Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arsene Lupin

Re: A fenékhalászok nagy napja

#439716 Arsene Lupin Előzmény: #439712

1. Van rá történelmi késztetésük.

2. Európa egyik legerősebb hadseregével rendelkeznek.

3. Az arabok támogatását élvezik.

4. A káosz görög szó, és a görögök jók abban a műfajban. Az EU és a NATO nem fogja ellenezni a rendrakást.

#439711 Arsene Lupin Előzmény: #439705

Sajnos megint egyet kell, hogy értsek. Ha már katonai diktatúra: a görögöknek lényegében arról kell szavazniuk, hogy görög vagy török tankok vonuljanak be Athénba. Lehet, hogy így jobban megértenék a kérdést, mint euróval feltéve.

#439705 Spade Előzmény: #439693

Nah örülök h mára már a világ kezdi magáévá tenni a görög népszavazással kapcsolatos tegnap reggeli megközelítésemetr h tulajdonképpen ez mindenkinek a legjobb ami történhetett. Küzdöttek éjfélig de azért végül megértették :) Lehet h Arsene Lupin után szabadon, engem olvasnak ? Vagy ha olvasnak akkor előbb rájönnek ? :)

.

A görögöket még nem feltétlenül kell temetni azt még nem látják pedig leírtam :), h az igen után egy kvázi katonai diktatúrát kell bevezetniük, és átvinni a reformokat erőből a felhatalmazásra hivatkozva. És h a miniszterelnök ezt látja az látszik abból h a vezérkart lecseréli. Hogy képes lesz-e megtenni az egy másik kérdés, mert történelmi feladat lesz. Persze ha nem teszi meg vagy nemleges lesz a népszavazás rövid időn belül majd megteszi a hadsereg maga kényszerűségből, de akkor már drachmában mérik majd az árakat...

#439693 Arsene Lupin Előzmény: #439687

"Merkel asszony szemein már látom ezt a megnyugvást. Sárközyn kevésbé."

Ha vége a görög bulinak, a franciák kerülhetnek terítékre. Egy-két hete a független és pártatlan hitelminősítők lihegve tudatták, hogy ugyan már, nem foglalkoznak a franciák leminősítésével. Ez olyan, mint amikor nem azt állítják határozottan, hogy Juliska jó erkölcsű lány, hanem egyelőre nem foglalkoznak azzal a kérdéssel, hogy vajh rossz erkölcsű-e a hölgyemény.

Re: Kuss vagy Bye Bye Baby, Goodbye.

#439692 Előzmény: #439690

Nem tartom szerencsének az Ön és a német prédikátor nevének egy lapon emlegetését ;)

#439691 Előzmény: #439687

Bár a hasonlatot nem találom igazán szerencsésnek egy nyilvános forumon, de ha már így van, akkor ha úgy tetszik, most csak annyi történt, hogy végre felteszik azt a kérdést a "betegnek", amit legelőször kellett volna feltenni: "Óhajtja-e a kezelést, a gépen tartást, vagy engedjük el". És ezúttal nem a "hozzátartozók" döntenek a beteg sorsáról, hanem maga a beteg. És tökéletesen igaza volt Sárközynek amikor azt mondta, hogy erre végülis tényleg a betegnek van joga. És ez egyébként már Sárközynek is tetszett, főleg amikor már leesett neki, hogy ez miről is szól.

Kuss vagy Bye Bye Baby, Goodbye.

#439690 Arsene Lupin

A futik alapján a BUX és a DAX is valahol a tegnapi minimum körül kezd. Szerintem onnan elég hamar felfelé veszik útjukat.

Megy a f*sás a piacokon, pedig tulajdonképpen tegnap jó döntések születtek. Szavazzák csak meg a görögök, hogy akarnak-e eurót vagy sem. Így utólag nem rinyálhatnak. Aztán vagy kuss vagy Bye Bye Baby, Goodbye.

Amúgy tegnap Szíjjártó Petike lenyúlta a beírásomat, miszerint ha most minősítenek le minket, az egyértelműen a financial gang bosszúja. Nem újdonság, ollózott már a kerály is német prédikátor könyvéből forrás megjelölése nélkül.

#439687 lagwagoner Előzmény: #439685

"Az biztos, hogy a bizonytalanság elmúlik - és most szvsz ez a lényeg, avagy, csak ez a lényeg."

Igen, sokan az EUban már belefáradva, csak azt kívánják, hogy legyen már vége, mert ez a bizonytalanság, csak pénzt és időt emészt fel. Úgy mint amikor már a végstádiumban levő betegnél még lehetne transzplantálni az összes szervét, vérét át lehetne tömleszteni, és még húzni pár hétig, hónapig szenvedését, de valószínűbb, hogy mind a betegnek, mind a hozzátartozóknak az exitálás lenne a leghumánusabb.

Merkel asszony szemein már látom ezt a megnyugvást. Sárközyn kevésbé.

#439685 Előzmény: #439617

A szavazásnak NEM LEHET más az eredménye. Ha elfogadják, akkor a NÉP(!) döntött úgy, hogy marad, tehát a kormánynak az lesz a kötelessége, hogy ezért mindent megtegyen. És meg is lehet, mert ez tulajdonképpen csak akarat kérdése.

