Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Arsene Lupin

Ma

#436322 Arsene Lupin

Úgy látom, Ázsiában benyalták a sikeres EU-csúcs rizsát. Holnapra megbánják.

A futik alapján felfele nyitunk. Lehet max 1 százalék felfele. Aztán 1-2 óra után beindul a kijózanodás, és a végére eshetünk 1- 2 százalékot.

Re: Orbán: Magyarország nem pénzeli külföldi bankok megmentését

#436315 Arsene Lupin Előzmény: #436304

"Kamu duma, siránkozás, Merkel asszony fiúsítása, farokhosszabbítás lehet, hogy jópofának tűnnek.."

Egyébként kikérem magamnak, farokhosszabbításról nem volt szó. Ezt már az Ön tudatalattija tette hozzá Zsiga bácsi szerint. Ne keseredjen el, a sebészek ma már csodára is képesek.

#436314 Arsene Lupin Előzmény: #436304

"én jobban szeretem az úriasabb, kifinomultabb, szakmaibb köznyelvet"

Hát azt itt nem nagyon fog találni, talán majd az Operabálon.

#436309 Hathor Előzmény: #436305

Talán erre gondol mindenki.

Idézlek:

2011.10.21 18:59 Joker (Kezdő fórumozó) Re: Technikai korrekció Címzett: @Frontin Frontin írta:

"hétfőn réssel fől, jövő héten 19000-es szintekre felhúzhatják a buxot. Csak azt sajnálom, hogy nem vettem fől több határidős longot".

Meg ez:

"185 10:14 Joker (Kezdő fórumozó)

Inkább bosszús vagyok, hogy pénteken nem nyitottam többet 17300 körül, így hétfőn jóval magasabbról kell újabb longokat nyitnom... "

-------------------

Ellenben én sem zárom ki, pár óra múlva megtudjuk merre áll a világ..

Én nyitott vagyok le és fel is, egyébként is mindegy merre, csak eltaláljam az irányt és keressek vele.

Na devizák kezdenek nyitni. EUR/HUF 296.9re erősödött

#436305 Joker Előzmény: #436302

Abszolút konzekvens vagyok magammal, javaslom idézze meg az ellentmondásaimat. Hol írtam hogy lesz hétfői rally, idézze már be kolléga. De ezt a vonalat magam részéről lezártam, mert már nem érzem érdeminek a vitát...

#436304 Joker Előzmény: #436296

Nyilván nem Lupin úr fog távozni a topicjából hanem inkább egyes vendégek, ha nem tetszik nekik a nívó, vagy a nyelvezet. Kamu duma, siránkozás, Merkel asszony fiúsítása, farokhosszabbítás lehet, hogy jópofának tűnnek, de én jobban szeretem az úriasabb, kifinomultabb, szakmaibb köznyelvet, ha már ilyen jellegű kérdésekről vitatkozunk...

#436303 Joker Előzmény: #436301

Kollégának javaslom, hogy olvassa át figyelmesebben mi történt hétvégén a csúcson. Én is tettem egy rövid de szemléletes összefoglalást a tegnap erről BUX topicban. A leírás mértékében (40%, vagy 60%) is meg fognak egyezni, szerintem ha mindkét fél enged, valószínűleg az arany középút lesz a nyerő (50%).

A német döntéshozás lassúsága adottság, de ettől a kancellár asszony még meg fog maradni egy csinos hölgynek. A szükséges döntéseket a németek meg fogják hozni jövő héten.

#436302 Arsene Lupin Előzmény: #436293

"Ha a 3400-as OTP felmegy 3800-4000-es szintekre az nem a csúcs de a pénztárcámat vastagítaná. Ez viszont az idén bekövetkezhet."

Eddigi beírásaiban volt hétfői rally (siránkozással a kevés long miatt), aztán heti emelkedés, most meg idei emelkedés. Nem tűnik túl konzekvensnek.

