Jav.: a idei bukód alapján visszaigényelt adó...:)
Összegszerűen.
A tavalyi nyerőd után visszaigényelt adó,még ha kisebb kulccsal is számolod,nem lehet több a nyert összegnél,ennyi...
A tőzsdei veszteség vethető össze a tőzsdei nyereséggel. Ezeknek adókülönbözete ha negatív 3 év viszonylatában, akkor a különbséget vissza tudod igényelni a munkaviszonyból befizetett adó erejéig. Az idő közben lecsökkentett adó megbonyolítja a dolgot, azt nem tudom, hogy a tavaly (2009-es adóév) befizetett 20 % és a mostani 16% esetén hogyan kell összevonni, de gondolom a tájékoztatóban benne lesz.
Összevezethető a munkabér utáni szja és az ellenőrzött tőzsdei műveletek utáni veszteség?
Ez nekem új, de nem vagyok adószakértő....Az sem lenne azért rossz, de egy kicsit meglepő..
Én nem tudom, azokkal mi van, akik a tőzsdét hivatásszerűen csinálják. Én arra céloztam, hogy munkaviszonyból vagy vállalkozásból befizetsz adót, és abból visszaigényled a veszteség adóját, ha korábban nyereséged volt és az után befizetted.
De az adott évben--idén-- nem volt befizetett adó. Tavaly igen, s a kérdés arra irányult, hogy a tavalyit vissza tudom-e igényelni az idei bukó alapján....
Pedig egyszerű: a pozíció határidőben "pihen", de ezt a brókercégek többnyire max 3 hónapra kötik, így minden egyes hosszabbításkor realizálod az előző időponthoz mért változásból eredő hozamot/bukót....
Ezt elég könnyű elérni, adol-veszel. Nekem maximumon van a csomagom, de mégis van realizált bukóm, mert egy napon belül adott-vett csomagnál így működik eső trendben.
Ami az APEH-os vitát illeti, szerintem nem számít, hogy melyik évben volt a nyereség és melyikben a veszteség, csak az a lényeg, hogy az adott adóévben legyen befizetett adó, amiből vissza lehet igényelni.
csak nem azt akarod mondani,h realizált bukód van idénre? azt irtad korábban,h nem realizáltál semmit....nem számonkérés,csak nem tudom összerakni azzal amit korábban írtál.
Rába feeling erősen ott van. Azok is ész nélkül vették (miközben minden elemző világvégét várt az árfolyamban), mielőtt jött volna a nyilvános vételi ajánlat.
kíváncsi lennék, hol lenne már a pannergy árfolyama, ha nem venné a cég saját magát ennyire minden nap...
Az előbb hallottam a kocsiban,hogy eltolcsy szerint inkább mégsem utalják a Manyup számlámra még a rongyos 10%-omat sem,továbbra is "át kell irányítani"de jó, a 24% után meg nem jár nyögdíj,dögölj meg magyar dolgozó! De csak 65 éves korodban,addig robotoljál mint egy állat a nemzeti együttműködés rendszerében!!!
Én idén kaptam adóvisszatérítést a tavalyi bukómból és sajnos jövő tavasszal is ezt várom csak azt nem árt tudni,hogy ez csak REALIZÁLT bukó után lehetséges,tehát muszáj eladni és visszavenni, egyébként nem működik a megoldás...
http://translate.google.com/translate?hl=hu&sl=pl&u= http://www.parkiet.com/artykul/8,1153294-E-STAR-ALTERNATIV-ENERGIASZOLGALTATO-NYRT----Extension-of-forward-contracts-for-E-Star-treasury-shares.html&ei=9RPqTsSLN-OH4gTyvNCICQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=5&ved=0CFsQ7gEwBA&prev=/search%3Fq%3De-star%26hl%3Dhu%26client%3Dubuntu%26channel%3Dfs%26biw%3D1366%26bih%3D575%26tbs%3Dqdr:h%26prmd%3Dimvns
sztem igen.
adózási topik: http://www.stocklandyard.hu/forum/topic/200
úgy legyen:)
Köszi. Ha ezt még egy adótanácsadó/NAV állásfoglalás megerősíti, akkor lesz egy pár ezer papírra vételi erő....:-)...igaz, csak májusban....