Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nyilasi befektetési alap

2011.11.01. Halottak nap…

#438951 Netmaster

2011.11.01. Halottak napja

2011.10.30. Vége a válságnak, ami soha nem is volt (29)

Re: nincs cím

#437370 lagwagoner Előzmény: #437361

Itthon nem hiszem. Nemzetközi szinten biztos van valami deritatíva. De érdemes vigyázni ezekkel, mert a pukkanás időpontját nem lehet megmondani. Úgy is akkor lesz, mikor senki nem számít rá: 3 vagy 8 év múlva. Ki tudja...!

Valószínű még van elég kaki amit szét kell teríteniük az érdekelteknek(tulajoknak). Amikor már az utolsó taktaharkányi minimálnyugdíjas is rendelkezik ilyen bef.jeggyel, akkor durranhat.

#437361 kelvin Előzmény: #437356

Arra nem tud valaki valami lehetőséget, hogy az ázsiai ingatlanlufi kipukkanására nincs valami alap ahol "fogadni" lehetne?

#437356 lagwagoner Előzmény: #437297

Na igen. Kérdés, hogy a manapság oly "népszerű" (tukmált) ázsiai ingatlanalap részvényeknek is ez lesz a sorsa? Őszintén! Van-e olyan ember Magyarországon (vagy máshol), aki teljesen átlátja ezen ingatlan(részvény)alapok fedezeteit és valós értékét. Ezen befektetéseket egyre több helyen látom úgynevezett "jól diverzifikált" portfóliókban, amelyeket teljesen laikus kisbefektetőknek szánnak. Úgy látom csomagolgatják a kakikat és terítik szét. Ráadásul egyre több negatív híreket hallani a távol-keletről: ingatlanbuborék, nehéz helyzetű ingatlanfejlesztők, pangó ingatlanok.

Ezek az alapok bukásra vannak ítélve, akik pedig értékesítik, azok természetesen jól járnak. "Ezt nagyon kitalálták, ott ahol kitalálták" .

2011.10.24. REITett átve…

#437297 Netmaster

2011.10.24. REITett átverés (4)

"A MAG ingatlanalap hirtelen vagyoncsökkenése ezúttal egy átfogó és alapos értékbecslés után következett be, amelyet a Carion Alapkezelő megbízásából a nemzetközileg is elismert Colliers végzett el. Korábban az alap ingatlanjainak értékét a Bering Stúdió Kft., és a - nem megerősített információk szerint önfelszámolás alatt álló - Reag Szolgáltató Kft. végezte a Macrogamma Alapkezelő megrendelésére, a MAG ingatlanalap ugyanis augusztus 8-ig a Macrogamma kezelésében állt. A több mint 727 millió forintnyi eltérés pedig a két értékbecslés közti különbségből adódott. A MAG ingatlanalap legfrissebb értékbecslése az alap portfóliójának értékét 40 százalékkal kevesebbre tette, az alap árfolyama így egy nap alatt több mint 40 százalékot esett."

http://www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/egy_nap_alatt_tobb_mint_40_szazalekot_zuhant_az_ingatlanalap.157166.html

Új írás!

#436335 lagwagoner

"Én a fejemet verem a falba, hogy miért nem inkább longoltunk, ahelyett hogy shortoltunk, mert ha az ultrapeches Nyilasi Alap nem shortokkal próbálkozott volna az elmúlt egy évben, hanem az egyébként is sokkal könnyebb longokkal, akkor alighanem már 100% felett lenne a hozama."

Új írás!

#436333 lagwagoner

"Én a fejemet verem a falba, hogy miért nem inkább longoltunk, ahelyett hogy shortoltunk, mert ha az ultrapeches Nyilasi Alap nem shortokkal próbálkozott volna az elmúlt egy évben, hanem az egyébként is sokkal könnyebb longokkal, akkor alighanem már 100% felett lenne a hozama."

#435185 lagwagoner Előzmény: #435087

Szokás kérdése. Már rá fért egy új motor az oldalra, bár én is elvoltam a régi designal.

#434983 Előzmény: #434970

Most nem azért, de manapság ez semmit sem jelent - főleg a Lehmann óta -, hiszen számtalan cég esett erre a szintre pont akkoriban az amerikai autogyártóktól mondjuk a legnagyobb amerikai bankokig, egyebekben éppen az üzleti modell életképtelensége miatt (hiába volt a számos termék a palettán), vagy annyira padlóra került, hogy csak a komoly állami beavatkozás mentette meg őket.

Viszont pont a Crocs azóta komolyan visszaerősödött, a többi meg még mindig nem. A 16 USD ráadásul a 40% esés után jött ki, de még így is 25%-át éri a csúcs árának a részvény. Szerintem ezzel manapság számos cég kiegyezne.

Egyebekben azóta négy év telt el és a cég még mindig létezik. Ez a Nyilasi jóslat sem vált tehát valóra. Én viszont már most megjósolom, hogy a Crocs márka sem fog örökké élni és ezt garantálom.

Akkor most engem is lehet hypolni, hogy milyen zseniális meglátásaim vannak?

#434970 Zotya32 Előzmény: #434957

válságban minden esett, főleg azok, amik kevésbé stabil alapon állnak... ezért is volt 1 usd.. érdekes, hogy azóta sem volt 75 usd, most is csak 16... tehát továbbra is a "Nyilasi-féle" úton halad...

#434964 matgab Előzmény: #434957

hihetetlen, hogy te mennyire szeretsz vitatkozni, és a tények a legtöbbször legkevésbé sem zavarnak... De legalább most röviden írtál, már ezt is értékelem!

Először is a link alapján láthatod, hogy Nyilasi 2007 novemberében írta a post-ot, amikor negyvenpár dollár volt a részvényárfolyam. És ugye azóta, mint te is említetted volt már 1 dollár is...

#434957 Előzmény: #434920

"Crocs

"Jelenleg 16,5 dolláron állnak a papírok a nyitás előtti kereskedésben, ami a tegnapi eséshez képest minimális, 2,5%-os felfelé korrekciót jelent. A papírok 2007 októberében érték el történelmi csúcsukat 75 dolláron, 2008 novemberében pedig a részvénypiaci pánik közepette 1 dollárig esett az árfolyam."

Vagyis most éppen 16x annyit ér a cég, mint amikor megmondta, hogy vége van a cégnek ;)

#434942 holnor Előzmény: #434920

ahogy mondod:

http://nyilasi.hu/blog/2007oktober.htm

"Már Magyarországon is kaphatók Crocs papucsok. Nemrég láttam egy plázában 10000-ért. Előállítani szerintem nem kerül többe mint 1 dollár. Egy fröccsentő GMK sorozatban legyártja egy panelház biciklitárolójában másodállásban. Azt meg végképp nem értem, hogy az évente megrendezésre kerülő melegparédékon kívül hova lehet ezeket felvenni???" :D

ui.: megújult a honlap.