Ha mégsem sikerül, az már egy egészen más helyzet lesz mint most, de szerintem ezt te is tudod. Az biztos, hogy a bizonytalanság elmúlik - és most szvsz ez a lényeg, avagy, csak ez a lényeg.

#439617 banyaiz Előzmény: #439583

Abban tér el a véleményem, hogy szerintem lehet olyan kimenetele ennek a szavazásnak (a kérdés feltevésén múlik) , hogy elfogadják, de utána mehet tovább ez a színjáték, vagyis lényegében csak handabandáznak, de nem tudják betartatni a néppel amit vállaltak EU felé.

Másrészt az rendben van, hogy nem lehet kitenni őket a jelenlegi szabályok alapján. De ha sokat szórakoznak lehet lesz szándék a szabályok megváltoztatására?

Lagwagoner: Nem tudom mit értenének belőle, vagy érdekli e őket egyáltalán. Az is lehet jobban járnának a kilépéssel hosszabb távon. Viszont ez felmérhetetlen szerintem, szóval nagy kockázat nekik.

#439590 lagwagoner Előzmény: #439581

Na, ha ezt leírnád görögül a görögöknek, szerinted felfognák miről beszélsz? Elfáradnának. Ők csak a kézmosás után járó 15. havi bérükhöz ragaszkodnának. (Elnézést a görög kivételtől, de eddig nekem ez jött le). Most a görögök, úgy látják (azon felül, hogy értik már hogy kormányaik hazudtak eddig Görögország fenntarthatóságával kapcsolatban mind a népnek, mind az EU-nak), hogy az EU-s elvárások rontják életszínvonalukat. Azt már nem fogják belátni, hogy ha "nem akarjuk"-kal szavaznak, még tragikusabb lesz a helyzet. Ez olyan, mint a szavazzunk nemmel a 300 HUF-os vizitdíjra amit mostani kormányunk kezdeményezett anno, hisz az milyen sok. Ehelyett mennyivel egyszerűbb kiróni a munkavállalókra most plusz 1% munkavállalói TB járulékot, így én aki fél évben egyszer megy orvoshoz és kifizettem volna az 1000 forintot (összvissz, de legyen 2000HUF ha több vizsgálat kell), most havonta fizetem ki többletként a 300Huf kb. 10szeresét, és várnom kell a sok napközisre akik melegedni járnak az orvoshoz. Plusz aki anno rokkantnyugdíjas nemmel szavazott a rettentő sok 300Hufra, most lehet hogy nyugdíjat sem fog kapni.

Hidd el meg lesz a kiszavazás. A populista szemlélet a nyerő a Ráktérítőtől délre.

#439583 Előzmény: #439579

"Máshogy látom."

Nem értem, ugyanazt a két variációt írtad. Ha jól látom, te mindösszesen egy dolgot hagytál figyelmen kívül, ez pedig az, hogy a görögöket NEM LEHET kivágni, tekintettel arra, hogy a jelenlegi EUR övezeti szabályok alapján csak ÖNKÉNTESEN(!!!) lehet kilépni belőle, de kizárni senkit sem lehet!!

Éppen ezt a gordiuszi csomót vágja át egy huszárvágással a népszavazás, hiszen egy nemleges népszavazás eredményeképpen azonnal ki lehet vágni a görögöket az EUR zónából, mert ők kérték a kilépést! Nem azért kínlódtak eddig se annyit a görögökkel, mert ne lehetett volna pénzügyileg egyszerűen megoldani a gondjaikat, hanem azért, mert EUR tagként megtehette azt, amit megtett! Annak az esélye pedig, hogy jelen állapotban EUR zónában maradást szavazzák meg, az kb a zéróhoz konvertál.

Namármost, éppen azért ilyen "szép" ez a népszavazósdi, mert ezek után az EUR zóna sorsa elég egyértelmű, ugyanakkor "könnyű is", mert ahhoz, hogy a PISI megmaradhasson a PIIGS-ből, ahhoz az kell, hogy ezen országok elfogadják, hogy AKKOR maradhatnak benn, HA BE TUDJÁK TARTANI A SZABÁLYOKAT. Azaz, helyből azzal indít a válságkezelés náluk, hogy nincs több sumákolás, mellébeszélés, hanem be kell tartani a játékszabályokat.

Nem tudom kinek az ötlete volt és hogyan vette erre rá Papandreut, de le a kalappal előtte.

#439581 banyaiz Előzmény: #439580

Attól függ mi lesz az a sors. Pl 20%-os rövid kötvény hozam ha egyáltalán jegyez vki, drachma elértéktelenedés, összeomló gazdaság pl -20%-os Gdp-vel , rekord inflációval stb amit EU külső szemlélőként figyel , a veszteségek leírása után. Na ha ez lesz a sorsuk ahhoz nem biztos bárki is kedvet kap.

Kicsit nagyobb respektje lenne annak ha az EUR zóna valamit előír, vagy elvár, mert ez így már kezd tragikomédia lenni.

.

