Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: nincs cím

#455520 Grizzly Géza Előzmény: #455493

Összegszerűen.

A tavalyi nyerőd után visszaigényelt adó,még ha kisebb kulccsal is számolod,nem lehet több a nyert összegnél,ennyi...

#455493 Lxrose Előzmény: #455491

A tőzsdei veszteség vethető össze a tőzsdei nyereséggel. Ezeknek adókülönbözete ha negatív 3 év viszonylatában, akkor a különbséget vissza tudod igényelni a munkaviszonyból befizetett adó erejéig. Az idő közben lecsökkentett adó megbonyolítja a dolgot, azt nem tudom, hogy a tavaly (2009-es adóév) befizetett 20 % és a mostani 16% esetén hogyan kell összevonni, de gondolom a tájékoztatóban benne lesz.

#455491 Formerplayer Előzmény: #455480

Összevezethető a munkabér utáni szja és az ellenőrzött tőzsdei műveletek utáni veszteség?

Ez nekem új, de nem vagyok adószakértő....Az sem lenne azért rossz, de egy kicsit meglepő..

#455480 Lxrose Előzmény: #455457

Én nem tudom, azokkal mi van, akik a tőzsdét hivatásszerűen csinálják. Én arra céloztam, hogy munkaviszonyból vagy vállalkozásból befizetsz adót, és abból visszaigényled a veszteség adóját, ha korábban nyereséged volt és az után befizetted.

#455457 Formerplayer Előzmény: #455450

De az adott évben--idén-- nem volt befizetett adó. Tavaly igen, s a kérdés arra irányult, hogy a tavalyit vissza tudom-e igényelni az idei bukó alapján....

#455455 Formerplayer Előzmény: #455446

Pedig egyszerű: a pozíció határidőben "pihen", de ezt a brókercégek többnyire max 3 hónapra kötik, így minden egyes hosszabbításkor realizálod az előző időponthoz mért változásból eredő hozamot/bukót....

#455450 Lxrose Előzmény: #455446

Ezt elég könnyű elérni, adol-veszel. Nekem maximumon van a csomagom, de mégis van realizált bukóm, mert egy napon belül adott-vett csomagnál így működik eső trendben.

Ami az APEH-os vitát illeti, szerintem nem számít, hogy melyik évben volt a nyereség és melyikben a veszteség, csak az a lényeg, hogy az adott adóévben legyen befizetett adó, amiből vissza lehet igényelni.

#455446 Pubertas Előzmény: #455162

csak nem azt akarod mondani,h realizált bukód van idénre? azt irtad korábban,h nem realizáltál semmit....nem számonkérés,csak nem tudom összerakni azzal amit korábban írtál.

#455428 zeeh_ Előzmény: #455361

Rába feeling erősen ott van. Azok is ész nélkül vették (miközben minden elemző világvégét várt az árfolyamban), mielőtt jött volna a nyilvános vételi ajánlat.

#455361 Muskatli

kíváncsi lennék, hol lenne már a pannergy árfolyama, ha nem venné a cég saját magát ennyire minden nap...

#455298 Grizzly Géza Előzmény: #455290

Az előbb hallottam a kocsiban,hogy eltolcsy szerint inkább mégsem utalják a Manyup számlámra még a rongyos 10%-omat sem,továbbra is "át kell irányítani"de jó, a 24% után meg nem jár nyögdíj,dögölj meg magyar dolgozó! De csak 65 éves korodban,addig robotoljál mint egy állat a nemzeti együttműködés rendszerében!!!

#455290 Grizzly Géza Előzmény: #455162

Én idén kaptam adóvisszatérítést a tavalyi bukómból és sajnos jövő tavasszal is ezt várom csak azt nem árt tudni,hogy ez csak REALIZÁLT bukó után lehetséges,tehát muszáj eladni és visszavenni, egyébként nem működik a megoldás...

#455162 Formerplayer Előzmény: #455147

Köszi. Ha ezt még egy adótanácsadó/NAV állásfoglalás megerősíti, akkor lesz egy pár ezer papírra vételi erő....:-)...igaz, csak májusban....