Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Arany

Re: nincs cím

#454848 TrendMan Előzmény: #454845

Most nézem, hogy ma épp realizálódott az előző bejegyzésem:-)

Szerintem mehet minden le heteken keresztül, Dow is mehet akár 10 K alá jövőre.

Aranyat nem várom 11xx szintre, most úgy látom, hogy 1280 mindenképpen megfogja.

Igaz ezt most nem tudom alátámasztani érvekkel:-)

#454846 TrendMan Előzmény: #454844

Nem egyszerű a helyzet, még a búza is esik, az (ipari jellegű) nyersanyagok közül az arany még 'viszonylag' a legjobban tartja magát.

Úgy tűnik minden arra vár, hogy Merkel beadja a derekát az EuroBond fronton.

Ha ez az, amire gondolok, akkor olyan esés lesz még hosszú heteken keresztül, mint 2008 dec. és 2009 márciusa között.

Azaz kisebb csoda kellene hozzá, hogy az arany ne menjem be 1500 (akár 1400) alá.

És ha ez igy van, a legesélyesebb gyilkos (a mainál is gyilkosabb) nap most pénteken lehet?

Aki esetleg még tart longot, azon a napon nagyon résen kell majd lenni....

#454845 ikszf Előzmény: #454578

Najó, de amilyen hírekre Ibiza támaszkodik, azokat nem órás chartok alapján kell lekereskedni.

Arra napos chart kell minimum. Nem látok benne rációt, hogy légüres térben miért jó aranyat felhalmozni. Most hogy törte a napos támaszát, így 1575 foghatja, amit írtam is tegnap (egyelőre megfogni látszik).

Ha DJI-ben elesne a 10.610 (amire nem számítok), akkor arany le 1170-1155 közé. Ott már fundásan is lehet vásárolni.

gratulálok annak, aki ma…

#454778 _pda_

gratulálok annak, aki ma esetleg megshortolta :)

Naposon

#454775 kissat

elég erős támaszon van, szvsz persze.

Nem certit, hanem rendes stoppolható cuccot mernék venni.

Ezüst be 30 alá, EUR/USD…

#454667 TrendMan

Ezüst be 30 alá, EUR/USD be 1,30 alá ... ha innen nem jön feltámadás az aranynak, akkor lemondhatunk a longról.

Az is érdekes, hogy az olaj látszólag bepótólja az elmaradását az esésben ma.

#454578 TrendMan Előzmény: #454567

Kiegészitem: Múltkorában épp 1660-nál fordult néhány szép órás dojival, ezért van abban ésszerűség, ha az ember itt halmoz fel longot.

Most is egész szépen tartott ez a szint, de mivel jelenleg csak a dollár mozgatja, végül beesett alá.

1600 egy másik szint, ahol eggyel korábban megvettek egy másik esést, ezért az 1600-1660 szint nem ésszerütlen longépitésre.

Pénteken könnyen lehetnek hevesebb árfolyammozgások is (3.péntek), akkor akár hosszabb távra eldölhet az irány.

Én jelenleg arra számitok, hogy dodo lemegy 1,28-1,29-ig, ez adna egy 1580-1600 körüli aranyárat, ahonnan (átmenetileg?) fordulhat.

A nagy kérdés az, hogy visszanyeri-e a menekülő eszköz szerepét, amelyet jelenleg nem mutat.

#454567 ikszf Előzmény: #454552

de mi volt 1700-nál és alatta, hogy pont onnan építed hossszútávra?

1620-ig légüres tér

aranynak megvan a maga s…

#454552 Ibiza

aranynak megvan a maga szerepe a világgazdaságban.. nálam összefügg az olajjal a dollárral.. a chf-el is mint menekülő "valuta" és persze a válsággal..

1700alatt építem a longom.. az 1650 alatti ár kicsit meglep.. ilyenkor már vonzza a az 1600.. de 1580 as leszúrásnál többet nem várok..chf drága..olcsítani fogják..mert káros a svájci gazdaságra.. marad az arany.

dollár túlerősítette magát mert eurral versenyeztetik.. most büszke usa de ilyenkor európa erősödik mert nő az usa export..

a,hallatszott a válságot sok ország az aranya eladásával akarja csökkenteni..

b, chavez hazaviteti fizikailag az aranyát

c, ázsiában jan-febr arany időszak..

szerintem több arany van papíron mint fizikailag..kiderül...

Sziasztok. Nagyon feket…

#454542 hosszhuszár

Sziasztok.

Nagyon feketére festitek itt helyzetet, szerintem.

Elég egy jobb hír az eu-ból, euro elkezdene erősödni, arany is menne vele...szerintem.

Persze sok minden lehet a charton is.....

a hosszú emelkedő csatorna még sértetlen, ha az sérülne szerintem 1600 körül,, elkezdhetnénk sötétebben látni, de addig....

#454533 hAliG Előzmény: #454520

1670-től nézem a shortot, de túl sok fórumot olvasok (lebeszéltem magam róla), ezért nem léptem meg..

Chart alapján nem kizárt az 1500-as, sőt alatti tartomány sem, szerintem.

Főleg, ha ~1620-at töri, ahogy írod.

#454520 ikszf Előzmény: #454035

mi alapján szálltál be longba?

1620-ról látok egy pattanási lehetőséget, addig eszembe se jutna piszkálni.

Alatta elég nagy baj van.

1575, 1405, végső támaszként ~1168

Lehet, hogy Ibizának les…

#454159 TrendMan

Lehet, hogy Ibizának lesz igaza, de szerintem a következő negyedévben a részvénypiaci short sokkal egyértelműbb, mint az arany piacán a long.

Mégpedig a dollár további erősödési potenciálja miatt....

Sőt talán az olaj long is? (Irán miatt)