az ára és a mozgása már-már annyira vonzóvá tette, hogy minden negatívum ellenére újra felvettem a figyelőlistára. De a tény tény marad: ma is csak egy nagy forgalmú, erősen mínuszos napja volt, brutál alulteljesítéssel.
az ára és a mozgása már-már annyira vonzóvá tette, hogy minden negatívum ellenére újra felvettem a figyelőlistára. De a tény tény marad: ma is csak egy nagy forgalmú, erősen mínuszos napja volt, brutál alulteljesítéssel.
Mivel rbbj11-el van bajod, ahogy látom a sima RFV topikot legalább kerüld már el.
Miért nem rendezed le priviben?
köszi
tisztultunk.
Szerintem ezt a topicot lehetne akár törölni is, a sok cenzúra miatt olvashatatlan.
Ebben teljesen igazad van! Mégis, sztem van egy cégnek egy karmája, ami ha jó, akkor a pszichológia segít neki (Apple) és ha rossz, akkor nem (OMV). Amúgy én sem szeretem a labancokat:-)
lájkoltam őket, sőt kitettem a BÉT és Stocky FB oldalára is :) Osztom véleményed, szerintem is jó ötlet FB kommunikáció, sőt bizalmat gerjeszt.
A "hírek" nagyon rövid életű befolyásoló tényezők, jellemzően néhány naposak, és szinte sosem okoznak trendfordulót, tehát nincs semmi lényeges hatásuk. A pszichológiát pedig nem az ilyen apró-cseprő hírek alakítják ki, hanem a nagybefektetők által kialakított árfolyammozgás. Pl. ha vmi állandóan esik, akkor negatív lesz a hozzáállás, "nem szeretik" a részvényt. És ezen semmilyen pozitív hír nem tud egy csapásra változtatni. Aki azt hiszi igen, és beugrik egy rövid emelkedésbe hír hatására, nagyot bukik, ezt garantálom.
Pl. OMV nagyon alulértékelt, kiváló cég. Mégse képes jó hírek özöne se trendet törni benne, egyszerűen nem szeretik.
Az árfolyam pszichológia. A pszichológia hírekből tevődik össze, bárhonnan hallod is. Több hír, több mentális változás. Többnyire nem közvetlenül hat egy hír, mert ugye tudjuk, hogy ami hivatalos hír, az már nem hír, de azért az USA-ban gyakran látszik, hogy egy jó akvizíció vagy cégeladási hír vagy új termék árfolyam növelő tud lenni vagy akár árfolyam csökkentő. Banánköztársaságokban pedig még kiszámíthatatlanabb az a folyamat, amiről egyébként jogosan írsz...
Értékes hsz, kösz.
7) lusta vagyok hozzá, de ha vki megteszi, nagyon érdekel az eredmény!
Egy dologra azonban reagálnék, bár nem E-Star, ezért utólag ki fogom törölni:
az árfolyamok sosem "lehurrogók" hatására vagy kül. megnyilvánulásokra esik.Légyszi ezt hidd el, és alkalmazd, legjobb szándékkal mondom. A viselkedése a lényeg az árfolymnak, az maga az ok egy beszállóra vagy kiszállóra. Ne is keresd az okát,felesleges, neked csak a következmény számít. De hidd el, nulla a befolyása a pf írásának már rövid távon is, egy rv-árfolyamra. Mint a minősítések is piac után kullognak.
Apropó, mi ez a sok törlés? Az előbb még egy csomó érdekes hozzászólást láttam, akár fb mellett, akár ellene...Na mindegy, újoncnak még nem lehet szava, míg fel nem avatják:-)
szigorú a rend... :)
szerintem jó kommunikációs igazgató lenne belőle, biztos megmondaná előre mindig, hogy mit lehet kérdezni + válaszolni.
vicces, hogy éppen a JÓ kommunikáció a topic témája...
Én egyelőre némi "családi bukóban" vagyok, ezért is kezdtem jobban figyelgetni a céget...Mellesleg lehet, hogy az ilyen szerinted "lényegtelen" -szerinted nem irányított?- média megnyilvánulások sorozata okozta a komoly árfolyamveszteségeket. Nekünk is! Ma én is néztem a facebook-ot és meg is lepődtem, hogy egy cég felmeri ezt vállalni.
Tanult barátaim azt mondták, hogy:
1, A facebook egy cég hivatalos kommunikációs csatornája
2, A kommunikációnak azok felé kell irányulnia, akik érintettek egy cég életében. Ez lehet fogyasztó, üzleti partner, befektető, stb.
3, Semmi nem szól az ellen, hogy egy cég a facebook-on kommunikáljon a kisbefektetőivel, sőt, ez is a transzparencia mércéje. Pozitívan. Van, akinek ez jól áll és van, akinek rosszul. Ez utóbbi kategóriát lufinak hívják, mert nincs mögötte tartás, az előbbit progresszív viselkedésnek, mert van mögötte tartalom és következetesség.
4, A cég elismerte, hogy hibázott néhány dologban és ezt nagyon emberi módon tette, köntörfalazás nélkül. Nekem imponált a sok corporate talk mellett ez a friss megoldás.
5, A felvetett problémák jelen stádiumukban nyilván nem értek meg egy hivatalos közleményt, az óriási kommunikációs hiba lett volna, azokra TETTEKKEL kell majd reagálnia a cégnek. Én ezt nézem majd.
6, Az E-Star bejegyzése iskolapéldája annak, hogy hogy kell JÓL használni a facebook-ot, mint modern kommunikációs csatornát. Nyilván nem naponta fog itt kommunikálni a cég.
7, A Coca-Cola fb oldalán nincsenek befektetői kérdések, így nincsenek válaszok sem. Kiváncsi vagyok, mi lenne, ha lennének.
Tegyünk fel nekik egyet, hogy rbbj is megnyugodjon:-), mert most már nyilván mozdíthatatlan az álláspontja...Ja. és a portfolio meg elmehet a cimboráival valahova...
A kérdésre válaszolva: blogbejegyzésnek tettem ki a facebookos jegyzetet, ehhez automatikusan jár egy új topic is. Ez a rendszer, erről nem tehetek, de szerintem jó dolog.
Rbbj1 úgy érezte, hogy túl sok volt a sav a másikban és szeretett volna szakmai topicot. Ez lett belőle.
Vadspeki szerintem most nincs közöttünk.
Nem, bármilyen szakmai vagy ahhoz hasonló hsz gyűjtőhelye. Minden más maradék mehet az agyonoffolt rfv topicba, kösz.
Kérdésedre válaszolva, nem csak kérdezni lehet, "Jó volna választ kapni erre." - ez nem feltételezi, hogy kérdezned kellett volna? Vagy a válasznak nem előfeltétele a kérdés?
ez óriási, ennél szebb példákat én sem tudtam volna felhozni az ok-okozati összefüggésről!
egyébként miért jó naponta létrehozni újabb és újabb RFV topikokat???
semmi értelme, kicsit hisztizősnek tűnik nekem, utoljára vadspeki csinált ilyet..