Én 1996 óta vagyok itt,egy textil nagykert nyitottam akkor,otthon csináltatom itt eladom.
2oo2 január 1-én bevezettékk az eurot.Március 31-ig mindkét pénznemben fel kelett tünteni az árat.Március 1-tól minden ár pár héten belül a duplája lett,ami 1 gulden volt ,1 eu lett,ami 16o gulden volt 16o eu lett és igy tovább.A nagykerek 1 évig birták,1 év után ék is duplájara emelték.Nálam is ez lett,addig 1o gulden hasznom volt ,utána 1o eu hasznom lett,dulája.Lement a forgalom 2o-3o százalékkal ? kit érdekel ? ..hiszen dupla a haszon .
Egész euban ez volt,kivéve a Svéd,Dán... ,azoknál akik nem vezették be az eurot.Csak hát elfelejtették...vásárolni csak a nép tud,mivel lefelezték a vásárlóerőt,jól rá is bactak.meg hát mi is :-) Gulden ,márka kb egy árban volt akkor.
ÍMondjuk nekem van egy teóriám ezzel kapcsolatban,amit 2oo4-től kezdve mondom a kis családomnak,de eddig mindenki lehurrogott :-))
Nem véletlen vezették be Szlovákiában a törvényt az euro bevezetésekor ....aki indokolatlanul árat emel,büncselekmény.Előtte vezette be szlovénia az eurot,kapásból 35 százalékos áremelés letta vége.