szerintem
Muskatliaz én elméletem szerint nem létezik tuszokmester. illetve csak bizonyos értelemben létezik.
szerintem a következő történt az elmúlt időszakban:
1. a kedvenc brókercégünk kapott egy vagy inkább két szép nagy ordert rfv eladásra, valami nagy (külföldi?!?) tulajdonos(ok)tól - ezt jó lenne tudni, hogy kitől. (nem értem, hogy a cég miért nem kér már le egy tulajdonosi megfeleltetést, akkor ez azonnal kiderülne, a transzparenciát - melyről híres a cég - még öregbíthetné is....)
2. a bróker srácok átkopogtak a szomszéd szobába - a hatalmas kínai falon keresztül - a nagyívű elemzőiknek, h sell, azok a tuti infó alapján különösebb elemzés/átgondolás nélkül azonnal bele is szerkesztették az aznapi hírlevelükbe, h sell, illetve hivatkoztak a "finanszírozási kockázatokra" h azért mégis profiknak tűnjenek... biztos éppen valami ilyen témáról beszéltek a CNBC-n...
3. a bróker srácok elkezdték nyomogatni a sell gombot az ordernek megfelelően. itt elképzelhető, h előtte nyithattak azért egy-két shortot a rokonságnak........
4. a tőkeáttételes csapat kíméletlenül likvidálódott, emiatt (is) sokat esett az árfolyam..
a jelenlegi helyzet pedig szerintem:
- az order még tart. kérdés, hogy meddig? mennyi van még? kezd úgy tűnni, mintha végtelenített részvénycsomagjuk lenne az eladóknak...
lehet, hogy a bróker srácok a szokásosnál nagyobb szabadságot kaptak az order végrehajtásához, és mivel a rfv betámadta a kis cégüket, szivatják itt a részvényt azzal, hogy jó pillanatokban megtartják, neadjisten beöntik..
nem gondolom, hogy lenne itt több tízezer darabos shortos manó. ha mégis lenne, akkor az vagy őrült vagy szabin volt a VW esetnél... az gyanús nekem, hogy a részvények döntő része nagy és biztos kezekbe vándorolhatott.. emiatt, ha végre elfogy az eladandó részvény, és mondjuk megjelenne egy-két nagyobb külföldi cápa, akkor szerintem pillanatok alatt az egekben leszünk, mert egy dolog szerintem vitathatatlan, a cég kiemelkedően jó, fundamentálisan egyedülálló, növekedési papír, tudnak új üzleteket szerezni, korrekt transzparens menedzsmenttel, és a 6 körüli forward P/E egy ilyen iparágban működő, növekedési papírnál vicc, akkor is az lenne ha afganisztánban működne a cég.
hogy George Pataki igazgatósági tag lesz, az pedig szerintem sokan nem látják, hogy milyen óriási húzás. szerintem az elmúlt hetekben a Pataki gazdasági szakemberei átvilágították az egész rfv-t és ha ezek után úgy döntött, hogy jön, akkor itt csak valami jó dolog jöhet... nem hiszem hogy a 800 ezer Ft havi pénzre fáj a foga... neki neve sokkal fontosabb bárminél, nem adná a nevét valami olyanhoz, ami meggyőződése alapján ne sikerre lenne ítélve...
abban meg hiszek, hogy nem ő fogja visszakötni a lakásokba a távfűtést, hanem neki a reprezentáción túl, mindösszesen annyi lesz a dolga, hogy a telefonkönyvének a banki kapcsolatokra vonatkozó részét megosztja majd a menedzsmenttel, netalántán még maga felhívja őket és átadja a kagylót.
persze lehet hogy tévedek..
bocs a hosszúságért, de pont ráértem...