Feldobtam a téli gumákat a kocsira. Jónak tűnik, de még lesz egy csapatós menet h télleg lássam. :-) Viszont a búgó hang megszűnt, amit a k.rva hátsó Pirellik adtak, dobom is ki őket. Japó autóra Bridge, Yoko, vagy Toyo való.. :-)
Feldobtam a téli gumákat a kocsira. Jónak tűnik, de még lesz egy csapatós menet h télleg lássam. :-) Viszont a búgó hang megszűnt, amit a k.rva hátsó Pirellik adtak, dobom is ki őket. Japó autóra Bridge, Yoko, vagy Toyo való.. :-)
igy-igy a franciák ilyen szempontból fosok:)
csakhogy visszamenjen az ember minden xarral a szakszervizbe...
és egyik francia márka sem kivétel...
ugyan a mai műanyag autóknál lehet már több ország autogyártása is igy gondolkodik,szétszedhetetlen,összeszerelhetetlen,hozzáférhetetlen autokat gyártanak.
a megane gyári előirás szerinti izzocseréje is ugyanez...
ugyan én kitudom cserélni 5perc alatt is másként is,gumikézzel és erős francia szidalmazzással..:)
pl.nem úgy,mint volt egy Swiftem is egyszer,melybe röpke 4-5 év alatt beleküldtem 160-170ezret,egyszer nem cseréltem izzót benne ez idő alatt....na francia autónál ezt a luxust nem tudja megtapasztalni az ember...
Nem mindig akkor raknak bele úgy motort/váltót. Bár az általam említett példánál pont így történt, mert a pápaszemes Merci a 2000-es facelifttel együtt kapta meg az új 5gtronic váltó tiptronicos verzióját. De általában csak a kisebb elszúrásokat javítják ki. Pl anno a Corollámban idegesítő volt, h a kormányt csak fel-le lehet állítani, eléggé közel voltak a pedálok a kormányhoz, a hosszú végtagjaimmal nekem főleg kényelmetlen volt. No, ezt a facelifttel orvosolták.
Ja és még valami aki hátulról belénk jött beígérte a szembe jövőnek, hogy szétüti az arcát mivel őt is hibásnak találták audijában van kb 300-500 k kár és azt nem téríti senki. Erre feljelentette a rendőrségen, hogy megfenyegette. :)
Rendőrök szóltak neki nem lesz ügy a dologból de ne csináljon hülyeséget. :)
Szakértő vizsgálódott 2 hónapig azt állapította meg én mentem baleset előtt kb 55-60-nal, ütközéskor 45-el. Aki szemből jött az ütközéskor kb 35-40-el.
Ez mind jó, de a valóság az volt én mentem kb 60-nal , ahogy megláttam fékeztem volt kb 7-8 méteres féknyomom ütközéskor majdnem álltam. Ez a **** nem fékezett semmit nem volt féknyom , ütközéskor egyik kereke kitört felcsúszott az út mellett a partoldalra és ott a lendület még vitte kb 10-15 métert emelkedőn felfelé lógó kerékkel. És képes leírni szakértő 40-el ütközött. Volt az inkább 80 legalább. Ha én 55- 60-al mentem és 8 méteres féknyomom volt, hogy mehettem 35-40-el ütközéskor?
Nem fellebbeztem mert nekem kedvező volt és csak elhúzódott volna a dolog még fél évvel, de agyrém.
van egy jó e mercim ha érdekli.2004 e320cdi gyári carlsson motorral valós 195e km.
Figyelemmel kísérem a baleseted óta és hát valóban katasztrófa. Ez jellemző itt nálunk......
ez megalol, hogy már az eladó is elismeri nem annyi van benne mint az óraállás. :)
ami a törött peugeotom ügyében megy az sem semmi. 4 hónap alatt lett jogerős rendőrségi. Megállapították, hogy mindenki hibás csak én nem. Ez eddig rendben. Aki szemből jött és Mecsek rallyn képzelte magát kapott írd és mond 10 k bírságot! plusz rámértek egy szakértői díjat 50 k körül. Aki hátulról jött megúszta 10 k bírsággal. Majdnem kilapítanak 10 k bírság.
Most ott tart az ügy, hogy talán lassan hallok összegeket, és kimondják végre, hogy totálkár vagy nem, és 2 biztosító van az ügyben, szóval még utána köztük is lehet meccs ki mennyit fizessen. 6 hónap telt el baleset óta.
Hiszek Neked és magamnak is,csak jóval egyszerűbb és látványosabb egy új lökhárító,lámpa és társain javítani mint egy új generációs motort belerakni,váltót fejleszteni..
Biztos így van, de nem akarok már 6 évnél öregebbet venni. Majd meglesz az amit én akarok, csak ki kell várni:-)
Remélem nem gáz, hogy leírom a friss tapasztalatokat, segítségnek szánom őket, nem panasznak...
Kár, h a Mazdám nem jön be neked, 11 éves kocsiban ritka a végig vezetett (német) szervizkönyv.. :-)
Jogos...
Egyébként az autó nem ott van, csak úgy beírtam valamit...
Stitmt hogy javítanak rajta,bár ez általában csak külcsínben nyilvánul meg,motort - váltót - elektronikát nem piszkálják modelfrissítéskor,inkább csak "kívánatosabbá"teszik.Első szériás E Mercikről sem hallottam még soha jót :D Amúgy 2001 utánit nézeget Ő is,lehet estére meg is lesz,már kis ideje megy utána :D
Minél idősebb gép annál kisebb az esélye, hogy végig szakszervizben lett javítva, de olyan 5-6 évesig van rá esély. Alvázszám szerint, meg tudják mondani, hogy hány km-nél volt az utolsó szerviz. Lehet következtetni, hogy tekerték-e az órát.
Gondolom sejted, h az ilyen félidős kiigazítás utáni modellek jobbak, mert itt általában az időközben felmerült hibákat is javítják. Kereklámpás E Merciből pl csak a 2000 utáni, faceliftes, tükörindexeset szabad megvenni. Tehát ha belefér a keretbe, inkább ilyet válasszon, könnyen felismerhető (pl a hátsó lámpában a két kerek elem). Sógoromé is ilyen lett, 2002 decemberi.
És ebből milyen infót nyerjek ki? Ráncfelvarrás utáni lesz vszeg..