2001-ben volt a facelift..
Alvázszámból hogy mondják meg a km állást? Öcsém 2000 évj körüli Passatot akar venni gondolom ott alvázszámból nem sok minden derül ki..
Most beszéltem egy kereskedővel 3 éves gép nyolcvanegynéhányezer km van az órába. Mondom szervízkönyvvel szinkronba van?
- Nincs szervízkönyv.
- Ühüm. Akkor alvázszámot elkérhetném, hogy legalább valami információm legyen már a gépről mielőtt elmegyek karakószörcsögre.
- igen szívesen megadom, de biztos, hogy több km van benne, mint amit az óra mutat.
Nos már odáig elértem, hogy a kereskedő megmondja hogy nem stimmel a km állás. Meg is adta az alvázszámot, le is fogom kérni az infót, már csak kíváncsiságból is. Azt mondta, ha lekérem neki is átadnám a valós számokat! Mondom persze.....
:)))
" Vezérlést is kéne cserélni, kivi vagyok, ott mi lesz a szopás.."
Hát ha kíváncsi vagy, néhány csemege:
Van olyan tipus amelyiknél nincsenek jelek. Ráadásul a főtengelyen lévő vezérműkerék sincs ékkel pozicionálva. A burkolat csak úgy levehető, ha levetted az ékszíjtárcsát. Lelazítod a tengely végén a csavart, mert az ékszíjtárcsát le kell venni és máris összegubancolódott a vezérlés, még mielőtt láthattad volna. :) Pozícionáló célszerszámok nélkül rémálom. Ja és hely sincs. :) Némelyiknél a szíjburkolat egy része és a bak aluból van. Annál motort, váltót bakokról lekötni és a lehetséges két centit elmozdítani. Így az alapból két centi hely máris duplájára nő. :)) Japánhoz szokott ember már a bontásnál öngyilkot iszik.
Renault Modus fényszóróizzó csere:
Két első kerék le. Kerékjárati dobok ki. Hűtő díszrács le. Első lökhárító le. Lámpák ki és máris kényelmesen cserélhető az izzó. :)
Csövet cseréld csak ki nyugodtan személyesen, csak csavarhúzó kell hozzá. :-)
Franszia autót ne is említsd. Olajat akartam cserélni anyám Kangoo-ján. Már az olajszűrőt is elégé keresgélnem kellett, oszt a blokk mögött, alulról elérhetően találtam egy lecsavarható tartót, valszeg abban van, tök szar lesz hozzáférni. Sebaj, nézzük hányas csavar van az olajteknőben. Hát nem hatlapfejű csavarral van lezárva, hanem üregessel, de az üreg sem hatoldalú ám, hogy az imbuszkulcs belemenjen, hanem négyszög keresztmetszetű, hogy rohadjon meg! Úgyhogy üzentem a sógoromnak, h köszörüljön vagy esztergáljon bele vmi szerszámot. Vezérlést is kéne cserélni, kivi vagyok, ott mi lesz a szopás.. elszoktam az ilyesmitől a japó gépek között. :-)
Sziasztok.
Szinte políroz..a legapróbb szemcsemérettel csinálom...
Megvették azt.... szép autó volt, messze sokkal jobb állapotba, mint amiket néztem. Ha nem mahináltak volna a km-el már rég az én garázsomba állna....
Remélem megérjük azt egyszer, hogy a valós km-t mutatja az óra, és így a beletett km és az autó ára is szinkronba lesz. És akkor nem zsákbamacskát vesz az ember a nehezen megdolgozott pénzéért.....
hmmmmm, nem tudom ez a gyöngyözés milyen felületi érdességet csinál, de azért az egy közel polirozott minőség belűlről
szóval óvatosan
igen, belül is gyöngyöztem.
sehol nem volt rozsda.
belül gyöngyözted?
mert igazából ott érdekes, csak nem volt egyértelmű a kérdés
kívül mindegy mit csinálsz vele
szóval x idő után az öntöttvasnál azért ez előfordul, főleg ha nem cserélnek jó sokáig fékolajat
higroszkópikus
köszi, amúgy ma nem volt jó napom ezen kívül
du ledurrantották a céges berligo-t hátulról
lejöttem a Margit hídról, állok a sor végén, bambulok magam elé, oszt 1x csak durrrrr...
na, mondom más sem hiányzott még mára az életemből
lökhárító, 2 hátsó ajtó kakukk
mehetek kárfelvételre
kérdezem a csókát, h ez, h sikerült
asztonta nézelődött
pfffffffffff.........
valami büfébe, v közibe vihetett cuccot a peugeot 307-el, mert tele volt áruval
szedegette össze a törött tojásokat a lehajtott ülésekről :DDD
nem, gyöngyözve volt, teljesen fém tiszta
de miért?
na,igy kell kinézni egy autonak:)ez már vmi:)
:))
ugy néz ki olvassák a stockyt a debreceni ügynökök,nem mozog az autopiac,közben olvasgatnak:))
már csak azért,mert pikk-pakk levették a jettát:))nem kell az ingyen marketing,főleg az e-féle:))
rosszabb esetben vki megvette a szopókát a következő félévre,mig minden kijön rajta ami cserélhető:)
Oszt ez is meg van...
http://mercedes-seliii.hupont.hu/1/elso-futomu
(féknyereg, tiszta új..))
no meg Ő is..))
akkor jöhetsz segíteni..))
elvittem ma műszakira az astrát, kérdezte a vizsgabiztos, h mennnyi van benne, mondom a számot (180), leesett az álla, aszongya olyan állapotban van, mint ha 50 lenne benne :)
pedig nem is volt mostanában kisuvickolva makulátlanra :DD
Vagy márkakereskedőknél ismerős, aki azonnal szól ha van jó.
Bevisznek néhány éveseket becserélik újra stb, csak ott is az a baj, hogy ami tényleg jó annak azonnal lesz gazdája.
Unokabratyóm úgy vette dízel mazdáját 6-ost, épp bent volt Mazdánál és akkor hoztak be egyet 3x k km, meghalt a tulaj , rokonok el akarták adni hagyatéki eljárás előtt. Rögtön meg is egyeztek tipp topp a gép. Mondták is mazdások, hogy ezt ők is átvették volna. Na ez malac, de kb 1 évig legalább keresett ő is, ment mindenfelé az országban.