Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai Unió

Re: Semjén: Szlovákiának vissza kell vonnia ellentörvényét

#451325 Előzmény: #451298

1996-ban hol volt EU? :)

#451298 Netmaster Előzmény: #451286

Jaj, ennyire nem lehetsz feledékeny, ha már pár hozzászólással korábban bőszen idézgetted, hogy EU és svájci állampolgárok mentesek a kettős állampolgárságot tiltó kitétel alól. :)

Persze ahhoz, hogy bármilyen érvet hatásosan fel tudjon hozni az ember, ismernie kéne egyrészt az akkor hatályos törvényt, másrészt azt, hivatalosan melyik pontja alapján kapta meg az állampolgárságot (a fenti alapján pl. nem, mert az néhány éves változtatás). Márpedig a törvény lehetővé tesz kivételezést egyedi esetben.

Még mindig várok valami értelmes példára, de azt hiszem várhatok a végtelenségig. :)

#451286 Előzmény: #450985

Megmondom őszintén, ezúttal aljas voltam. Tudtam, hogy ezt fogod idézni, de én a kérdést arra vonatkoztattam, hogy hogyan nem veszítette el... a német(!) állampolgárságát. Ott ugyanis ilyen kitétel NINCS.

#450985 Netmaster Előzmény: #450969

Nem kellett semmit kitalálni, már idéztem korábban. :)

"Article 28. (1) An Austrian national shall be permitted to retain his or her nationality in the case of acquisition of foreign citizenship (article 27) if:

1. The retention of nationality is in the interests of the Republic on account of that Austrian national’s actual or expected outstanding achievements, or on grounds particularly deserving of consideration, and

2. The foreign country whose citizenship the Austrian national is applying for consents to the retention of his or her nationality, and

3. The requirements set out in article 10, paragraphs (1) 2 to 4, 6 and 8, are satisfied mutatis mutandis."

http://stocklandyard.hu/forum/locatepost/449574

Ezek után biztosan a volt királyi családdal érdemes példálózni. :)

Viszont egy kis érdekesség, ezúttal Németországgal kapcsolatban: http://www.nol.hu/kulfold/kettos_allampolgarsagot_adnanak_nemetorszagban

#450969 Előzmény: #450943

És csak hogy tovább cukkoljalak, Habsburg Ottó mellesleg nem kettős, hanem hármas állapolgár volt, mert mellesleg német állampolgárrá is vált.

Sőt mi több, amikor később a magyart is felvette, akkor már osztrák-német kettős állampolgár volt. Oszt, minő csoda, azon két országban, amelyben szerinted automatikusan elveszik az előző állampolgárság, ha valaki újat igényel, pont azon két országban mindkettőt megtarthatta.

És hogy ezek után mi a fenére gondolsz, az már nem is igazán érdekel, de azért ne nagyon legyél bosszús, nem lehet mindig igazad :)

Ugyanakkor remélem, egy egész hétvége elég lesz rá, hogy ezt megemésszed, vagy hogy kitaláljad, hogy "ez a két eset miért más", mint az összes többi :)

#450957 Előzmény: #450943

Akkor ne aprózzuk el, legyen mondjuk Habsburg Ottó és Habsburg György a példa kedvéért.

#450943 Netmaster Előzmény: #450930

Mivel végig a felvett állampolgárságról volt szó (néhány mondat kivételével, amikor próbáltam megértetni veled az állampolgársági törvény félremagyarázott részleteit), az jár az eredeti állampolgárság elvesztésével, a szlovákokkal is emiatt van balhé, mégis mi a fenére gondolnék?

#450930 Előzmény: #450908

Azt írtad, nincs kettős osztrák állampolgár. Azt kérted, mondjak példát, hogy van, mert különben kamuról beszélek. Mondtam példát, azt mondtad, nem erre gondolsz. Így nehéz veled bármiről beszélni.

#450908 Netmaster Előzmény: #450896

Már egyszer megbeszéltük, hogy a szlovák törvény alapján kettős állampolgárnak születni ugyanígy lehetséges.

Illetve leírtam, hogy megértetted-e, azt nem tudom.

#450896 Előzmény: #450889

Ha név nem kell, akkor például egy olyan személyre gondolok, aki az Egyesült Államokban született osztrák szülőktől.

#450889 Netmaster Előzmény: #450887

Név nem kell, de pár szót azért írhatsz róluk, úgy életszerűbb a kamu. :)

#450887 Előzmény: #450875

Nem hányok ;)

Név szerint?

#450871 Előzmény: #450865

Onnan gondolom, hogy tudom, hogy vannak, köszönhetően annak, hogy van lehetőség a kettős állampolgárságra ;)

#450865 Netmaster Előzmény: #450857

Mint ahogy nincsenek is náluk kettős állampolgárok (hiszen ilyen a törvényük), miből gondolod, hogy vannak? :)

#450857 Előzmény: #450767

Azért, mert az osztrák törvény más, mint a szlovák :)

Egyebekben meg ne feledd, hogy ha olyan lenne az osztrák, mint a szlovák, akkor eddig se lehetett volna kettős állampolgár náluk se senki, hiszen náluk nem változott a jogszabály a magyar törvénymódosítás miatt. De mivel vannak náluk kettős állampolgárok, köztük magyarok is, így kijelenthetjük, hogy az osztrák törvény EU konform, a szlovák meg nem :)

#450767 Netmaster Előzmény: #450715

Na, mesélj hány olyan osztrák-magyar kettős állampolgárról tudsz, aki idén, a törvény hatására honosította a magyar állampolgárságát. Megelőlegezhetem, hogy egyről sem? Na az vajon miért van? :)

#450715 Előzmény: #450707

Én nem tudok arról, hogy Ausztria bárkitől megvonta volna az osztrák állampolgárságot, aki felvette mellé a magyart is. Te tudsz ilyen esetről? Ha nem, akkor ez nyilván azért van, mert náluk nem úgy szól a törvény, ahogy te a szlovákot szeretnéd értelmezni.

De tényleg ne ragozzuk ezt tovább, úgyis dönteni fog a bíróság :)

#450707 Netmaster Előzmény: #450702

Természetesen úgy tartod, ahogy gondolod. Nyilván ezért van teljesen nyugodtan a másik féltucat ország Európában hasonló törvénnyel (többek között az osztrákok, akiket nem fenyeget a Zsolti). De hát erről már beszéltünk. :)

#450702 Előzmény: #450696

Én nem beszélgetek velük, mert nem ismerem őket, de engem speciel nem zavar az, ha valaki egyetért velem, még akkor sem, ha történetesen az aktuális kormány tagja. Számomra ez nem dehonesztáló :) Ugyanakkor éppen az látható, hogy az EU bíróságok - ha akarnak - akkor éppenséggel az Unio alapdogmáit is felül tudják írni, még úgy is, hogy egyébként megállapítják a "jogsértést". Ennek alapján én egészen valószínűtlennek tartom azt, hogy az új szlovák állampolgársági törvényre azt mondják, hogy "nem európai ügy, hanem szlovák belügy", azt meg még kevésbé, hogy azt mondanák rá, hogy "az európai lenne és jogszerű". És ebből a szempontból az, hogy a szlovákok jogosnak próbálják beállítani, az tényleg senkit sem érdekel ;)