Még nem, de eljön az is majd :) Időhiányban szenvedek :)
Még nem, de eljön az is majd :) Időhiányban szenvedek :)
Günter Ogger: A Fuggerek - A császári és királyi bankárok
A cím magáért beszél. :)
Elsősorban a Fugger család felemelkedéséről szól, de másodsorban a hitelezésről, hogy miként uralták a világot az 1400-1500-as években... és miként jutottak csődbe 1600as évekre, a korlátlan hitelezés, és az országok fizetésképtelensége révén.
Többen is említették előttem Kostolany könyveit, ezek közül kiemelném a Kedvenc történeteim a pénzről című művét.
Nem tőzsdei könyv, de befektetéssel, ingatlannal kapcsolatos: George H.Ross: Trump ingatlanstratégiái.
Tudom nem tőzsdéről szól, de aki szereti az összeesküvés elméleteket annak csak ajánlani tudom :)
Frei Tamás -tól: A megmentő és A Bankár c. könyveket.
Az egyik az oligarchák világába kalauzol, a másik meg az öltönyös bankárok világába egy kis összeesküvéssel megfűszerezve... szal olvasmányos és elgondolkodtató dolgokat csempészet ezekbe a könyvekbe, majdnem olyan zeitgeistos :)))
Niall Ferguson - A pénz felemelkedése
Ha olvastátok, mi a véleményetek róla?
http://www.libri.hu/konyv/a-penz-felemelkedese.html
Azt hiszem valami ilyesmi könyvet keresek.
André Kostolany:Mesterfokon a pénzről
Michael Masterson:Automatikus gazdagság
Edwin Lefevre: Egy spekuláns feljegyzései
Aswath: Befektetések értékelése
Napoleon Hill: Gondolkodj és gazdagodj
soros: a pénz alkímiája
Bodo: Út az anyagi függetlenséghez
Slywoczky: A profit művészete
a lényeg a gondolatébresztés..majd a saját út..
nekem továbbra is ezek..Karácsonyra kapok még kettőt tán..majd beírom..
Zsiday - Mániák és válságok a tőzsdén c. könyvet megvette valaki?
Koffein: köszi
Vagy A Warren Buffet Módszer c. könyvet is tudom ajánlani, de az inkább a Buffet életéről és befektetési filozófiájáról szól mint a tőzsdéről.
tudom ajánlani Edwin Lefévre - Egy spekuláns feljegyzései c. könyvet.
gondolom magyarra kevés könyvet fordítottak abből a korból, amit keresel, így nehezebb a dolgod, mint a 80után megjelent bestsellerek esetében :)
amúgy Graham-et én is ajánlom, Buffet bácsit oktatta és amit tud, azt mind tőle tanulta... anno a tőzsdei válságot szintén megélte... szóval Buffet vagyona már jó ajánlásnak számít :)
Az intelligens befektető :) Van benne példa a válságokról is, mert végig veszi a tőzsdei szakaszokat. Mikor mit kell csinálni :)
válságokról milyen jó könyvek íródtak, mit ajánlanátok? (1883-as, 1907-es, 1929-33as)
Zsiday-val alapozok, aztán még 1-2 könyvre talán lesz időm az ünnepek alatt.
Ha már polc.hu, most mindent ingyen visznek házhoz, az akció visszavonásig tart.
http://www.polc.hu/lista/akcio/322/
Polc.hu hátterét egyébként Alexandra adja, de a Sanoma tulajdona.
Most szabad perceimben ezt olvasom:
Nicolas Darvas -tól Hogyan nyertem 2millió dollárt a tőzsdén
amit Én ismertem az pl bezárt :( pedig olcsó volt.
Polc nem kicsi:
Kapcsolat:
Cím: Sanoma Media Budapest Zrt.
1037 Budapest, Montevideo u. 9.
E-mail: mediaajanlat@polc.hu
Telefon: +36-1-437-1533
van másik is polc.hu meg ilyenek..nekik kapaszkodni kell..megfognak minden zsugát.gondolom én..
bookline esetén nem nagyon sikerült partneri kapcsolat lehetőségét összehozni. Megpróbálhatom újra...
alexandrával beszéltem és nyitottak rá. Olcsóbbra jön ki, mint ott az internetes ár. Teljes ár -25% azt hiszem, akörül tudnám kihozni, de szállítás stb... 40k felett kellene kb egyszerre rendelni és akkor érné meg, mert ingyen kihozzák nekem. Csak Én lehetek a címzett...