Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: order

#434742 Bendeguz Előzmény: #434732

Makra József részesedésére csak Soós Csabának van vételi joga 7500-on? Arra gondolok, hogy mi van, ha ezt a huszon x százalékot a nyugdíjpakkal együtt Pataki és egyéb nagykutyák vennék meg?

Re: szerintem

#434650 Janicroft Előzmény: #434567

Nem tudom így van-e ahogy írod, de ha kaptak egy ekkora ordert akkor nem kellett volna már jelenteni valakinek hogy mennyiben módosult a részesedése ennek a tulajnak? Vagy annyit még nem adtak?

szerintem

#434567 Muskatli

az én elméletem szerint nem létezik tuszokmester. illetve csak bizonyos értelemben létezik.

szerintem a következő történt az elmúlt időszakban:

1. a kedvenc brókercégünk kapott egy vagy inkább két szép nagy ordert rfv eladásra, valami nagy (külföldi?!?) tulajdonos(ok)tól - ezt jó lenne tudni, hogy kitől. (nem értem, hogy a cég miért nem kér már le egy tulajdonosi megfeleltetést, akkor ez azonnal kiderülne, a transzparenciát - melyről híres a cég - még öregbíthetné is....)

2. a bróker srácok átkopogtak a szomszéd szobába - a hatalmas kínai falon keresztül - a nagyívű elemzőiknek, h sell, azok a tuti infó alapján különösebb elemzés/átgondolás nélkül azonnal bele is szerkesztették az aznapi hírlevelükbe, h sell, illetve hivatkoztak a "finanszírozási kockázatokra" h azért mégis profiknak tűnjenek... biztos éppen valami ilyen témáról beszéltek a CNBC-n...

3. a bróker srácok elkezdték nyomogatni a sell gombot az ordernek megfelelően. itt elképzelhető, h előtte nyithattak azért egy-két shortot a rokonságnak........

4. a tőkeáttételes csapat kíméletlenül likvidálódott, emiatt (is) sokat esett az árfolyam..

a jelenlegi helyzet pedig szerintem:

- az order még tart. kérdés, hogy meddig? mennyi van még? kezd úgy tűnni, mintha végtelenített részvénycsomagjuk lenne az eladóknak...

lehet, hogy a bróker srácok a szokásosnál nagyobb szabadságot kaptak az order végrehajtásához, és mivel a rfv betámadta a kis cégüket, szivatják itt a részvényt azzal, hogy jó pillanatokban megtartják, neadjisten beöntik..

nem gondolom, hogy lenne itt több tízezer darabos shortos manó. ha mégis lenne, akkor az vagy őrült vagy szabin volt a VW esetnél... az gyanús nekem, hogy a részvények döntő része nagy és biztos kezekbe vándorolhatott.. emiatt, ha végre elfogy az eladandó részvény, és mondjuk megjelenne egy-két nagyobb külföldi cápa, akkor szerintem pillanatok alatt az egekben leszünk, mert egy dolog szerintem vitathatatlan, a cég kiemelkedően jó, fundamentálisan egyedülálló, növekedési papír, tudnak új üzleteket szerezni, korrekt transzparens menedzsmenttel, és a 6 körüli forward P/E egy ilyen iparágban működő, növekedési papírnál vicc, akkor is az lenne ha afganisztánban működne a cég.

hogy George Pataki igazgatósági tag lesz, az pedig szerintem sokan nem látják, hogy milyen óriási húzás. szerintem az elmúlt hetekben a Pataki gazdasági szakemberei átvilágították az egész rfv-t és ha ezek után úgy döntött, hogy jön, akkor itt csak valami jó dolog jöhet... nem hiszem hogy a 800 ezer Ft havi pénzre fáj a foga... neki neve sokkal fontosabb bárminél, nem adná a nevét valami olyanhoz, ami meggyőződése alapján ne sikerre lenne ítélve...

abban meg hiszek, hogy nem ő fogja visszakötni a lakásokba a távfűtést, hanem neki a reprezentáción túl, mindösszesen annyi lesz a dolga, hogy a telefonkönyvének a banki kapcsolatokra vonatkozó részét megosztja majd a menedzsmenttel, netalántán még maga felhívja őket és átadja a kagylót.

persze lehet hogy tévedek..

bocs a hosszúságért, de pont ráértem...

Re: Újra veszteséget hoztak a határidős pozíciók

#434561 taresz Előzmény: #434501

Gondolom komolyan írtad, mert viccnek erős lenne.

Villogtatja a pakkját a …

#434545 panpeter

Villogtatja a pakkját a kis kancsó, aztán meg pakolja záróban.

#434537 Formerplayer Előzmény: #434515

Akkor írjuk le századjára is, s remélem egyszer és mindenkorra érthető lesz,lezárhatjuk ezt az örökös búvópatakként feltűnő polémiát:

A cég NEM HATÁRIDŐZIK.... a saját részvényeit tette át határidős kontraktusokba. Célja, hogy az így tárolt pozíció--tekintve, hogy harmadakkora fedezetet igényel, mintha a teljes árat kifizették volna---miatt felszabaduló forrásokat is az üzletbe pumpálhassa vissza.

Akkor éri meg, ha a finanszírozás miatti kamatkiadás kisebb, mint a felszabaduló források által generált bevétel. Ez az E-Starnál kétségkivűl így van....Számvitelileg pedig nem tér el, mintha a már kifizetett részvényeken számolják el időről időre az árfolyamnyereséget/veszteséget....

Remélem világos, érthető és végre nyugvópontra kerülhet a téma.....

#434525 Lxrose Előzmény: #434515

Ezek a cégek nem válságállók. (A profitjuk érzékeny rá.) Az E-Star csak a szokás miatt ment le e többivel, de mivel a válság nem fogja az eredményét lényegesen rontani, ezért ők lesznek a kivételek ebből a szempontból (is).

#434515 zeeh_ Előzmény: #434496

Én még nem nagyon láttam céget a BÉT-en, ami a hatizásból jól jött volna ki.

Econet, Synergon... Remélhetőleg E-star esetén más lesz, de eddig ugyanabban a cipőben vannak, mint az előbbi 2 cég hati szempontból.

#434498 taresz Előzmény: #434490

Fantasztikus.

Bottal sem nyúlnak a papírhoz.

#434496 Lxrose Előzmény: #434490

Igen, ez nem egy váratlan hír. Ráadásul mivel a pozíciót folyamatosan újrakötik, a veszteségből előbb-utóbb nyereség lesz megint, méghozzá méretes.

Re: nincs cím

#434395 Előzmény: #434387

Mindegy, csak legyen hír eladásról, hogy pénz állt a házhoz. Most jó a környezet, eladói nyomás szűnni látszik, kis halak készek felhúzogatni az árat, amire aztán bárki felfigyelhet. Persze , csak ha marad a pánikmentes hangulat a tőzsdéken.

#434337 Előzmény: #434330

Akkor hónapok óta képzelődünk...

Amúgy nagyon jó lenne eladni valamit a Lengyel motyóból, azt elindítaná., gondolom.

#434327 Lxrose Előzmény: #434321

Valaki betette a 90 darabját az én 10 darabom elé. Most mit lehet erre mondani? :-)