Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

ezeknél olyan, hogy elle…

#438166 Donoo

ezeknél olyan, hogy ellenállás megint nincs...vicc :)

Re: nincs cím

#438164 lagwagoner Előzmény: #438143

Na jó már izgat:

http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/negy-otszorosere-nohet-az-efsf-361222

"Az első, kötvénybiztosítási eljárás során az euróövezeti államok által újonnan kibocsátott állampapírokra a magánbefektetők opcionálisan garanciát vásárolhatnának. Az eljárás technikai részleteiről nem szól az euróövezeti vezetők nyilatkozata." :-))))

"A második módszerrel nemzetközi és magánszervezetektől, illetve befektetőktől vonnának be forrásokat SPV-kbe....Az EFSF egyszerre alkalmazhatja minkét megoldást, és a célnak, illetve a piaci körülményeknek megfelelően, eseti elbírálás alapján vetheti be egyiket, másikat, vagy mindkettőt egyszerre."

Tehát van két módszer: az 1. technikai feltétele nem tisztázott a 2. is csikorog nekem (miért mennének bele a magánbefektetők, egy esetlegesen számukra kedvezőtlen dologba). Meg eseti elbírálás alapján vethetik be ezeket a necces eszközöket.

#438162 lagwagoner Előzmény: #438143

Igen én is csak átfutottam, hogy mi ez a tőkeáttétel az eszközalapban. Ma már nem is mélyedek bele, de úgy is csak valami bűvészkedés, de ez az ami az után égetést biztosította a tőkepiaci rakétáknak.

DE biztos lesz valaki aki pár mondatban összefoglalja a tőkeáttételi részt.

#438153 _pda_ Előzmény: #438146

szia Bud :)

miután nem trédelem a magyar piacot, nem járok a hati topikba :)

túlvett? mi alapján? nem használok indikátorok, majd ha kialakul H4-en valami szint, akkor érdemes figyelni

az látszik, h a nagypolitika nem engedi összezuhanni a piacokat, mert akkor megy a lecsóba az eddigi "erőfeszítés"

ha kicsit haldoklik a beteg, berakják a vastüdőbe :))

S&P, 1230 a fontos szint, átvitte, visszatesztelte, fölézár ma szignifikánsan

valószínűleg erős támaszként fog szolgálni jódarabig

szerintem egy sávozás lesz ebből évvégéig

#438146 BudFox Előzmény: #438129

Hello , rég láttalak

nincsenek ezek az amcsik nagyon a túlvett tartományban már ? :D

most már esniük kéne mint a szél..de nagyon gyorsan...holnap csak elkezdenek realizálni,...4 hét rally után ? vagy nem ?

#438143 TrendMan Előzmény: #438123

Rövid távon működik!

Mint amikor a depressziós telenyomják élénkitőszerrel.

Hosszab távon minden csupa kérdőjel.

Merkel is azt mondta, azért járnak igy el, mert nem vállalhatják annak a kockázatát, hogy nincs merszük meglépni ezt az újabb 'csomagot'.

Ha egy ország megteheti azt, hogy ilyen eszméletlen összegekkel eladósodik (amely folyamat egyébként a laikusoknak is világos lehetett már vagy 10 éve!), miért gazdálkodna felelősségteljesen a jövőben?

+++

Viszont nem teljesen értem a mentőernyőben foglalt tőkeáttétel mikéntjét?

Mi ez a bizonyos 4-5 szörös áttétel/Hebel, ami a csomagban van?

Ksz

mint a rakéta

#438138 lagwagoner

Occupy the Wall Street, mi? Nagyon beszartak a parketten, azóta csak menetelnek felfele. Remélem nincsenek illúziói senkinek sem, hogy változik valami: minden marad a régiben. Csődbe megy néhány állam, bank? Recesszió? Semmi baj: QE, tűzfal, mentőöv, eszközalap. Van minden: ezeket be lehet vetni "megoldásként". Ha már pár hónapot nyernek már okés, ha kiderül hogy még se jó (mert csak virtuális megoldás), majd kitalálnak mást. Akkor. Miért ne mehetne-e ez évekig? Addig is a bennfentesek jól járnak.

Nem csoda, hogy Soros Gyuri bácsi abbahagyta. Neki már öreg ehhez a ketyegője.

#438135 sbbacsi Előzmény: #438004

És úgy tűnik simán megcsinálják... a vicc az, hogy lassan a válság előtti, túlfújt lufi ath-k közelében leszünk pedig a helyzet egyre szarabb.

