Regisztráció Elfelejtett jelszó

ELADÓ Ingatlanok

Re: adózás

#440192 Ibiza Előzmény: #440190

amikor eladtad az most van.. az öröklés elévült de azóta volt egy értéknövekedés amit most realizálsz..nem biztos nem találnak meg egyéb jövedelemként...

de nem értek hozzá ,) sztem nagy ügyet ne csinálj belőle.. de ha végtörlesztesz a pénzből adsz egy magaslabdát..

#440190 Bendeguz Előzmény: #440189

Köszönöm mindkettőtöknek. Hathor, pont az előbb olvastam el a jogszabályt, de ilyen későn már nem voltam biztos benne, hogy "ingyen" lesz eladni. Jobb, hogy két tapasztalt embertől olvashattam ugyanazt. Köszi!

#440188 Hathor Előzmény: #440187

Szia!

meg kell nézni mennyi az értékbecslése a hagyatéknak. Mondjuk 6MFT-ra becsülték az árát. Eladjátok 8MFT-ért, A haszon 1/8ad része az adóalap.

8-6MFT=2MFT/8= 250.000Ft

Tehát 250.000Ft után kell 16% SzJA-t fizetni, abban az esetben ha a szerzés évében vagy az azt követő évben adod el. Utána évente csökken százalékos arányban. 5év után elévül az adózás.

lehet ez magas így estefele.

Ja én is most olvasok utána:

HA 1994ben örökölted, akkor nulla az adó, mert 5év után elévült.

Amennyiben mégis ebben az évben lenne a szerzés, akkor vonatkozna a fölső leírás rá.

adózás

#440187 Bendeguz

Segítsetek, nem igazodok ki adózásban. Elmondom a sztorit. Még gyerekként (1994-ben) megörököltem a nagyszülői ház 1/8 részét. Azóta sajnos meghalt nagymamám is és most jutottunk el oda, hogy eladjuk a házat. Ha teszem azt 8 millióért adjuk el, akkor én az 1 millióm után mennyi adót vagyok köteles befizetni? Köszönöm a segítséget!

Na még egyszer, mert a s…

#439203 Bakiba

Na még egyszer, mert a sok bába közt elveszik a ........

IX Lónyay-Bakáts 1 emeleti cirkós 32 nm. Jó ház és szép lakássá lehet tenni:))

Ár 7.5 M Ft. Nem bankos-árverezős, hanem fejlesztős:))

Re: nincs cím

#437387 Előzmény: #437375

"nem lehet általánosítani.. minden ház egy legenda.."

A tulajdonosok többsége meg egyedi pszichiátriai esettanulmány...

#437375 Ibiza Előzmény: #437367

nem lehet általánosítani.. minden ház egy legenda.. lebombázták, hozzáépítettek, összenyitottak..

házról házra változik a helyzet..főleg az belső városrészben.. 5-9 kerület..

amiről írtam az egy ház belső része ami egy szép arányos táglalap.. a téglalap hosszabb felén lakások.. a rövidebb oldalon az egyiken lakás és kialakított tetőkert.. a szemben lévő rövidebb oldal a miénk.. azt lehet a szemben lévővel egy szintre hozni.. vagy még följebb is.. a lakók hozzájárulása meg van.. engedélyek és tervek vannak..

#437369 Hathor Előzmény: #437352

Piciről egy kicsit írjál már nekem bővebben légyszi.

Sőt.. mindkettőről írhatnál részleteket, vagy adhatnál inket, amiből mindent megtudok róla, és kitaláljuk mit lehetne kezdeni vele.

jöhet priviben is.

Skypem nincs mostanában, amióta volt ez a kavarás benne. Működik még a skype rendszere neked? soha nem kapcsolódott fel, erre az új gépemre meg nem telepítettem még. Azon tudunk majd beszélni

#437367 Előzmény: #437359

Egyébként, nézegettem, nézegetem időnként ezeket a tetőtéri, meg felső szinten lévő lakásokat és pont azt látom, hogy ugye ezek annak idején nem lakásnak épültek, vagy egészen picinek - egyszerűen 60-80 nm felett alig lehet bármit látni, és ha lehet is, azok vagy csillagászati összegbe kerülnek, vagy borzalmasak, lakhatatlanok, vagy éppen trendik, amelyekben 1+1 személy lakahat szeparáltan úgy 150 nm-en, mert két szoba az egész...

#437359 Ibiza Előzmény: #437352

lehet majd tudok egyet.. 6.ker.. teljes magasságú tetőteri lakás..TETŐKERTTEL!! lift a szintig..

1szoba + amerikaikonyhás nappali.. 38-45nm körüli..hatalmas ablakokkal..

