Regisztráció Elfelejtett jelszó

RÁBA fórum

"Az ajánlat tartalmazza …

#454596 MrTibi16

"Az ajánlat tartalmazza azt is, hogy mi történik abban az esetben, ha az állam a Rába részvények több mint 90 százalékát szerezné meg. A dokumentum alapján ugyanis az ajánlat sikeres lezárását követően az ajánlattevő a Tpt. ide vonatkozó paragrafusa alapján élni kíván a vételi jogával az összes többi, az ajánlat során a tulajdonába nem került Rába részvény tekintetében, akkor, ha az ajánlat eredménye képpen vagy ha az Ajánlat lezárását követő 3 hónapon belül 90 százalékot meghaladó befolyást szerezne a Rábában. Ezt követően az ajánlattevő a Részvények BET-ről történő kivezetését tervezi, majd a Rába működési formáját nyilvános részvénytársasági formáról zártkörűen működő részvénytársasági formára kívánja átalakítani. Fontos tudni azt, hogy az ajánlati árat elfogadóknál azok sem járnak rosszabbul, akiket kiszorítanak, hiszen ők is a 815 forintos ajánlati árat kaphatják meg részvényeikért. "

"Abban az esetben, ha az…

#454594 MrTibi16

"Abban az esetben, ha az ajánlattevő nem szerezne 50 százalékot meghaladó mértékű befolyást a Rábában, elállhat az ajánlattól. Ebben az esetben a felajánlott részvényeket visszatranszferálják a felajánlók brókercégeknél vezetett számláira."

"Ha az ajánlattevő 50 százaléknál nagyobb befolyást szerez a Rábában, akkor az ajánlat eredményes. Az állam dönthet majd arról, hogy továbbra is tőzsdei vállalat marad a Rába. A tőzsdei kivezetésről a társaság közgyűlése dönthet, a Tpt. alapján a döntéshez a szavazati jogot megtestesítő részvények legalább 75 százaléka szükséges.

"

Re: nincs cím

#454122 vincentlauria Előzmény: #453448

bocs, csak most látom, hogy írtál. Gondolom már nem aktuális, de a rend kedvéért.

Ebrokin volt, 5000 Ft-ért transzferáltam az Unicreditre, amit a múlt héten nyitottam. Ha nem jön össze, visszautalják arra a számlára, ahonnan jött (díjmentesen). Kb ennyi egyelőre, várom a híreket én is....

Re: nincs cím

#453448 MrTibi16 Előzmény: #453154

Szia! És milyen számlán volt a részvényed? unicreditnél? Vagy más banknál? Milyen költségekkel jár, a felajánlás?

Kezd csábító lenni az ár…

#452837 MrTibi16

Kezd csábító lenni az ár:D

Valaki odaadja állambácsinak 815-ért? Mennyi lehet az átfutási idő míg pénzt lát a felajánlott részvényekből az ember ? gondolom hónapok!:D

Re: Állami ajánlat

#452767 Tucsok12 Előzmény: #452681

600 alatt volt a részvény.Jött egy bejelentés és felment 800-ra.Nem lehet hogy az állam nem venni akar hanem eladni?Mikor kell bejelenteni a % változást?

#452747 Kissherceg Előzmény: #452681

a következő megemelt ajánlatra lehet spekulálni :) Nem volna meg az 50, akkor vehetnék piacon is szerintem...

#452681 Előzmény: #452666

Szvsz marketing, hogy adják el az emberek, mert még nincs meg az 50% - amely esetben az ajánalt sztorno és tiszta bukta a számukra.

#452676 Fornit Előzmény: #452666

Mai vételeket vsz már időhiány (transzferálás átfutási ideje) miatt már nem lehet felajánlani. Lehet ezért nem igazán veszik, inkább adják.