#439580 lagwagoner Előzmény: #439579

"A sorsuk pedig elrettentő példa lesz az olaszoknak , spanyoloknak stb..."

vagy épp ellenkezőleg: kedvet kapnak a görögöktől a spanyolok és az olaszok a kiszavazóshowhoz. Hisz a most kormányzó pártoknak ez a ciklus szinte biztos bukás. Egy igazi populista kitolás a következő (másik oldali) kormánnyal szemben igazán csábító a mostani kabineteknek. Az elkényelmesedett mediterrán nép azért forróvérűbb, mint a megszorításokhoz szokott magyar, szóval ez egy igazi gonosz, és egy ideig hatásos húzás lenne a mostani kormányoktól.

#439579 banyaiz Előzmény: #439573

Máshogy látom. Szerintem EU érdeke kétféle lehet:

1. Görögök beállnak a sorba és mint jó napközis gyerekek szépen elkezdik a házit elkészíteni aztán kapnak uzsonnát. (ez nem nagyon akar működni)

2. Görögöket kivágni minél előbb , és teljesen elszigetelni az esetleges fertőzési lehetőségeket, ők pedig kérjenek segélyt attól aki ezek után még ad nekik, vagy lejegyzi a kötvényeiket, vagy elfogadja a drachmájukat. (ez kb senki)

Ez a szavazósdi esetleg adhat egy politikai legitimitást egy látszatot. De tételezzük fel megszavazzák, mi a garancia rá utána a társadalom náluk ebbe beletörődik? Semmi, mert könnyen lehet, hogy rábólintanak népszavazáson, aztán utána minden ellen ugyanígy lázonganak, és semmit nem tudnak gazdaságilag felmutatni 10 év alatt sem.

Szerintem a legjobb lenne látva ezt a hozzáállást, hozni egy olyan határozatot, hogy le vannak szarva a görögök , és kirakni őket mindenből, közben pedig ha kell még jobban feltőkésíteni EFSF-t stb, ők pedig szavazzanak amiről akarnak, akár arról mi lesz a vacsora ettől kezdve érdektelen.

Egyszerűen azt látom, hogy a görögök képtelenek bármire, le kell írni őket még talán mindig ez a kisebb rossz, mint szenvedni velük. A sorsuk pedig elrettentő példa lesz az olaszoknak , spanyoloknak stb, mert ha ez megtörténik görögöknél egy darabig fű sem nő majd vsz.

Persze ez az út is hatalmas kockázatokkal járna, de talán még mindig jobb mint ezekkel a féleszűekkel kínlódni. Nehéz döntés.

#439573 Előzmény: #439562

Nekem az az érzésem, hogy most éppen rendesen felültették a görögöket ezzel a népszavazással, azaz valaki(k) elültették Papandreunak a fülébe, hogy ezzel tudná igazolni azt, hogy valóban komolyan gondolja, amit gondol, ő meg benyalta.

Merthát, valójában ez a népszavazás nem a görögök, hanem az EUR zóna érdeke, és tulajdonképpen az EUR zóna számára mindegy az eredmény, mert ha "igen" a válasz, akkor számon is lehet kérni BÁRMILYEN görög kormányon ennek a betartását, ha meg "nem", az értékelhető úgy (sőt, nem is értékelhető másképpen!), hogy Görögország ÖNSZÁNTÁBÓL(!) kilép az EUR zónából. Ez pedig innentől kezdve az ő bajuk, nem kell őket megmenteni, a kidobásukkal pedig nem egyszerűen stabilizálni lehet az EUR zónát, hanem éppenhogy ki lehet alakítani azon szabályokat, amelyek a jövőre nézve lehetővé tennék azt, hogy ilyen helyzet elő se állhasson.

Egyszerűen ez a népszavazás nem lehet a görögök és a görög kormány érdeke, mert ők ezen csak veszíthetnek. MINDENKÉPPEN.

#439562 banyaiz Előzmény: #439552

Valahol azért röhejesnek érzem, hogy ennyire nincs egy menetrend arra mit lehet kezdeni egy ilyen renitens Görögországgal eur zónában. Bohócot csináltak tulajdonképpen a világból.

Ezt a népszavazást megtarthatták volna korábban pl olyan címszóval " Maradjon az Eur , és cserébe vállaljuk az ehhez szükséges megszorításokat, vagy lépjünk ki." Így utólag miután ronggyá sírták a zsebkendőjüket Brüsszelben a segítségért eléggé rosszul jön ez ki.

Példát kellene velük statuálni, aztán egyék meg amit főztek.

#439552 Arsene Lupin Előzmény: #439303

A DAX tipp bejött. Mi egy kicsit lejjebb csúsztunk a vártnál, de a ma fenékhalászott tételek holnapra nagyon megszépülhetnek. Odakint belehúztak a fiúk miután elterjedt a hír, hogy egy nagy és hosszúkás valami lóg ki Angela retiküljéből a tanácskozásra sietvén. Piaci elemzők úgy gondolják, hogy vagy egy frissen sütött bejgli Papandreu számára, vagy egy sodrófa, vagy pedig egy nagy lóf*sz. A harapófogót viszont elkobozták tőle, mert bejelzett a fémkereső kapu.