Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arany

Ezüst be 30 alá, EUR/USD…

#454667 TrendMan

Ezüst be 30 alá, EUR/USD be 1,30 alá ... ha innen nem jön feltámadás az aranynak, akkor lemondhatunk a longról.

Az is érdekes, hogy az olaj látszólag bepótólja az elmaradását az esésben ma.

Re: nincs cím

#454578 TrendMan Előzmény: #454567

Kiegészitem: Múltkorában épp 1660-nál fordult néhány szép órás dojival, ezért van abban ésszerűség, ha az ember itt halmoz fel longot.

Most is egész szépen tartott ez a szint, de mivel jelenleg csak a dollár mozgatja, végül beesett alá.

1600 egy másik szint, ahol eggyel korábban megvettek egy másik esést, ezért az 1600-1660 szint nem ésszerütlen longépitésre.

Pénteken könnyen lehetnek hevesebb árfolyammozgások is (3.péntek), akkor akár hosszabb távra eldölhet az irány.

Én jelenleg arra számitok, hogy dodo lemegy 1,28-1,29-ig, ez adna egy 1580-1600 körüli aranyárat, ahonnan (átmenetileg?) fordulhat.

A nagy kérdés az, hogy visszanyeri-e a menekülő eszköz szerepét, amelyet jelenleg nem mutat.

#454567 ikszf Előzmény: #454552

de mi volt 1700-nál és alatta, hogy pont onnan építed hossszútávra?

1620-ig légüres tér

aranynak megvan a maga s…

#454552 Ibiza

aranynak megvan a maga szerepe a világgazdaságban.. nálam összefügg az olajjal a dollárral.. a chf-el is mint menekülő "valuta" és persze a válsággal..

1700alatt építem a longom.. az 1650 alatti ár kicsit meglep.. ilyenkor már vonzza a az 1600.. de 1580 as leszúrásnál többet nem várok..chf drága..olcsítani fogják..mert káros a svájci gazdaságra.. marad az arany.

dollár túlerősítette magát mert eurral versenyeztetik.. most büszke usa de ilyenkor európa erősödik mert nő az usa export..

a,hallatszott a válságot sok ország az aranya eladásával akarja csökkenteni..

b, chavez hazaviteti fizikailag az aranyát

c, ázsiában jan-febr arany időszak..

szerintem több arany van papíron mint fizikailag..kiderül...

Sziasztok. Nagyon feket…

#454542 hosszhuszár

Sziasztok.

Nagyon feketére festitek itt helyzetet, szerintem.

Elég egy jobb hír az eu-ból, euro elkezdene erősödni, arany is menne vele...szerintem.

Persze sok minden lehet a charton is.....

a hosszú emelkedő csatorna még sértetlen, ha az sérülne szerintem 1600 körül,, elkezdhetnénk sötétebben látni, de addig....

#454533 hAliG Előzmény: #454520

1670-től nézem a shortot, de túl sok fórumot olvasok (lebeszéltem magam róla), ezért nem léptem meg..

Chart alapján nem kizárt az 1500-as, sőt alatti tartomány sem, szerintem.

Főleg, ha ~1620-at töri, ahogy írod.

#454520 ikszf Előzmény: #454035

mi alapján szálltál be longba?

1620-ról látok egy pattanási lehetőséget, addig eszembe se jutna piszkálni.

Alatta elég nagy baj van.

1575, 1405, végső támaszként ~1168

Lehet, hogy Ibizának les…

#454159 TrendMan

Lehet, hogy Ibizának lesz igaza, de szerintem a következő negyedévben a részvénypiaci short sokkal egyértelműbb, mint az arany piacán a long.

Mégpedig a dollár további erősödési potenciálja miatt....

Sőt talán az olaj long is? (Irán miatt)

Re: emelkedő, táguló csatorna

#453966 TrendMan Előzmény: #453909

Az ékben sem volt már tér múltkorában sem, még 1720 körül:-)

Gondolom, ha innen még fordul, akkor azt talán opciós kifutáskor teszi, azaz most pénteken.

Másrészt viszont a dolláron kivül minden másra érzéketlennek tűnik, szerintem valamelyik jegybank már adogatja el a készleteit.

Re: emelkedő, táguló csatorna

#453909 hosszhuszár Előzmény: #451965

no, ez már a múlté, mármint az a csatorna, viszont az ék még meg van, kevés térrel, eddig...

#453083 Ibiza Előzmény: #453063

a dollár az olaj és arany összefügg.. és a s&p is.. érdekes összefüggéssel jeleznek.. néha kényelmesen előre..arany lomha állat..nekem fexik a kereskedése..csak unalmas.