Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Formerplayer Előzmény: #440931

Na ez már végre egy olyan írás, amiben a szakmaiság morzsái el vannak rejtve.Persze a lényeges 1-2 mondatot ki kell hámozni a nagy kupac sallang alól, de már legalább van miről beszélni:

A kockázat számszerűsítésére irányuló elképzeléseket inkább nem minősítem. Amiről te írsz, azt úgy hívják, hogy könyv szerinti érték/belső érték, ennek semmi, de semmi köze a kockázat-értékeléshez,számszerűsítéséhez. Vállalatértékeléshez használható--persze ez is csak egy statikus állapotot tükröz--, de a kockázatértékeléshez semmi köze. Nem mond semmit a likviditási, iparági,finanszírozási stb egyéb kockázatokról, amik alapvetően befolyásolják a részvényárfolyam várható mozgását.

A technikai támasz, mint kockázati horgony megint nevetséges. Sajnos, ahogy itt is láttuk, a legtöbbször azért létezik, hogy letörjék.....

A P/E-k sem mutatják rendesen a kockázati mértéket, hiszen az E-Star peer companyjei még most is 15-20-as értékkel forognak, az OMV teljesen más iparág és céges életgörbén van..Alma a körtével....A P/E alapján jelenleg minimum 3-szoros a alulértékeltségünk....

A Utilico és az AVIVA portfolió managereit is tartom annyira képzett és tapasztalt szakembereknek, hogy ismerik, a tankönyvi risk-reward arányokat....Ők belevettek komoly tétellel 9-10 körül, sőt felette is....Ennyit az " azért 3,mert az okosok ezt mondják" érvelésre...

Én pontosan azt próbálom miniben utánozni, amit Buffet csinál. Sz@rni az aktuális árfolyammozgásra, fundás értékbe kell belevásárolni és ülni amíg az meg nem változik....Ezért őt ellenpéldának hozni vicces, pont ő tesz magasról a TA-s okoskodásra....

A mozgó átlagos trédelésre:ebben van ráció, de pont ugyanennyiszer nem is jön be. Azt a 30%-ot, aki ez alapján bukott a buxon, pont nem vigasztalja....Világmegváltó ötlet, csak nem jött be. Valahogy úgy, ahogy nekem sem az elmúlt fél év....

A jobb kimaradni, mint belefutni a pofonba megjegyzéssel egyetértek. Csak hát egy idő után idegesítő, amikor elmegy az ember szeme előtt a hajó.

A végére annyi, hogy a mennyiségemmel nem lehetett volna 10k alatt kiszállni, mert 2 héten belül 6000 alá kerülhettünk volna. Ez persze az én hibám, mert a poziméret nem a likviditáshoz van alakítva...Amíg azonban folyamatos a nagy tételű új beszálló, hidd el rendkívül jövedelmező a piacalakító pozícióépítés...