igen..olvastam én is....őrültek ezek....ilyen hangulatban..még mindig ilyen őrültségekre képesek....meglesz ennek is a böjtje egyszer majd..
igen..olvastam én is....őrültek ezek....ilyen hangulatban..még mindig ilyen őrültségekre képesek....meglesz ennek is a böjtje egyszer majd..
Az S&P minden idők legnagyobb havi növekedést produkálta.
https://www.facebook.com/alessiorastani
http://kepviselofunky.blog.hu/2011/10/28/orban_albrokerrel_riogat
A Képviselőfunky álbrókerezik, de úgy tűnik, Rastani barátunk elég komolyan tolja. :)
Azért összejött még egy kis plusz... kár is lett volna, ha ez bennük marad :))
http://blogs.marketwatch.com/thetell/2011/10/28/38-5-chance-of-another-u-s-downgrade/
De ez nekem is feltünt, hogy a folyamatok mostanában nem futnak le.
Van 3 nagy világgazdasági övezet, és ők egymás között lejátsszák, hogy egyik se járjon rosszabbul, mint a másik.
ráadásul technikailag már a medve piacban voltak...(addig, amíg a marketwatchon nagybetűkkel kiírták)... Berni papa most örülhet, helyette most az EU lépett... Egyszer a FED, egyszer az EU, sztem ezt megbeszélték :) és így tovább a végtelenbe...
jó, mondjuk ez így tényleg okoskodás, meg szánalmas :) Akkor szóljak, ha 6 számjegyű a számlám, $-ban :)
De az biztos, hogy jobban működik a TA, mint forex-en.
Srác azt én is tudom mondani hogy tartsad ne parázz...aztán vagy bejön vagy nem,de köszönjük! :D
srácok, nem hittétek el, hogy paráztatás és kirázás megy 10600-nál dow-ban :)
Kb. :-)
De jól értem, hogy végül is nem mondták ki a csődöt, csak egy haircutot, ami lehet hogy csak a bankokra lesz kötelező érvényű, illetve a tőkeáttételes verzióban esetlegesen talán a magánbefektetőket is "bevonnák", de nem minden esetben. Ebben az esetben, ha nekem van kötvényem, és mivel Görögország "nem ment" csődbe, ki kell, hogy fizessenek, hisz velem nem ültek le. (ugye Zsiday erről írt)
Hogy ebből mekkora kalamajka lesz. Egy csőd tisztább lett volna, mindenkire érvényes haircuttal, amit korábban írtál. De ugye a legfontosabb, hogy a tőkepiac kokszolt izmai ne ernyedjenek el.
Azt a tanácsadót akit említettél tuti hogy Bernanke küldte :-) Tényleg ők nagyon csendben vannak.
Ezt a részt szerintem Merkel és Sárközy sem érti, csupán kommunikálja.
Van nekik pénzügyi tanácsadójuk és az azt mondta, hogy igy jó lesz.
Az első módszerről az jut eszembe, mint a Black Jack asztalnál egy kötelező biztositás a bank Black Jack-je esetére.
A másodikról a pisztolycső jut eszembe a hátam mögött, amivel invitálnak, hogy üljek már le játszani kicsit.
Bakker... ez a 07.31-i záró fölött is járt ma.
A beesés 100% ledolgozva...
Szerk: Aki látja a forgalom milyen?
Na jó már izgat:
http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/negy-otszorosere-nohet-az-efsf-361222
"Az első, kötvénybiztosítási eljárás során az euróövezeti államok által újonnan kibocsátott állampapírokra a magánbefektetők opcionálisan garanciát vásárolhatnának. Az eljárás technikai részleteiről nem szól az euróövezeti vezetők nyilatkozata." :-))))
"A második módszerrel nemzetközi és magánszervezetektől, illetve befektetőktől vonnának be forrásokat SPV-kbe....Az EFSF egyszerre alkalmazhatja minkét megoldást, és a célnak, illetve a piaci körülményeknek megfelelően, eseti elbírálás alapján vetheti be egyiket, másikat, vagy mindkettőt egyszerre."
Tehát van két módszer: az 1. technikai feltétele nem tisztázott a 2. is csikorog nekem (miért mennének bele a magánbefektetők, egy esetlegesen számukra kedvezőtlen dologba). Meg eseti elbírálás alapján vethetik be ezeket a necces eszközöket.
Igen én is csak átfutottam, hogy mi ez a tőkeáttétel az eszközalapban. Ma már nem is mélyedek bele, de úgy is csak valami bűvészkedés, de ez az ami az után égetést biztosította a tőkepiaci rakétáknak.
DE biztos lesz valaki aki pár mondatban összefoglalja a tőkeáttételi részt.
szia Bud :)
miután nem trédelem a magyar piacot, nem járok a hati topikba :)
túlvett? mi alapján? nem használok indikátorok, majd ha kialakul H4-en valami szint, akkor érdemes figyelni
az látszik, h a nagypolitika nem engedi összezuhanni a piacokat, mert akkor megy a lecsóba az eddigi "erőfeszítés"
ha kicsit haldoklik a beteg, berakják a vastüdőbe :))
S&P, 1230 a fontos szint, átvitte, visszatesztelte, fölézár ma szignifikánsan
valószínűleg erős támaszként fog szolgálni jódarabig
szerintem egy sávozás lesz ebből évvégéig
Hello , rég láttalak
nincsenek ezek az amcsik nagyon a túlvett tartományban már ? :D
most már esniük kéne mint a szél..de nagyon gyorsan...holnap csak elkezdenek realizálni,...4 hét rally után ? vagy nem ?
Rövid távon működik!
Mint amikor a depressziós telenyomják élénkitőszerrel.
Hosszab távon minden csupa kérdőjel.
Merkel is azt mondta, azért járnak igy el, mert nem vállalhatják annak a kockázatát, hogy nincs merszük meglépni ezt az újabb 'csomagot'.
Ha egy ország megteheti azt, hogy ilyen eszméletlen összegekkel eladósodik (amely folyamat egyébként a laikusoknak is világos lehetett már vagy 10 éve!), miért gazdálkodna felelősségteljesen a jövőben?
+++
Viszont nem teljesen értem a mentőernyőben foglalt tőkeáttétel mikéntjét?
Mi ez a bizonyos 4-5 szörös áttétel/Hebel, ami a csomagban van?
Ksz