Regisztráció Elfelejtett jelszó

Pepe részvényei

Re: nincs cím

#432925 xmann Előzmény: #432914

a drabazsám mindegy de azért valami olyat hogy 10% vagy 20% vagy valami. mert így hogy OTP I vétel, OTP II. vétel nem tudni hol a határ. ha elég sokat esik papíron nyilván belefér az OTP XXII-ik vétel is, csak a valóságban ilyen nincs. tehát ha azt akarja hogy valamennyire komolyan vegyék, akkor valamiféle portfolióarányt, kockázati mutatót mellé kell rendelni

#432914 holnor Előzmény: #432696

miért, ha vki beírja, h van 500 darabja, akkor már megbízható? hagyjuk már. sok a szájhős a fórumokon, ilyesmi alapján nm lehet eldönteni semmit.

Pepe, mikorra várod a 12%-os állampapír hozamokat (10Y)?

#432696 Bendeguz Előzmény: #432635

Valamilyen módon azért jó volna tudnunk, hogy mit is jelent nálad a pozíció. Az E-Star esetében ez 1 darabnál irreleváns, hogy egyáltalán vettél, ha már van mondjuk 200, akkor (persze alaptőkétől függően) ez már komoly bizalmat sugall, felette még inkább. Remélem értelmesen fogalmaztam.

#432635 pepe01 Előzmény: #432212

Szia

Nem törekszem népszerűségre, de elmondom néha a véleményem.

A portfolio prezentálásán még gondolkodom.

#432212 Bendeguz Előzmény: #431257

Hali!

Láttam írtál az E-star topicba. Annak azért örülök, hogy poziban vagy, nem csak "kibickedtél". A véleményedet tiszteletben tartom, mindenki hisz amit akar, tud amit tud :)

A portfóliódat részletezhetnéd, miből mekkora adagot zsákoltál. Így követhető volna nyerő, bukó.

#432125 pepe01 Előzmény: #432073

A napi.hu-n találtam egy „oktatócikket”:D

Az MNB-ben őrzött banki betétek jelentős része nem a hazai bankok forrása, hanem a deviza-swapügyletek során svájci frankra cserélt forintbetétek fedezeti állománya. A devizacsere-ügyletek során a külföldi (pl. svájci) bankok a frankért forintot kaptak cserébe, ezeket rakták ők (valamely magyar bankon keresztül) az MNB-be, illetve állampapírokba, amelyért forintkamatot kapnak. Az MNB egyébiránt ezt az állományt külön soron, látszólagosan a magyar kereskedelmi bankok állományaként tartja nyilván. A swapügyletek árfolyamsemlegesek, hiszen mindkét fél saját devizáját adja, majd kapja vissza, és az ügyletnek megfelelően a kamatokat elszámolja. A szabályozói környezet minden banktól megköveteli, hogy ne legyen jelentős nyitott devizaügylete, ezt napi jelentéstétellel az MNB is nyomon követi. A bankok nem kaszinózhatnak!

Ami ugyanakkor az elmúlt időszakot illeti: a forint számottevő meggyengülése miatt az új/megújított swapügyletekben a szükséges svájci frankért − a romló árfolyam miatt − több forintot kellett adni. Ez az, ami folyamatosan szívta ki a forintfedezetet a hazai bankokból, s ennek hatására is csökkent a bankszektor likviditása, finanszírozó képessége. A fentiek nyomán mindenki maga döntse el, jó-e a bankoknak, ha számottevően romlik a forint! A svájcifrank-alapú jelzáloghitelek kamata átlagosan 7 százalék, melynek fedeznie kellene az ügylet költségeit. A CHF Libor, az 5-6 százalékos cds-felár, illetve a folyamatosan romló portfólió költségei ebből nem kitermelhetőek.

Az elmondottak ellenére a bankok tulajdonosai eddig kitartottak amellett, hogy magyar leányaikat és magyar ügyfeleiket, s üzleti aktivitásukon keresztül a magyar gazdaságot is segítsék. De látni kell: elérkeztek a teljesítőképesség határára. A bankok ellehetetlenítése mellett nem lehet a gazdasági növekedést megvalósítani.

#432073 xmann Előzmény: #431665

hát ez nem olyan izgi azért, átrakta egyik cégéből a másikba, nem nagy etvasz

#431665 pepe01 Előzmény: #431257

Zsiday mester számomra váratlan dolgot tett, (na azért annyira mégsem):

http://www.privatbankar.hu/frisshir/befektetes/forognak_a_plotinus_reszvenyek_zsidayeknal_102951

Az osztalékelsőbbségi és szavazatelsőbbségi részvényeinek egy részét átrakta az egyik (Tündérszikla Zrt ) cégébe. Érdemes követni ezeket a típusú részvények útját, mert aki birtokolja annak vétó joga van a Plotinusban.

#431257 pepe01 Előzmény: #427914

A pénteki (okt. 7.) zárók alapján a portfolio-m eredménye:

E-star:- 2,101%

FHB I:- 17,097%

FHB II:-11,379%

OTP I:- 27,909%

OTP II:- 7,480%

Egyelőre összesítést nem teszek közzé, mert nem tükrözi a valódi portfolio eredményét ( lásd: Pannunion). Továbbá, egyelőre nem számolom bele a heti paraszt OTP short eredményét sem, amit az OTP II pakkal követtem el 3005-288x között. Tehát ennyivel lejjebb került a beker. áram.

#430891 pepe01 Előzmény: #430615

Felmerülhet a kedves olvasóban, hogy miért nem fektetek be ismét a papírban?

Az elkövetkező hónapokban más papírokban nagyobb mozgásra számítok, de a profit egy részét ebben a papírban tervezem befektetni.

#430093 lagwagoner Előzmény: #429377

"Igen ám, de a reggel 3005-ön eldobott pakkot 2880-on visszavettem! :D"

Szia, ohhh...kis perverz :-)

...és? Holnap eladod?

#430062 pepe01 Előzmény: #430060

Ja igen majd el felejtettem, megint kezdődik a játék a MOL, Richter alig likvid papírokban, miszerint ha nem ülsz a gép előtt 2 nap alatt ugrik is a várva várt long beszálló,pedig mindenki tudja az árfolyam és a nők után nem futunk.

#430060 pepe01 Előzmény: #430037

Köszi

Most olvastam Én is.

Itt a lehetőség, hogy ismét egekbe emelkedjen a Richter, mint azt tette 2009-2010-ben is. Mindig csak felfele a többi papírtól függetlenül:D

#430037 Fornit Előzmény: #430031

RG-hez reggel volt hír vmi mániákus depresszió kezelősdi, nem olvastam el csak a címet néztem.

#430031 pepe01 Előzmény: #428439

Most értem vissza kiszállásról leültem a gép elé és nem értem miért tépték meg a Richter-t nem túl magas forgalom mellett a többi blue enyhén kitörő örömöt mutat. Semmi gond, legalább nem esünk. Ez csak maszatolásra elég, a remegőket lehet csak becsapni ilyen manőverekkel.