továbbra is várom a pszáf határozat számát amivel a kibocsátást engedélyezte
továbbra is várom a pszáf határozat számát amivel a kibocsátást engedélyezte
Nem kaptam meg priviben. és nem is tudok olyan vállalatról amelyiknek a kötvénykibocsátását jóváhagyta volna a pszáf ilyen feltételekkel. A nagyokon kívül idén tudtommal csak a btel és az rfv bocsátott ki vállalati kötvényt, és az előző években még ennyien sem.
Az az igazság hogy ekkora hozam gyakorlatilag nem létezik. vagy teljes átvverés vagy nagy becsapás
1.év 17%+8%=25%
2.év 17%+8%=25%
Total:50% két évre?
Nekem olyan gyanúsan hangzik. Ilyenek lennének már most "nyugdíjba" vonulhatnék, havi bontásban 208.000Ft rendszeres jövedelem mellett...
Van egy tippem, hogy a Perfektum Consulting Zrt-é ez a remek ajánlat...
Pár hónappal ezelőtt megkeresték az irodánkat, hogy van 2-3 milliárdos ingatlan portfóliójuk, amit szeretnének értékesíteni, de végül nem lett belőle üzlet.
A tőke és hozamgaranciát úgy gondolják, hogy a kötvényért cserébe ugyanekkora összegben jelzálogot tesznek az ingatlanra...
Főtevékenységben egyébként életjáradékozással foglalkoznak. Ami ezek szerint akkora biznisz, hogy 26 % kamat kifizetése mellett is bőven megéri nekik a forrásbevonás.
Előrebocsátom, hogy ennél többet és sem tudok a cégről, de nekem valamiért nagyon Ilferro, Baumag szaga van a történetnek.
A bukó pedig ott lehet, hogy az ingatlanportfolió piaci értékét jóval meghaladó összegben kerül jelzálogbejegyzés az ingatlanokra, ami így érvényesíthetetlenné válik.
Ha magyar kötvény akkor kellett hozza kibocsátási tájékoztatót készíteni. Nem találom a PSZÁF oldalán . Hol keressem?
Persze, éves 17+8%. hagyjuk mar a hülyeséget. Ilyen hozamot csak jelentős kockazatvallalassal lehet elérni. Minden értelmes ember tudja hogy nincs ingyenebéd . De remelem jó sok jutalékot kapsz emberek behulyiteseert. Tokegarancia, mi? De csak priviben....hihető. Ha ilyen jó lehetőség akkor vajon miért nem nyilvános mindenki szamara????
Persze, éves 17+8%. hagyjuk mar a hülyeséget. Ilyen hozamot csak jelentős kockazatvallalassal lehet elérni. Minden értelmes ember tudja hogy nincs ingyenebéd . De remelem jó sok jutalékot kapsz emberek behulyiteseert. Tokegarancia, mi? De csak priviben....hihető. Ha ilyen jó lehetőség akkor vajon miért nem nyilvános mindenki szamara????
Most nézem,hogy mára 7,5%-al zuhant be az árfolyam,viszont nincs rajta még a hozam.Tegnap vettem még hozzá.Megkapom a kamatot,és mikor,vagy most mi a túró van ???
T+2
Egyébként a kamat teljesen lineárisan jár, 362 napi kamattal növelt árfolyamon tudnád megvenni, vagyis 3 nappal később 3 napi kamatot nyernél rajta.
Ha ismernéd nem mondanál ekkora baromságokat. Nyugodtan szólj a PSZÁFnek csak aztán meg ne lepődj. Magyarországi Zrt van mögötte és nem holmi szlovák kft. Piramisjátékról meg szó nincs.
Egy olyan kérdésem lenne a szakértőkhöz,hogy a 2020/A jelű kötvény,amely 11.12-én fizet kamatot,meddig lehet megvenni a 7,5%-os idei hozamért ???
Van itt is valami T+3 elszámolás,vagy elég pénteken megvenni ???
ezt a fajta befektetést ismerjük, úgyhívják piramisjáték. a kibocsátó feltételezhetően valami jóhangzású Züricher KantonBank de ha jobban belenézünk, akkor egy szlovák kft van mögötte. vagy valami hasonló. Magyarul lenyúlás. Priviben, mi? Jó vicc. A kibocsátási tájékoztatót is priviben tették közzé? PSZÁFnak szóljunk esetleg? Szerintem őket kifejezetten érdekelné
De mégis van és neked nem küldöm el mert ha megteszik és belevágsz akkor összeomlik a cég! :D
Ha kell z infó írj privit és megkapod a részleteket.
a 10 éves magyar állampapír hozama: http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/
a 8,4% úgy jön ki, h megnézed mennyin forog most a papír, felírod a cashflowt, és számolsz egy irr-t.
Kelvin,
tényleg nem akarlak megbántani, de az ilyen ajánlatok leginkább csak a pénz utalásáig csillognak olyan szépen , mint az arany, és aztán ha a máz gyorsan lekopik ki szokott derülni, hogy a máz alatt bizony szar van...
Tőke és hozamgarantált? De ki garantálja a hozamot (és persze a tőkét)? Miért ad ekkora kamatfelárat egy garantált hozamért? Mibe fekteti be , ami kockázatmentes (hiszen tfh valóban valami komoly garancia lenne a háttérben) és annyi hozamot hoz, hogy neki megéri ez a kamatok kifizetése után....
És nincs egy hülyen bank, vagy befektetőcsoport, aki garantált hozamokért kölcsönadna, ha azok valóban biztos garanciák?
Szóval én azt mondom csak óvatosan az ilyen "belenyúlhatsz a tutiba" típusú befektetésekkel...