..

Nem mindegy, h a német 40%-ból, a német nyugdíjas (ha, másnem házaspár) még megtakarítani is tud, míg a magyar a 80%-ból örül, ha a rezsit ki tudja fizetni..

#455221 Margaretta Előzmény: #455212

Én csak számokat közöltem, önmagukban sokat nem mondanak. Irónikusra akartam venni a figurát. Nem volt gondolatmenet.

Most jön: ott 3ezer eurós (900ezer Ft) átlagos fizetés esetén adnak 1200 eur (360ezer Ft) nyugdíjat. Ezt bírja magának megengedni a világ egyik vezető hatalma. Ezután jöhet egy5-el való osztás és - hopp- itthon vagyunk.