#437352 Bakiba Előzmény: #437336

Jól van na:))

Egyelőre csak szondázom a piacot itt is, mert mindkét ingatlan hasznosítva van, csak akkor lépek ha érdeklődés van rájuk. Mondjuk a picire nagyobb mozgolódást vártam, ezért is írtam hogy igazad van:))

Ja azért keresem a nekem való "izgalmas" ingatlanokat, de nagyon karcsú a felhozatal.

#437343 Előzmény: #437276

"A másik érdekes, hogy zuglói ilyesmi társasházak kertjei is ugyanúgy elhanyagoltak, használatlanok."

Ez a belvárosra is nagyon igaz, mivel a belső udvarok többnyire szét vannak tagolva a határoló társasházak között, és ahelyett, hogy közösen csinálnának vele valamit, inkább maradnak az önzőzésnél, és a használhatatlan méretű "saját" parcelláknál.

Amolyan magyar szokás.

#437336 Hathor Előzmény: #437326

Nem a Tiedről van szó, hanem a linkről.. ,-)

A tetőn mászkálást meg betöés szempontjából mondtam

Rögtön az jött le, mivel én gyerekkoromban ugráltam a VIIIkeres panelek tetején egyik házról a másikra át. Poén volt ott tanyázni fent, beláttunk összes erkélyre ami alatta volt.

Ott a tetőn is ez ugrott be. Nem éreztem magam biztonságban. kinéztem a konyah ablakán, és 10ház tetejét végig láttam, végig lehetett sétálni, mint a körúton. Végig bádogok, kémények, antennák, csövek, kémények, bitumenes szigetelések a lapostetőkön.

A nappali korrekt volt a terasz kapcsolattal. Nyilván olyat választ az ember magának ami tetszik. Nekem ez nem tetszett, de érdekes volt szakmailag.

Mondjuk hogy a lépcsőházból miért nem tudták leszeparálni ennél a Margit körúti lakásnál a liftházat azt nem tudom, talán bekebeleztek mindent a alkáshoz minél nagyobb legyen. A mohóság ára, nagyobb a lakás, de az egyetlen csendes hálószobában (ami nem a körútra néz) éppen egy liftkerék zörög, kattog.

A te által kínált ingatlan gondolom, hogy nem ilyen feelingű, de nem is a Tiedről beszéltünk, hanem a Margit körútról, illetve a linkelt kedvenotthonnak nevezett ingatlanról.

#437329 Ibiza Előzmény: #437326

igen..vannak a városlakók..én is szeretem a várost..szeretek benne lakni.. és nekem is a nagy terasz a mániám..ami egy élettér..

most pörögnek ki a projektjeim.. ott lesz a dilemma..házat vagy 2db teraszos nagyerkélyes.. városi lakást..

#437326 Bakiba Előzmény: #437275

Igazából a negatív terasz láttatása volt a cél, mert kérdésként felmerült. A külső színvilág, meg terület specifikus, a képek az északi tradíciós világot jelenítik meg, a héjazat miatt.

A lift szokott fejtörést okozni 1 beépítés során, de ma már simán megoldható.

Mondjuk nem tudom hányan korzóznak a tetőkön, de "sokan" kukkolhatnak, ha így látod.

Kertes házaknál gondolom ez nem "gond", pedig ott a földön jársz:))

A belső kertek szerintem is gázosak, de ez közösségi gond, láttam már ékszerdobozt ott ahol nem is gondolná az ember, és sajnos fordítva is. A látkép, meg szintén hely függő, de én szívesen nézem a Dunát és a Gellérthegy-Várhegy párost a reggeli kávézás közben:))

#437318 Ibiza Előzmény: #437278

:) igen tárgyszerű és szaxerű.. szakemberes volt.. nem 10%os vigéc duma...

leírom..utoljára:

- az ügynök nem segít hanem teszi a dolgát a jutaléka reményében.. ez egy munka..bizalmi munka (mint a kéményseprő) de munka.

- az ingatlan ügynök 2-4%-ért dolgozik jellemzően.. ez kb a számomra elfogadható jutalék..mint minden szakmában minőségük eltérő..van lusta szorgalmas..értelmes.. ostoba..

- Ha a válságot kihasználva 10-12%ot kér és nagyképű pofátlan akkor bizony beszopatom.

"az ügynök, aki kapja be egyébként..." azért azt ki kell érdemelni..,)

egyszer találkoztam egy nagyon értelmes és gyönyörű ügynökkel.. őrá szivesen rábíztam volna az értékes családi éxeremet. :) mondtam neki megtalálta az igazit..itt állok elötte..szökjünk meg..és szerintem tökéletes gyermekeink lesznek.. sajna nagyon szerelmes volt..mondtam rugjuk ki a srácot.. :) azóta tuti fejét veri a falba...egszer volt utána mondták kilépett...

#437278 Hathor Előzmény: #437221

Remélem sikerült kellemesen csalódnod bennem, kíváncsiságodat kielégítettem..

én az ügynök, aki kapja be egyébként... ,-)