ezeknél olyan, hogy ellenállás megint nincs...vicc :)
Na jó már izgat:
http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/negy-otszorosere-nohet-az-efsf-361222
"Az első, kötvénybiztosítási eljárás során az euróövezeti államok által újonnan kibocsátott állampapírokra a magánbefektetők opcionálisan garanciát vásárolhatnának. Az eljárás technikai részleteiről nem szól az euróövezeti vezetők nyilatkozata." :-))))
"A második módszerrel nemzetközi és magánszervezetektől, illetve befektetőktől vonnának be forrásokat SPV-kbe....Az EFSF egyszerre alkalmazhatja minkét megoldást, és a célnak, illetve a piaci körülményeknek megfelelően, eseti elbírálás alapján vetheti be egyiket, másikat, vagy mindkettőt egyszerre."
Tehát van két módszer: az 1. technikai feltétele nem tisztázott a 2. is csikorog nekem (miért mennének bele a magánbefektetők, egy esetlegesen számukra kedvezőtlen dologba). Meg eseti elbírálás alapján vethetik be ezeket a necces eszközöket.
Igen én is csak átfutottam, hogy mi ez a tőkeáttétel az eszközalapban. Ma már nem is mélyedek bele, de úgy is csak valami bűvészkedés, de ez az ami az után égetést biztosította a tőkepiaci rakétáknak.
DE biztos lesz valaki aki pár mondatban összefoglalja a tőkeáttételi részt.
szia Bud :)
miután nem trédelem a magyar piacot, nem járok a hati topikba :)
túlvett? mi alapján? nem használok indikátorok, majd ha kialakul H4-en valami szint, akkor érdemes figyelni
az látszik, h a nagypolitika nem engedi összezuhanni a piacokat, mert akkor megy a lecsóba az eddigi "erőfeszítés"
ha kicsit haldoklik a beteg, berakják a vastüdőbe :))
S&P, 1230 a fontos szint, átvitte, visszatesztelte, fölézár ma szignifikánsan
valószínűleg erős támaszként fog szolgálni jódarabig
szerintem egy sávozás lesz ebből évvégéig
Hello , rég láttalak
nincsenek ezek az amcsik nagyon a túlvett tartományban már ? :D
most már esniük kéne mint a szél..de nagyon gyorsan...holnap csak elkezdenek realizálni,...4 hét rally után ? vagy nem ?
Rövid távon működik!
Mint amikor a depressziós telenyomják élénkitőszerrel.
Hosszab távon minden csupa kérdőjel.
Merkel is azt mondta, azért járnak igy el, mert nem vállalhatják annak a kockázatát, hogy nincs merszük meglépni ezt az újabb 'csomagot'.
Ha egy ország megteheti azt, hogy ilyen eszméletlen összegekkel eladósodik (amely folyamat egyébként a laikusoknak is világos lehetett már vagy 10 éve!), miért gazdálkodna felelősségteljesen a jövőben?
+++
Viszont nem teljesen értem a mentőernyőben foglalt tőkeáttétel mikéntjét?
Mi ez a bizonyos 4-5 szörös áttétel/Hebel, ami a csomagban van?
Ksz
Occupy the Wall Street, mi? Nagyon beszartak a parketten, azóta csak menetelnek felfele. Remélem nincsenek illúziói senkinek sem, hogy változik valami: minden marad a régiben. Csődbe megy néhány állam, bank? Recesszió? Semmi baj: QE, tűzfal, mentőöv, eszközalap. Van minden: ezeket be lehet vetni "megoldásként". Ha már pár hónapot nyernek már okés, ha kiderül hogy még se jó (mert csak virtuális megoldás), majd kitalálnak mást. Akkor. Miért ne mehetne-e ez évekig? Addig is a bennfentesek jól járnak.
Nem csoda, hogy Soros Gyuri bácsi abbahagyta. Neki már öreg ehhez a ketyegője.
És úgy tűnik simán megcsinálják... a vicc az, hogy lassan a válság előtti, túlfújt lufi ath-k közelében leszünk pedig a helyzet egyre szarabb.
