Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

RFV

KBC hrlev;l

#441019 Janicroft

40 milliárd forint felett jár a BÉT mai forgalma, az extrém mértékű aktivitás hátterében az ÁKK tranzakciói állnak. Információink szerint az átkötések az ÁKK és egy alapkezelő között történtek, az ÁKK így váltotta át a mögöttes részvényportfólióra a nyugdíjpénztári vagyon átruházásával birtokába került befektetési jegyeket.

Az átkötések a MOL-ban több mint 13, az OTP-ben és a Richterben egyaránt közel 8, míg a Magyar Telekom esetében 5,5 milliárd forintos addicionális forgalmat generáltak (összesen több mint 36 milliárd forintnyi részvény cserélt gazdát). A tranzakciók ugyanakkor hangsúlyozottan technikai jellegűek, azaz nem az ÁKK portfóliójának leépítése okozta a szokatlan jelenséget.

Re: nincs cím

#441017 Lxrose Előzmény: #441005

Ezt nem igazán vágom én sem. A 80-90 ezer darabban benne van ez a 35000 darab vagy ez azon felül lenne?

#441010 Pubertas Előzmény: #441008

azért az nekem jó jel, hogy most "kékben" vagyunk.ma nem adogatják még 50-esével sem. Annyira kíváncsi leszek, hogy mi lesz itt 1 év múlva ( én max addig tartom a papírt),kinek a hsz-eit fogjuk elővenni.

#441008 Nessuno Előzmény: #440997

Az államnak 68400 darabja volt eddig. Ha most eladtak 35390-et, akkor még maradt 33010 darab. Na az vajon kié lesz és a mai eladások kinek mentek?

#441005 Legend81 Előzmény: #441002

Én ezt a bekezdést nem értem:

"A Napi Gazdaság Online-nak egy másik informátor azt mondta, a nyugdíjpénztári vagyonból az államhoz került és az OTP Alapkezelőhöz köthető befektetési jegyeket cserélte az ÁKK részvényre oly módon, hogy az OTP Alapkezelő a befektetési jegyeknek megfelelő részvénymennyiségeket eladta az államnak - nyilván megfelelő befektetési jegyekért cserébe. Eszerint az államnál lévő részvénymennyiség nemhogy csökkent, de tovább növekedett az említett mennyiségekkel."

#441001 Lxrose Előzmény: #441000

Valamennyit mégis eladnak, mert nem úgy megy a kötvénykibocsájtás, ahogy tervezték?

#440998 Lxrose Előzmény: #440990

Úgy érted, hogy a vevő már hónapok óta megvan, vagy legalábbis titokban tervezte a vételeket, de a helyzethez képest soknak találta az árakat?

#440997 zeeh_ Előzmény: #440987

Ahogy nézem, a többi nagy átkötés más papírokban se az eredeti MNYP pakk.

Most vagy 2-3 részletben kötik át vagy csak ennyi van már náluk, a többire meglett a vevő.

Ami biztosnak tűnik, hogy ~35 ezer darab még az államnál van. Remélem, Patakinak félrerakva. :)

#440990 Szundi Előzmény: #440983

Nem lehet hogy csak ezen átkötések miatt nyomták le az árfolyamot? Mert a többi részvénynél is kiugró a forgalom, a megszokotthoz képest. Vagy rosszul látom ? :D

#440989 Lxrose Előzmény: #440986

Számlák közötti mozgatáshoz az lenne logikus, ha az egészet mozgatnák. Hogy csak részmennyiségek, gyanús, hogy ezekre már találtak vevőt.

#440986 zeeh_ Előzmény: #440981

Ezek tuti MNYP pakkok. Csak azt nem tudjuk, hogy mit csináltak vele.

Remélem, nem adták el. Főleg 16100-ért a MOL-t (miközben Szurgut csomag 22400-as bekker árú).