Szerintem bírja ki azt a pár órát, meglátjuk, mi lesz. Arról meg tegyen le, hogy engem meggyőz. Buta spekuláns vagyok csak. Leszek én a héten shortban is, longban is a héten.

#436301 Arsene Lupin Előzmény: #436293

"Sajnos ismételten nem értem a kolléga urat az időtáv keverés vonatkozásában."

Szintén kazánkovács?

"Remélem az időtávok vonatkozásában világosságot tudtam gyújtani a kolléga fejében..."

Nagyon kellett már, hatalmas setétség volt ott.

"Ha sikeres az eu csúcs, na akkor kő kövön nem marad, keményen elindul a rally. Ez a jövő héten bekövetkezhet."

Ha maradt még gyújtósa, világítson bele saját fejébe is. A dumán kívül semmi nem történt a csúcson. Azt kénytelen-kelletlen elfogadták, hogy a görögök huncutkodása miatt az európai kerályoknak fel kell áldozniuk Zeusz oltárán 100 centimétert farkuk összhosszából. Sajnálatos módon az allokáció témájában nem sikerült egyezségre jutniuk. Bár többen is próbálják Angelát fiúsítani, azt nem engedi a német alkotmánybíróság.

#436296 Sigorszky Előzmény: #436282

Azért én kedvelem ezt a fajta érzékletes (mások által teátrálisnak bélyegzett) stílust. Mi több, tartalmilag sem áll tőlem távol Lupin úr mondandója.

#436293 Joker Előzmény: #436282

Sajnos ismételten nem értem a kolléga urat az időtáv keverés vonatkozásában. Ilyet amit nekem tulajdonít nem írtam, hogy pl. hétfőn rally lesz azt szintén nem én írtam le, én ellenben azt írtam, ha vasárnap nem jön ki negatív hír emelkedés lehet hétfőn, melyen az OTP fog vezető szerepet játszani. Javaslom figyelmesebben olvasni a beírásaimat.

"itt zokogott, hogy nem nyitott elég sok long pozit. " Hagyjuk a teátrális megfogalmazásokat, meg Teréz anyát is javaslom hanyagoljuk. Bosszús vagyok emiatt, ezt írtam le, fenntartom.

Értelmezem a mondatomat a kolléga tisztánlátása végett. OTP esetén példának az okáért a csúcs 7000 Ft felett van. Erre mondtam, hogy ez nem máról holnapra fog bekövetkezni.

Ha a 3400-as OTP felmegy 3800-4000-es szintekre az nem a csúcs de a pénztárcámat vastagítaná. Ez viszont az idén bekövetkezhet.

Ha sikeres az eu csúcs, na akkor kő kövön nem marad, keményen elindul a rally. Ez a jövő héten bekövetkezhet.

Remélem az időtávok vonatkozásában világosságot tudtam gyújtani a kolléga fejében...

#436282 Arsene Lupin Előzmény: #436280

"A piacok nem fognak egyik napról a másikra visszamenni a csúcsra, de a mostani döntések jelentősen hozzájárulnak az adósságválságból való kilábaláshoz..."

Keveri az időtávokat. Idáig azt nyomatta, hogy hétfőn rally lesz, és itt zokogott, hogy nem nyitott elég sok long pozit. A hosszabb időtávok speciel nem érdekelnek. Amúgy az emberiség kihalásával minden index nullára fog esni. Az sem jár jól, aki utolsónak hal meg, és éppen bazi nagy short poziban volt.

#436281 banyaiz Előzmény: #436267

Sokat nem szeretnék Viki eszmefuttatásaival foglalkozni szerintem kommentár nélkül is magukért beszélnek, és nem csak ebben az ügyben. Ügyesen próbálja meglovagolni a közhangulatot, de eközben már annyira lement kutyába, és egyszerűbe, hogy lejjebb már nincs semmi. :)

Inkább az érdekel mi lesz ennek a nagy nekibuzdulásnak a vége EU részéről, sok múlhat ezen tőzsdéken.

