Látok egy nagy forditott fülescsészét, de ha hiszek neki, akkor nagyon vad célárat kapok.
Olyan 1350 körül, de mindenképpen 1400 alatt ??????
Látok egy nagy forditott fülescsészét, de ha hiszek neki, akkor nagyon vad célárat kapok.
Olyan 1350 körül, de mindenképpen 1400 alatt ??????
Szép rajz, én már 1685 óta benne vagyok, de még nem gyorsult be az esés.
1480-at meredeknek tartom, 1540-et célzom.
Azt viszont nem tudom eldönteni, hogy a hétvégi csúcsról kiszivárgó esetleges jó hirek (kockázatkerülés csökkenése) vagy rossz hirek (dollár erősödése) kedvez inkább az esésnek...
Shortos jel:
http://www.kephost.com/images4/2011/10/20/a5c51vrip5r1npb95kuf.png
Mit gondoltok róla?
Trenderősítő ék, csökkenő trendben!!!
Célár 1480 környéke lehet!
Megint jön a 3. péntek, és múlt héten volt egy hangzatos közlemény.
Ha holnap a pf-en megjelenik egy cikk, hogy XY guru vételre ajánlja az aranyat, az biztos shortos jel lesz komoly perspektivával péntekig.
Figyelem!
15.00 óránál közlemény:
Oriási iramban veszik az aranyat a jegybankok!
Shortos jel, árcsökkenés lesz! (elöször, aztán meg jó long beszálló)
Sajnos a nevezett cikket nem, de sok hasonlót olvastam én is.
Nem szabad az ilyen cikkek alapján dönteni, vagy inkább kontraindikátorként kell használni őket.
Egy példa:
"gold gefällt mir besser als Silber" = az arany jobban tetszik nekem, mint az ezust, mondja egy guru.
Ez alapján már-már vennél aranyat, de olvasni kell a sorok között és árértelmezni, hiszen:
gefällt = tetszeni
DE!
fallen = esni
azaz egyenlőre arany esésre lehet számitani, korai még venni :-DDD
Sehol nem találom neten azt a cikket, amiben az egyik FED kormányzó nyilatkozik az aranyról, hogy ez csupán őrület, és semmi értéke nincs... Nem tudja valaki, hol olvashattam?
egy másik cikk:
http://idokjelei.hu/2011/09/az-arany-arfolyamanak-esese-a-gazdasagi-hadviseles-resze/
Hát nagyon remélem, hogy lejön legalább 1600-ig, az már nekem nagyon jó lenne.....
Szerinted a le a valószínűbb?
vagy fel v. le, háromszögben elfogy a tér hétfőn ill. kedden. Mindenestere amelyik irányt válassza, innen 160 usd lehet benne egyszerre
Szerintem az arany most lutri, ha törik akár 1100-ig is mehet, de az is lehet, hogy megint felturbositják a kockázat elől menekülö befektetők, és/vagy 1540-röl pattan megint majd tovább oldalazik.
Én biztosabbnak látom most az olaj esését.
http://www.kephost.com/images4/2011/9/30/x53q8ynscbem2z7baf10.png
Vélemények?
Szerintem, ha lefelé törik, akkor 1430 környéke lehet!(?)
Lehet meg kéne most már "játszani" a cerivel..
Grt!
Amit nem látok át, hogy időnként az arany mintha a dollár ár függvénye lenne, máskor meg leválik.
Azaz alap esetben a negativ gazdasági kilátások az arany drágulását váltják ki, de ez hol dollár árfolyam erősödéssel jár, máskor meg épp hogy a dollár gyengülése emeli az arany árát.
(Most ez a korrekció úgy kerek, ha a piac hosszútávú dollár erősödést vár és ezért ezt már most beárazza az arany árába.
1-2 hónapja a dollár erősödése pl. az Euroval szemben még nem volt ilyen egyértelmű, részben talán ezért tudott kialakulni a buborék.)
Korrekcióra számítok 1750 környékéig. Gyors volt a szakadás,bár talán ez nem csoda.
Kisebb gyertyák kellenének. Hosszabb távon 1200-1300-ig mehet. Ami még nagyon valószínű,hogy oldalazásba kezd 1500-1700 között.
Én 1919-ről shortolom és ma belevettem 1592-nél A profit így levédve.
Úgy látom itt mindenki ért az aranyhoz, engem leszámitva.
Mik a rövid távú perspektivák innen?
Korrekció fel, vagy korrekció le tovább, a mélypont tesztelésével?
lehetséges, de még a hosszú emelkedőben van 1500 körül, ha nem fogja, kiesett abból....szerintem
ezüstöt is fogta idáig a csökkenő csati alja.