Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nyilasi befektetési alap

Re: nincs cím

#432081 xmann Előzmény: #431432

nyilasi alap már érdekesebb történet de érdekes, hogy sem ő, sem más nem rakja a hozam mellé a kockázatot: az elmúlt egy évben volt -30%-ban is most +30-ban van, ekkora mozgás nagyon durva, óriási a kockázat szintje, ahhoz képest mondjuk ha éves 30% lesz a hozam az ötödik év végén akkor jó, de most ugye éppen +18%, ami viszont ehhez képest kevés. de persze sok sikert kívánunk neki, hiszen jó arc a csávó

#432077 xmann Előzmény: #431291

kvesztornak biztos nem adnék pénzt, egyáltalán nincs arányban a hozam a kockázattal

#431432 Előzmény: #431291

Azért tettem kettős idézőjelbe, mert garantált a hozama, nem azért, mert nincs kockázata. Kockázata természetesen van, hiszen valóban nem OBA biztosított, node a Nyilasi alap sem az, tehát ez nem plusz kockázat. Egyebekben leginkább arra szerettem volna utalni, hogy a Nyilasi alap a CSÚCS ma Magyarországon, mert a többi a nyomába sem ér- ugyanakkor ha a Quaestorhoz hozzáteszed, hogy sem vételi, sem eladási, sem vagyonkezelési díja nincs, azaz SEMMI, akkor már megint érdekes számokat lehet kapni.

Mert szerintem ehhez képest nem teljesített valami hűde nagyot a Nyilasi alap. Egyebekben egy éve én részben Nyilasit vettem és Quaestort, aztán eladtam a Nyilasit, tehát nem utólag osztom az észt.

Egyébként én a cégembe forgatom bele a pénzt leginkább, mert ez lényegesen jobb befektetés, mint a tőzsde :)

Re: Két megjegyzés

#431308 Előzmény: #431196

"Másrészt ha már korrektségről beszélünk, érdemes elgondolkodni, hogy ez a befektetősdi nem arról szól, hogy valami pénzt termő fát leszüreteljünk, hanem hogy mások zsebéből kihúzzuk a pénzt."

Az a helyzet, hogy ha azt vesszük, hogy van olyan 500 alap az országban, és jó ha 50 tud reálhozamot hozni, akkor ez még így is nagyon rossz arány.

Re: díjak

#431307 Előzmény: #431185

A baj nem is Nyilasi alapjával van elsősorban. Hanem van egy rakat alap, amely felvsesz fix. 3% körüli alapkezelési díjat, aztán vagy nem csinál semmit(lásd passzív alapok) vagy szarul csinálja(erre most inkább nem mondok példát, de mondhatnék). A lényeg, hogy a semmire és a szar munkára is megkapja a pénzt. Zártvégűnél meg ezzel nem is tud mit kezdeni az ügyfél.

Egyébként tipikus zártvégű alap, amikor a vagyon 10-20%-át kiteszi valami opció vagy részvény, míg a többi bankbetét vagy az alap lejáratával majdnem azonos lejáratú államkötvény. A poén az, hogy ha az opció 0-ban végez, tehát mondjuk az orosz részvénypiac emelkedésére fogadott, és az nem is emelkedik, nem is esik éppen, akkor a bankbetét mondjuk 6-7%-ot adna, de a 3%-os alapkezelési díjjal már 3-4%. Egyébként szerintem eleve pofátlanság, hogy az alapkezelési díj egy ilyen alapnál a 100%-ra vonatkozik, arra is ami a bankbetétben csücsül végig(ezeknél amúgy az opciót is csak megkötik egyszer, majd 5 évig nem csinálnak semmit).

#431291 ratched Előzmény: #430644

Quaestor nem OBA biztosított, ha bankba teszed a pénzed visszakapod, Questornál feltehetően visszakapod.

A kockázatért minimálisan többet fizet.

Az hogy mit kellett volna egy éve venni kb egy ötéves kikeresi a google-n.