Értem én, hogy megmenekült a világ, ha ezt 800-1000-es sp500-ról látom akkor azt mondom jól van, de így...

#438129 _pda_ Előzmény: #438122

"19-re lapot húztak a nevünkben is, és mivel a legnagyobb góré azt mondja, hogy kettes, ezért mindenki úgy tesz, mintha elhinné. "

erre a 19-re egy nagyon régi Koltai, szilveszteri paródia jut eszembe:

éjjeliőrt játszott és egy kecskével(Géza) kártyázott unalmában

ő osztott természetesen a kecskének is, közben ment a monológja a poénokkal

az egyik leosztás után megnézi a kecske lapjait, és megkérdezi: 19-re kérsz még Gézukám?

majd, hát besokaltál, besokaltál Gézukám!!!!

:))))))))))))))

#438123 lagwagoner Előzmény: #438122

"Józan paraszti eszem szerint vállalni kellett volna Görögország kiválását az EU-ból, az Euro szenvedett volna egy ideig, aztán az egész zóna magához tér és sokkal hatékonyabb lehetett volna."

Amit mondasz, túl optimális, túl reális és ésszerű. Rossz politikus lennél :-)) Remélem bóknak veszed :-) Itt nem az a lényeg, hogy ésszerű legyen a megoldás, hanem az úri kaszinót (tőkepiac) valahogy óvni kell.

"19-re lapot húztak a nevünkben is, és mivel a legnagyobb góré azt mondja, hogy kettes, ezért mindenki úgy tesz, mintha elhinné."

Ez jó, de így van, és működik, ahogy látod.

#438122 TrendMan Előzmény: #438115

Igyekszem nem csak nyomogatni össze-vissza, de hektikus munkahelyen nem mindig sikerül.

Úgy tapasztalom a szétaprózottság előbb-utóbb mindenképpen hibához vezet.

A másik 'korlátom', hogy számomra van a piacnak egy racionális iránya, és még ha gyanitom is, hogy ezúttal az ellenkező irányba fog menni, mégsem tudok arra fogadni.

Ezen dolgoznom kell, a long most is sejthető volt, a short felszámolásáig még eljutottam, de a longra nem vitt rá a lélek:-(

Összességében ez egy nagy-nagy örület, ami most zajlik.

Józan paraszti eszem szerint vállalni kellett volna Görögország kiválását az EU-ból, az Euro szenvedett volna egy ideig, aztán az egész zóna magához tér és sokkal hatékonyabb lehetett volna.

Ebben az esetben a görögök a következő 10-20 évben kicsit talán csipkedték volna magukat, hogy újra beléphessenek.

19-re lapot húztak a nevünkben is, és mivel a legnagyobb góré azt mondja, hogy kettes, ezért mindenki úgy tesz, mintha elhinné.

#438116 lagwagoner Előzmény: #438113

Anyám borogass! és mindenki azt hitte (én is persze) hogy ha ilyen az augusztus, milyen lesz az ősz (bár van még 1 hónap)!

#438115 lagwagoner Előzmény: #438114

OK. Ott a pont ;-)

Bár megmondom én nem tudnék munkahelyemen, normálisan koncentrálva tradelni, elmélyülni a chartokban, de én már csak ilyen lassú vagyok. Szerintem TrendMan is ilyen elmélyülős fajta :-) lehet, nemcsak nyomogat össze-vissza.

#438114 _pda_ Előzmény: #437890

miért csak szélsőségekben lehet gondolkozni, demonstratív megoldásokkal?

ha valaki akar trédelni, megoldja mobil eszközről, vagy használ limites megbízásokat

#438113 Donoo Előzmény: #438112

tévedtem, nem 50 éve legjobb október van, hanem:

"Radio Update: Dow headed for best October ever"

#438112 lagwagoner Előzmény: #438110

Aztán majd rászoknak a politikusok, hogy elég beröffenteni szép nagy számokat és attól a TŐKEPIACOK megnyugszanak (a hogyan és a realitás senkit nem érdekel).

Csak érdemes lenne tisztázni, hogy most a tőzsde a gazdaság indikátora vagy önálló kaszinó, és egyáltalán miért kell feldumálni egy olyan virtuális piacot aminek nincs reális haszna. Na jó nem játszom a naiv hülyét :-)

#438110 Donoo Előzmény: #438026

jövő 7en új csúcs lesz... aztán majd kiderül,hogy októberben 50 éve nem volt ekkora emelkedés...