Nem ez történt.
A befektetési jegyek lettek átváltva részvényre.
Nem ez történt.
A befektetési jegyek lettek átváltva részvényre.
40 milliárd forint felett jár a BÉT mai forgalma, az extrém mértékű aktivitás hátterében az ÁKK tranzakciói állnak. Információink szerint az átkötések az ÁKK és egy alapkezelő között történtek, az ÁKK így váltotta át a mögöttes részvényportfólióra a nyugdíjpénztári vagyon átruházásával birtokába került befektetési jegyeket.
Az átkötések a MOL-ban több mint 13, az OTP-ben és a Richterben egyaránt közel 8, míg a Magyar Telekom esetében 5,5 milliárd forintos addicionális forgalmat generáltak (összesen több mint 36 milliárd forintnyi részvény cserélt gazdát). A tranzakciók ugyanakkor hangsúlyozottan technikai jellegűek, azaz nem az ÁKK portfóliójának leépítése okozta a szokatlan jelenséget.
Csak 68400 darab? Hol lehet erről viszonylag friss és pontos adatot találni?
Ezt nem igazán vágom én sem. A 80-90 ezer darabban benne van ez a 35000 darab vagy ez azon felül lenne?
azért az nekem jó jel, hogy most "kékben" vagyunk.ma nem adogatják még 50-esével sem. Annyira kíváncsi leszek, hogy mi lesz itt 1 év múlva ( én max addig tartom a papírt),kinek a hsz-eit fogjuk elővenni.
Az államnak 68400 darabja volt eddig. Ha most eladtak 35390-et, akkor még maradt 33010 darab. Na az vajon kié lesz és a mai eladások kinek mentek?
Én ezt a bekezdést nem értem:
"A Napi Gazdaság Online-nak egy másik informátor azt mondta, a nyugdíjpénztári vagyonból az államhoz került és az OTP Alapkezelőhöz köthető befektetési jegyeket cserélte az ÁKK részvényre oly módon, hogy az OTP Alapkezelő a befektetési jegyeknek megfelelő részvénymennyiségeket eladta az államnak - nyilván megfelelő befektetési jegyekért cserébe. Eszerint az államnál lévő részvénymennyiség nemhogy csökkent, de tovább növekedett az említett mennyiségekkel."
Valamennyit mégis eladnak, mert nem úgy megy a kötvénykibocsájtás, ahogy tervezték?
Úgy érted, hogy a vevő már hónapok óta megvan, vagy legalábbis titokban tervezte a vételeket, de a helyzethez képest soknak találta az árakat?
Ahogy nézem, a többi nagy átkötés más papírokban se az eredeti MNYP pakk.
Most vagy 2-3 részletben kötik át vagy csak ennyi van már náluk, a többire meglett a vevő.
Ami biztosnak tűnik, hogy ~35 ezer darab még az államnál van. Remélem, Patakinak félrerakva. :)
Nem lehet hogy csak ezen átkötések miatt nyomták le az árfolyamot? Mert a többi részvénynél is kiugró a forgalom, a megszokotthoz képest. Vagy rosszul látom ? :D
Számlák közötti mozgatáshoz az lenne logikus, ha az egészet mozgatnák. Hogy csak részmennyiségek, gyanús, hogy ezekre már találtak vevőt.
Igen, az állami csomag. De ez annak csak egy része...Remélem valami szép muttyantás kezdődik...:-)