Kérdés hogy ma mit vennél.

#431215 Csilla76 Előzmény: #431200

én elolvastam, de nehezen érthető számomra még mindig, hogy 10 év múlva is kezdeti egységet vonnak le:-D

#431203 Amatoregy Előzmény: #431202

ez nem is volt kérdés.. :DD

Viszont Te mit irogatsz ide?

Megint eltévedtetek vagy elfogyott az ital?

:D

#431202 matgab Előzmény: #431200

ja, legfeljebb azt írják a szerződésben, hogy a bank kénye kedve szerint (pontosabban hírdetmény szerint) változtatgatja a lényeges kondiciókat...

#431200 Amatoregy Előzmény: #431185

"Szerintem, ha a többi pénzügyi termékekben (UL-biztosítás, hitelek) fele ennyire transzparensek lennének a díjak, összetehetnénk a kezünket."

Már bocs, de ezek le szoktak irva lenni. Az más kérdés, hogy sokan nem olvassák el a szerződéseket..

:DD

Két megjegyzés

#431196 Netmaster

Egyrészt speciel pont Nyilasinak még mindig él a saját, nyíltan vezetett hedge fundja, amit bárki ingyen, minden jutalék nélkül lekövethet, szerintem elég jól fog korrelálni az alap teljesítményével.

Másrészt ha már korrektségről beszélünk, érdemes elgondolkodni, hogy ez a befektetősdi nem arról szól, hogy valami pénzt termő fát leszüreteljünk, hanem hogy mások zsebéből kihúzzuk a pénzt.

díjak

#431185 lagwagoner

Így van. Ezeket a díjakat lehetett már tudni a jegyzés előtt, mert a blogban Attila is leírta. Szerintem, ha a többi pénzügyi termékekben (UL-biztosítás, hitelek) fele ennyire transzparensek lennének a díjak, összetehetnénk a kezünket.

lackok

Hogy az alapkezelő mindig jól jár, az miért baj? Az alapkezelő nem szociális intézmény, ő ebből él, hogy alapokat indít. A vagyonkezelés pedig hit kérdése a befektetők szempontjából. Kár túltárgyalni a témát. Az alaptulajok tudták mibe rakják pénzüket, annak minden előnyével, hátrányával, kockázatával.

#431184 rbbj11 Előzmény: #431167

Én nagyon máshogy tudom: mindig van alapkezelői díj, ami független a nyereségtől! Hogy ezt adott esetben nem alapkezelői díjnak hívják, hanem mondjuk 5%-os vételi és eladási árfolyamkülönbözetnek, az mindegy.

Mindegy hogyan nevezzük a gyereket, attól még az a lényege, amit írtam. Alapok sose CSAK nyereség után tesznek el pénzt, ilyen nem volt sose.

#431179 lackok Előzmény: #431178

Mert az enyém de csak munkahelyi bejelentkezéshez kellett, csak a Lastpass most ezzel lépett be. Ennyi...

#431177 Kenji Előzmény: #431175

"Hozzáteszem csak zárt alapokról beszélek. Az én lehetőségem az, hogy ilyet akkor nem veszek."

Ha te ebből a vételi szándékot is leszűrted akkor valóban No komment. Ez egy feltételes mód volt.

#431175 lagwagoner Előzmény: #431173

"Hozzáteszem csak zárt alapokról beszélek. Az én lehetőségem az, hogy ilyet akkor nem veszek."

"nem azt akarom tudni tőled, hogy mit ne tegyek."

No comment

#431174 lagwagoner Előzmény: #431173

Persze, nem én vagyok a Házmester. Felőlem mehet a write-only fikázás (tovább, mint régen tetted kibicként). Biztos sok alaptulajt/blog olvasót ez érdekel.

#431173 lackok Előzmény: #431172

Azért megengeded, hogy beszélgessek róla? Elvégre ez csak egy fórum...nem azt akarom tudni tőled, hogy mit ne tegyek.