#436280 Joker Előzmény: #436272

Nem egészen értelek megint.... A banki feltőkésítés a szükséges döntések egyik eleme, kétségkívül fontos része. A kínai, orosz, arab alapok egyébként már többször jelezték, hogy részt kívánnak venni a európai válságkezelésben. Ilyen árszinteken egyes bankok már az általad is leírt fázisba kerültek (csak meg kell nézni egyes olasz és spanyol bankok árfolyamát).

Természetesen minden döntésben van kockázat.

A piacok nem fognak egyik napról a másikra visszamenni a csúcsra, de a mostani döntések jelentősen hozzájárulnak az adósságválságból való kilábaláshoz...

#436272 Arsene Lupin Előzmény: #436270

"Könnyen lehet, hogy a feltőkésítés jó részét a piacról is fedezni tudják majd a bankok."

Persze, azért megy napok óta a f*sás, mert itt tolonganak a feltőkésítésben részt venni akaró magántőkék. Azok majd csak a hullarablás fázisában fognak megjelenni. Egyszerűen így működik a kapitalizmus.

#436270 Joker Előzmény: #436241

Szerdáig esetleg a banki feltőkésítés elveit kell szabályozni, irányelveit lefektetni. Könnyen lehet, hogy a feltőkésítés jó részét a piacról is fedezni tudják majd a bankok. Nagy szerepe lesz potenciálisan a kínai, arab, orosz, brazil stb. befektetési alapoknak és bankoknak. Tehát a piaci finanszírozás sikeressége vagy kudarca után merülhet fel kérdésként, hogy a tagállam, vagy EFSF milyen mértékben szálljon be a folyamatba.

#436269 Joker Előzmény: #436237

Azt nem egészen értem miben van igaza a királyunknak. Egyrészt prédikál a bankok feltőkésítése mellett, másrészt közli, hogy Magyarország egy fillérrel sem támogatja ezt a folyamatot. Harmadrészt ami a legnagyobb arcátlanság közben gátlástalanul rontja a magyarországi uniós és hazai bankok tőkehelyzetét (külön adók, végtörlesztés), de ennek az árát szintén mással fizettetné meg.

A bankadóval kapcsolatba sem értem mire gondolsz. Az európai országok esetén a bankadó egy elkülönített alapba megy, ami azt célozza, hogy ha szükséges ebből tudjanak segíteni a bankokon. A magyar esetben, hogy költségvetési kiadásokat finanszírozzanak belőle, illetve a mértéke is többszöröse az európainak.

A bankadót és a végtörlesztést mind az LMP, mint az MSZP bírálta...

#436267 Arsene Lupin Előzmény: #436240

"Azt, hogy elmond 4-5 olyan sablon gondolatot amiből egyenként mindegyik ellentmond a másiknak de külön külön jól hangzanak mindenféle mögöttes tartalom nélkül, lehet úgy értékelni , hogy igaza van."

A sablonos mondatok a zembereknek szólnak. Ez nem filozófia-szeminárium kilométeres mondatokkal. A mondatok pedig ellentmondásosak, mert a helyzet is az. Abban pedig a kerálynak igaz van, hogy mi fogjuk megmondani, hogy mekkora falatot vállalunk, ha egyáltalán vállalunk a sz*ros palacsintából, és nem fogjuk mosolyogva benyelni a mások által nekünk porciózott adagot. Ilyen egyszerű a helyzet lecsupaszítva.

#436241 banyaiz Előzmény: #436237

Ami szerintem fontos, ha abban döntenek , hogy 50-60%-ot a leírnak a görög adósságból, akkor onnan kezdve nincs visszaút , egy kényszerpálya. És ha nem dobnak a mérleg másik serpenyőjébe nagyon leegyszerűsítve a témát egy halom pénzt akkor annak durva következményei lehetnek először a piacokon, utána pedig EU egyben maradására is. Mindössze ezt kell megoldani szerdáig, ez nem lesz egyszerű történet.