Értem én, hogy megmenekült a világ, ha ezt 800-1000-es sp500-ról látom akkor azt mondom jól van, de így...
"19-re lapot húztak a nevünkben is, és mivel a legnagyobb góré azt mondja, hogy kettes, ezért mindenki úgy tesz, mintha elhinné. "
erre a 19-re egy nagyon régi Koltai, szilveszteri paródia jut eszembe:
éjjeliőrt játszott és egy kecskével(Géza) kártyázott unalmában
ő osztott természetesen a kecskének is, közben ment a monológja a poénokkal
az egyik leosztás után megnézi a kecske lapjait, és megkérdezi: 19-re kérsz még Gézukám?
majd, hát besokaltál, besokaltál Gézukám!!!!
:))))))))))))))
"Józan paraszti eszem szerint vállalni kellett volna Görögország kiválását az EU-ból, az Euro szenvedett volna egy ideig, aztán az egész zóna magához tér és sokkal hatékonyabb lehetett volna."
Amit mondasz, túl optimális, túl reális és ésszerű. Rossz politikus lennél :-)) Remélem bóknak veszed :-) Itt nem az a lényeg, hogy ésszerű legyen a megoldás, hanem az úri kaszinót (tőkepiac) valahogy óvni kell.
"19-re lapot húztak a nevünkben is, és mivel a legnagyobb góré azt mondja, hogy kettes, ezért mindenki úgy tesz, mintha elhinné."
Ez jó, de így van, és működik, ahogy látod.
Igyekszem nem csak nyomogatni össze-vissza, de hektikus munkahelyen nem mindig sikerül.
Úgy tapasztalom a szétaprózottság előbb-utóbb mindenképpen hibához vezet.
A másik 'korlátom', hogy számomra van a piacnak egy racionális iránya, és még ha gyanitom is, hogy ezúttal az ellenkező irányba fog menni, mégsem tudok arra fogadni.
Ezen dolgoznom kell, a long most is sejthető volt, a short felszámolásáig még eljutottam, de a longra nem vitt rá a lélek:-(
Összességében ez egy nagy-nagy örület, ami most zajlik.
Józan paraszti eszem szerint vállalni kellett volna Görögország kiválását az EU-ból, az Euro szenvedett volna egy ideig, aztán az egész zóna magához tér és sokkal hatékonyabb lehetett volna.
Ebben az esetben a görögök a következő 10-20 évben kicsit talán csipkedték volna magukat, hogy újra beléphessenek.
19-re lapot húztak a nevünkben is, és mivel a legnagyobb góré azt mondja, hogy kettes, ezért mindenki úgy tesz, mintha elhinné.
Anyám borogass! és mindenki azt hitte (én is persze) hogy ha ilyen az augusztus, milyen lesz az ősz (bár van még 1 hónap)!
OK. Ott a pont ;-)
Bár megmondom én nem tudnék munkahelyemen, normálisan koncentrálva tradelni, elmélyülni a chartokban, de én már csak ilyen lassú vagyok. Szerintem TrendMan is ilyen elmélyülős fajta :-) lehet, nemcsak nyomogat össze-vissza.
miért csak szélsőségekben lehet gondolkozni, demonstratív megoldásokkal?
ha valaki akar trédelni, megoldja mobil eszközről, vagy használ limites megbízásokat
tévedtem, nem 50 éve legjobb október van, hanem:
"Radio Update: Dow headed for best October ever"
Aztán majd rászoknak a politikusok, hogy elég beröffenteni szép nagy számokat és attól a TŐKEPIACOK megnyugszanak (a hogyan és a realitás senkit nem érdekel).
Csak érdemes lenne tisztázni, hogy most a tőzsde a gazdaság indikátora vagy önálló kaszinó, és egyáltalán miért kell feldumálni egy olyan virtuális piacot aminek nincs reális haszna. Na jó nem játszom a naiv hülyét :-)
jövő 7en új csúcs lesz... aztán majd kiderül,hogy októberben 50 éve nem volt ekkora emelkedés...
réz napi 5%, Russel2000: 3,3%
...hihetetlenek
pfff...banyek. És még van is rá esély.