Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arsene Lupin

Re: Januárban tarthatják a görög népszavazást

#439139 Camilla2 Előzmény: #439118

Nem lesz annyi idejük,ha ragaszkodnak ehhez,előbb baccák ki őket az eurozónából,talán még az eu-ból is.Most majd Merkelék is rádöbbennek,nem akarnak ezek dolgozni,csak a hasukat süttetni,de ezt már régen le is irtam valahol,elöbb-utóbb az északiaknak tele lesz aseggük a déliekkel és csinálnak egy kis uniót,mint régen a "hanza városok"

Januárban tarthatják a görög népszavazást

#439118 Arsene Lupin

http://inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-464705

Ezek hülyék. Januárig elsüllyednek a pénzügyi budiban, de az is lehet, hogy magukat robbantják be. Ezzel az erővel a cár atyuska bejelenthette volna ez időtájt, hogy majd januárban megszavaztatja a zembereket, hogy legyen-e forradalom.

Zárva

#439111 Arsene Lupin

Általában szívunk, ha mi zárva vagyunk, a világban meg zajlanak az események. Lehet, hogy ma mázlink van. Ha holnapra enyhül a pánik, és esetleg egy kis technikai korrekcióval felfele kezdenek a piacok, kisebb zakóval is megúszhatjuk a pánikot, mint ami ma lenne. Mindenesetre a stop-loss felfüggesztése olyan, mint a gumi betiltása egy kikötői kuplerájban. Izgalmasnak izgalmas, de forgalom nagyot fog esni. A kupiban biztos.

Leminősítés

#439096 Arsene Lupin

A hitelminősítőknek most, hogy repkednek a görögök által frissen sütött sz*ros palacsinták, nem biztos, hogy pont minket kellene b*sztatniuk. Nem mi járunk szügyig görög papírokban.

Re: Tripla "A" minősítést kapott az EFSF

#439094 Arsene Lupin Előzmény: #439036

Az a rendkívül ritka dolog esett meg, hogy Spade dokinak igaza van. De azért nem kell általánosítani.

1. Akárhogy alakul a népszavazás, a görögök már leírták magukat. Nem volt szó ugyanis népszavazásról. Szerintem repkedett a sok Scheisse szolid Angelánk szájából tegnap.

2. Hülyék a görögök, mert a törökök bármikor lenyomhatják őket. A törökök kulcsszerepet kaptak az arab forradalmak békés levezetésében. Amellett nem állnak rosszul gazdaságilag, katonailag pedig eddig is bármikor bezúzhatták volna a görögöket, ha a nagyhatalmak hagyták volna.

3. Lesz egy-két napos pánik, aztán már mindenki le fogja sz*rni a görögöket. Klotyópapírnak ott lesznek a görög kötvények.

#439078 Camilla2 Előzmény: #439075

Én 1996 óta vagyok itt,egy textil nagykert nyitottam akkor,otthon csináltatom itt eladom.

2oo2 január 1-én bevezettékk az eurot.Március 31-ig mindkét pénznemben fel kelett tünteni az árat.Március 1-tól minden ár pár héten belül a duplája lett,ami 1 gulden volt ,1 eu lett,ami 16o gulden volt 16o eu lett és igy tovább.A nagykerek 1 évig birták,1 év után ék is duplájara emelték.Nálam is ez lett,addig 1o gulden hasznom volt ,utána 1o eu hasznom lett,dulája.Lement a forgalom 2o-3o százalékkal ? kit érdekel ? ..hiszen dupla a haszon .

Egész euban ez volt,kivéve a Svéd,Dán... ,azoknál akik nem vezették be az eurot.Csak hát elfelejtették...vásárolni csak a nép tud,mivel lefelezték a vásárlóerőt,jól rá is bactak.meg hát mi is :-) Gulden ,márka kb egy árban volt akkor.

ÍMondjuk nekem van egy teóriám ezzel kapcsolatban,amit 2oo4-től kezdve mondom a kis családomnak,de eddig mindenki lehurrogott :-))

Nem véletlen vezették be Szlovákiában a törvényt az euro bevezetésekor ....aki indokolatlanul árat emel,büncselekmény.Előtte vezette be szlovénia az eurot,kapásból 35 százalékos áremelés letta vége.

#439072 Camilla2 Előzmény: #439068

és mindezt 2oo4.ben irta :-)),bár 2oo4 ben már mindenki tudta itt ,nagy hiba volt az euro bevezetése,lehetett látni,nagy baj van.Már irtam,az euroval 3 hónapon beül minden a duplája lett,hosszútávon tarthatatlan.

#439065 Camilla2 Előzmény: #439061

Az rendben is van ,de euro zónából vagy az unióból való kilépéshez csak kell forgatókönyv,szabályozás,ez jelenleg nincs.

#439064 exmnbs1 Előzmény: #439058

az eurotól nem csökkent a nacionalizmus szvsz

pl régebben Mo-n a szélsőjobb ágált ellene

#439063 exmnbs1 Előzmény: #439057

nem új keletű történet

dél-amerikai válság erről szólt

most pedig Brazíliától várhatják a megváltást

#439059 exmnbs1 Előzmény: #439052

kezd tetszene a görög demokráciásdi szavazás

többi gánnyos PIIGSben is megejtetném

#439058 Kissherceg Előzmény: #439055

szerintem a nacionalizmus tovább erősödne, ami nem az unióról szól.

#439057 banyaiz Előzmény: #439048

Ez rendben van , hogy technikailag így menne. A kérdés annyi szvsz , hogy meg lehet e állítani ennek az átterjedését az olaszokra , spanyolokra stb. Plusz a görög kitettségeket le kell írni, azt, hogyan kompenzálják. Plusz a görög gazdaság kb hová zuhan vissza , az összes bankjuk becsődöl stb. Nem egy egyszerű téma. Nem véletlenül próbálják ezt elkerülni.

Mondjuk az sem egyszerű ha bent maradnak és csak a baj van velük.

Camilla2: Igaz, de vsz egy ilyen lépéssel a gazdaságukban kő kövön nem maradna, persze ettől még lehetnek EU tagok, de mindjárt szavazhatnának egy füst alatt arról is , hogy onnan is kilépnek.

#439056 Camilla2 Előzmény: #439042

Az eu.ból nem kell kitenni őket,csak az eu zónából,aztán majd a piac leértékeli a kis pénzüket.csak a z a baj,hogy erre sincs forgatókönyv,nincs szabályozás.Megint csak kakodás lenne a vége,bár szirintem az eu jobban járna igy,a görögök meg szopják egymást.

#439055 Spade Előzmény: #439049

szerintem is nőne, mert hitelesebb lenne az egész, Berlusconi se a 18- csajokat kefélgetné hanem kicsit összakapnák magukat, bár az olaszoknál már most is brutális megszorítás van, a kávézók pizzák panganak és ez ott nagy szó....

.

nem borulna meg semmi mert a firewall az elég pluszban az ECB is beavatkozna, most már ne felejtsük h olasz az elnők...az se lenne smucig velük...