Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: Hataridos kontraktusok állományának drasztikus csokkenese

#426293 Lxrose Előzmény: #426227

"A pesszimista változatban nem szerepelnek új projektek, a már meglévő üzletek folytatódó készpénztermelése alapján 9800 forintos fair érték adódik a részvényekre. Az optimista verzió 17 800 forintra értékeli a társaság részvényeit."

Az extrém pesszimista változat szerint is 9800, de ennél a cégnél nem túl merész optimistának lenni. Persze tudom, válság van folyamatosan már 3 éve, de egyszer ezen is túl leszünk és akkor lesz mit beárazni. 2015-re esetleg 3-szoros ár lehet innen, az még éves 20%(!) mellett is mostani áron 9000 körüli szintet kívánna. Ha az átlagot vesszük célárnak, akkor is durván alálőttünk és még nem tudni, mi jön.

Nyugalom

#426283 Sumerologo

T. Fórumozók!

.

Nem kéne eldurvulni, indulatból vitázni, személyeskedni Érvek és ellenérvek csapjanak össze. Tiszteljük egymás véleményét.

A PF-ról sokan átjöttünk ide, hogy tiszta fejjel cseréljünk "eszmét". Most innen is tovább menjünk?

.

Formerplayer hol vagy?

#426276 rbbj11 Előzmény: #426215

csak azért, mert kicsit bosszant a naív kezdő játékosok beszólásai. Alapvetően baromi hálásnak kéne lenni, ha egy tapasztaltabb játékos egyáltalán megszólal, és nem beszólni kéne, hanem előtte legalább olvasni.

A kérdésekre és a bosszantó beszólásokra válaszul, ebből a topicból idézetek:

1337 2010.10.04 18:02 rbbj11 (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @matgab

matgab írta:

PF: katasztrófa.

"...Forgalommal beverték, miután klimaxos emelkedés volt, sztem ennyire egyszerű. Kijött minden hír, amire eddig vették, pletykára kellett venni, hírre adni.

Fundásan jó papírrá vált valóban, de az meg nem egy ilyen harmatos korrekció után ad jó beszállót szvsz, hanem mondjuk 6500-nál. Az is 250% körüli növekedést jelző ár lenne, szóval sztem kár itt kapkodni a visszavételekkel.

De tévedés jogát fenntartom :)"

Jósolni nem tudok, de a véleményem nem változtatom, mint a szélkakas. Itt a legtöbb fórumozó talán nem is tudott az rfv-ről, amikor egy éve megírtam a jelenlegi árfolyamot, ahol érdemesnek tartom visszavenni.

Továbbá itt az újabb idézet, én hol szálltam ki (egy bull piacon se tartottam ennél magasabb árat reálisnak, ezért szálltam ki érthetően):

1256 2010.09.24 22:39 rbbj11 (Tisztelt Tag) Re: nincs cím

Címzett: @exmnbs1

én kiszálltam, elég volt

Hsz-k száma alapján bárki visszakeresheti.

És még vmi: a továbbiakban semmit nem reagálok prekoncepciós tuskóknak.

#426267 rbbj11 Előzmény: #426257

nem tudtam megbecsülni, hisz a kül. pozícióméretek többnyire nem lettek megadva, így még nagyságrendileg is képtelenség megbecsülni a hozamot. Ezért is kérdeztem rá. De ha nem kívánod megosztani, semmi gond.

#426265 rbbj11 Előzmény: #426221

szia. Nincs mit.

Nekem sehol nem érné meg, épp a többiek által említett szubjektív értékelhetőség miatt. Iszonyúan nehéz bármilyen magyar rv-nek fundás értékelést adni a jelenlegi hazai környezetben, és még nehezebb, ha nincs is komoly rv., amihez hasonlítani lehet.

Egy konkrét példa: azt sokkal tisztábban látom, hogy pl. az otp hol lenne jó üzlet. Nem csak azért, mert kevesebb benne a szubjektív diszkontálni való, hanem azért is, mert pl. tudom mérni a Deutsche bankhoz, ami az európai szektorban tuti a legjobb. Tehát ennél csak jóval visszafogottabb árazással jó az otp. De mihez mérhetné bárki rfv-t?

A másik: nem szeretek konkrét szinteket előre meghatározni, inkább csak durva saccolás, mikor 4000-t mondok esetleges aljnak. Nem kell komolyan venni, magam se veszem komolyan. Lehet az 3k, 2k is. Én piackövetésben hiszek: amikor láthatóan érdeklődés lesz a rv-re, stabilizálódást követően, akkor veszek bármit. Ha mindenképp konkrétan rfv-ről beszélünk, akkor ahogy korábban is írtam, sávosan venném. Itt venném kb. az első adagot. 4k környékén a köv. 20%-nyit. Ha lejjebb megy, 2,5k körül ujabb 20%-ot. aztán kivárás, és felfelé építeném ki a teljes pakkot.

#426257 Sumerologo Előzmény: #426189

2008 óta foglalkozom az papírral, nem 2007 óta.

A nettó hozam számításával én is tisztában vagyok.

