Regisztráció Elfelejtett jelszó

Világválság

Re: nincs cím

#454927 TrendMan

Ezzel arra célzol, hogy Merkel már nyomtatna, de az USA nem hagyja? (ez igy nekem új)

Ha igen, akkor milyen eszközzel köti meg?

(Sőt a helyzet még ellentmondásosabb, most épp azért gyengül az Euro, mert nem látni a kiutat a válságból Európa számára, ill. az ECB kamatcsökkentése miatt. Ez a kiút viszont sokak szerint a pénznyomtatás lenne, ami megint csak gyengitené az Eurot. Minden út az Euro gyengüléséhez vezet?)

Varga Mihály érdekes érv…

#454920 TrendMan

Varga Mihály érdekes érvelése, hogy az USA szándékosan próbálja bedönteni az Eurót azért, hogy az ne válhasson tartalékvalutává kiszoritva igy a dollárt ebből a szerepből.

Nem tudom eldönteni, mennyi valóságtartalma van az állitásnak, de bizonyos érvek mellette szólnak.

Pl. erős dollár mellett sokkal könnyebben tudja finanszirozni a külkereskedelmi mérleg hiányát.

kicsit már gusztustalan,…

#454834 hosszhuszár

kicsit már gusztustalan, amit az eu művel...

Nem tudnak megegyezni, ugyan már, rongyosra keresik magukat, és az usa-t, kikázták/zák...

tiszta röhej, kezd már elegem lenni ebből a bohózatból....vicc!!!!!

Re: Az összeomlás sebessége - válaszok az egyik legaktuálisabb kérdésre

#453746 Halex Előzmény: #453740

Félek akármilyen összefüggést is feltételezni, de erre a földgázas sztorira egyből eszembe jutott a 2008-as földrengés és az, hogy egy 'geological worker' 5 nappal korábban előrejelezte.

A föld alatti készleteket próbálták feltérképezni, csak túllőttek a célon (vagy pontosan tudták mivel jár).

http://en.epochtimes.com/news/8-5-13/70600.html

Ezt küldte szét Május 7-én, lett is pánik belőle amíg a központi hatalom nem csitította el a pletykát:

"I predict China will have an earthquake on May 12, 2008!

I am a geological worker. According to information I have in hand, and exchange that I have had with some foreign colleagues, I predict China will have an earthquake on May 12, 2008. The approximate location will be in the middle of Sichuan and Hubei, though all China may feel the tremors. "

Re: Az összeomlás sebessége - válaszok az egyik legaktuálisabb kérdésre

#453740 Előzmény: #412335

Na, már megint arra megy a világ, amerre szerintem forog ;)

http://www.portfolio.hu/vallalatok/energia/hatalmas_foldgazkeszletek_lehetnek_kinaban.159778.html

S lőn világosság, """hirtelen""" találnak Kínában egész Kínának 200(!) évre elegendő mennyiségű földgázt, amiből ha a "nehézségek" miatti 1/4 részt levonjuk, akkor is 150 évre biztosítva van az energiaelltásuk, ha pedig még ész nélkül növekedni fognak, akkor is legalább 100 évre:

"amerikai energiainformációs hivatal 36 ezer milliárd köbméterre teszi a kínai palagázkészleteket, vagyis a kelet-ázsiai ország rendelkezik a legnagyobb készletekkel a világon."

Holott eddig nekik nem is volt. Aztán hirtelen világelsők :) Még jó, hogy fogy a kitermelhető mennyiség :) Lassan többet találnak, mint amennyit egyáltalán el lehetne pocsékolni. Talán ennyit a demagógiáról, azaz az elfogyó fosszilis energia mitoszáról.

#449779 Előzmény: #449730

Biztosan velem van baj, mert én ahhoz is túlságosan konzervatív vagyok, hogy New Orleans-on kívül egy gyászmenetben mulatóst énekeljek.

#449304 Előzmény: #449210

"nyilván nem szó szerint értettem, de ezt tudnod kellett volna..."

Nézd, én úgy vagyok ezzel, hogy szerintem vannak olyan dolgok, amiket még viccből sem lehet leírni. Mert annak idején valahogy így kezdődött el a II.Vh is, hogy ment a szalonantiszemitizmus, mert senki sem gondolta komolyan, hogy annak milyen következményei lehetnek. Hasonlóképpen megvolt nyugaton a Hitler kultusz, mert nem fogták fel az írott szó hatalmát.

Ha egy tőzsdeforumon azt olvassák egyesek, hogy a "zsidók már megint háborút akarnak", az nem egészséges, még akkor sem, ha te nem ezt akartad írni. Idézni bármit és bárhogy lehet.

#449210 hosszhuszár Előzmény: #449206

Abból a szempontból gondoltam, hogy egy háború után, az embereknek lett munkája, így pénze is...

tehát "mindenki jól járt"

Most meg, csak az a pár ember, aki a gombokat nyomogatja, és utasít...

nyilván nem szó szerint értettem, de ezt tudnod kellett volna...

#449206 Előzmény: #449118

"Ettől jobb volt a hagyományos háború is, szerintem...."

Szvsz ezt még viccből se írja le senki.

#449120 Kissherceg Előzmény: #449118

egyetértek huszár bátyámnak. :) Akinek a devizájában megtakarítanak vagyis kereslet van iránta, azé a gazdasági hatalom...

#449118 hosszhuszár Előzmény: #448719

van, vagy nincs, de mégis van, szerintem....

Szerk:

arról nem is beszélve, hogy a két ász, (euro-dollár) nagyhatalmak, egymás lábai alól húzgálják ki folyamatosan a szőnyeget, és feszülnek egymásnak, nap mint nap...

euró övezetnek szintén jó lenne, ha euróban tartanák világszerte a megtakarításokat.

Ettől jobb volt a hagyományos háború is, szerintem....

Összeesküvésből valóság lett - Az állampolgár az ellenség

#449111 kosami

Szintén mai hír, hogy brit külügyi szakértők is arra figyelmeztették James Cameron-t, hogy lázongásokra kell felkészülni hamarosan az EU-ban is - Főleg Olaszországban és Spanyolországban először, amikor összeomlik az Euró....A kormányuk azon alapozva tervez, hogy az Euró összeomlása már nem "igen vagy nem", hanem "mikor" kérdése. "Az a mi érdekünk, hogy kijátszanak minden időt, amit lehet, mert annál több időnk marad felkészülni" - mondta a miniszter.

http://vilaghelyzete.blogspot.com/2011/11/osszeeskuvesbol-valosag-lett.html