A 6625 sz. hozzászólásom alapján meg lehet becsülni a 2.5 éves hozamomat, valamint kíváncsi lennék a te sztoridra is RFV ügyben. (Az enyémhez hasonló levezetéssel.)

.

Szeretnék okosodni, a jövőbe látás nekem még csak ritkán működik....:)

Re: Névváltoztatás

#426247 Előzmény: #426243

Amennyiben tényleg világválság van, szinte tök mindegy a hír. Amennyiben javul a nemzetközi hangulat, nagyon nagyon fontos hír, hiszen a szkeptikusok egyik fő érve volt a leválók nagy száma.

Re: Névváltoztatás

#426243 Janicroft Előzmény: #426242

Ezt nem is láttam eddig. Nagyon jó hír, javul a szolgáltatás, jönnek a visszacsatlakozók, előbb-utóbb beérik a munkájuk!

#426230 Bendeguz Előzmény: #426227

és ekkor már túl voltunk egy sokkos zuhanáson... azóta volt még 2, kezd kiteljesedni az Elliott :)

#426221 Bendeguz Előzmény: #426212

Köszönöm a választ. Tisztává tetted az álláspontodat, bár nekem túl szubjektív a kockázat értékelésed. A jövő úgyis eldönti mi az igazság. Neked hol érné meg beszállni?

#426216 panpeter Előzmény: #426215

jav. diszkontálás (bocs, korán van)

#426215 panpeter Előzmény: #426202

Akkor ezt megbeszéltük. Viszont vannak akik tényleg írtak hasonlókat és leutáltuk őket mert nehogymá. Én alapvetően azért mert TA-ra hivatkoztak más érvük nem nagyon volt (ezt a részét fenntartom mert minden széthullott és nem a TA miatt). Ja, meg hogy túl sokat ment. Ráadásul ezt 9000-nél kezdték amikor én beszálltam. Ehhez képest 11,5 k-nál még realizáltam egy jót , de ez már csak történelem. Te viszont aki mindig itt volt, hallgatott, most meg megmondja hogy mit kellett volna tenni és ez milyen nyilvánvaló. Lefelé várni ilyen környezetben meg egyszerűbb mert nagyobb a valószínűsége, hogy bejön és akkor Te megint megmondtad. Ha meg nem, fél évig nem hallunk rólad. Ettől függetlenül én felfelé várom, mert megtehetem:)

Csak hogy ne legyen még egy értelmetlen hsz, itt reagálnék a diszkontolásra. Elfelejtettél 20%-ot levenni arra hogy E-vel kezdődik. És ne haragudj, hogy megszólítottalak mint "tisztelt tagot".

#426214 Lxrose Előzmény: #426212

Még szerencse, hogy mások nem úgy számolnak, mint te. Ezt itt mondjuk még kicsit furán is hangzik, hogy ne legyek túl offenzív:

"A növekedéssel nem érdemes a szektorban számolni a köv. években, mert senkinek nem lesz pénze korszerűsítésre stb-re, és energiahatékonyság növelésére se"

Csak úgy dobálózol a diszkontokkal is, amelyek szubjektivitása igen erőteljes, így aztán nem nagyon van mit kezdeni egy elsőre jónak induló elemzéssel.

#426212 rbbj11 Előzmény: #426204

Utolsó közzétett jelentése óta nem hiszem, hogy tovább tudtak javulni a számai, így abból indulok ki, amit ott közzétettek.

Adózott eredménye a 6000 Ft-os rv-árfolyam 14,1%, vagyis ugyanezt a szintet tartva több, mint 7 év alatt lenne képes "kitermelni a cég önmagát". Az EBIDTA hányados, saját tőkére eső rész is passzol ebbe a képbe (ezt mindenki számolja ki maga a jelentés számaiból, akit érdekel, teljesen részletes matekot nem írok ide).

A szektorban szokásos P/E 12-25, de ez főleg német, amcsi cégekre vonatkozik! Ehhez képest maga a régiós kockázat megérdemel min. 10% diszkontot. Az, hogy ráadásul magyar a cég, újabb min. 10% diszkontot igényel. A növekedéssel nem érdemes a szektorban számolni a köv. években, mert senkinek nem lesz pénze korszerűsítésre stb-re, és energiahatékonyság növelésére se, alapvetően minden cég, minden szektor stagnálásra vagy csökkenésre számíthat.

Az RFV hatalmas hitelállománya kb. 20% diszkontot érdemel. A kötvényesek nagy száma a részvényeseknek nem jó, ujabb 10% diszkont.

Maga az RFV kicsi cég, ezért sérülékeny, nincs monopol helyzetben, és nincs semmi extra know how-ja sem, ezért ujabb 5% diszkont nálam. Így már 7 alatti P/E csak az indokolt számomra.

#426205 Camilla2 Előzmény: #426201

Az EETEK mindenkit megvezetett,sajnos engem is.

#426204 Bendeguz Előzmény: #426202

Miért pont 6000? Mi alapján? Funda? Megtisztelnél egy levezetéssel?

Azért is jó volna, mert akkor nem pattanna ki egy újabb értelmetlen civakodás, hanem mindenki elfogadhatná a másik véleményét, vagy megalapozott számítását.