Egy új háromszög befogóját látod kirajzolódni?Ha úgy alakul,akkor már ma el kell érnie meredek esésben a 6k-t majd onnan vissza kell korrigálnia 7k alá.
Most lszi ne legyen igazad. :)
Egyebkent nekem az 5900 most úgy hangzik mint amikor az OTP 1500nal járt es sokan mondtak h 600 lesz, persze ha meg lement volna 600ig akkor meg azt mondtak volna, h pl 450 utana meg 270... Egy szó mint száz remelem ennél lejebb mar nem nagyon megyunk...Végülis mostmar alig 6 feletti az előremutató P/E mutató... ami mondjuk egy kifejezetten növekedési papirnal enyhén szólva extrem olcsónak számít..
Vagy az lehet a baj, h mar a 100 millio USD kapitalizáció alá estünk?!?! Ezert nem jonnek a nagyok?!
Sajna kinéz a 6000 alatti szint is, ~5900, ha nem bír innen fordulni.
2008-2009ben nézett ki ilyen szarul.
Ez van, ezt kell szeretni.
Tényleg olyan, mintha saját magára öntené valaki, lefelé spirálba taszítva az árfolyamot. Soha nem fog kiderülni.
Szóval fosul néz ki:
http://www.kephost.com/images4/2011/9/13/kzu1ffuah39es1ccofzi.png
Ha simán likvidálásról vagy eladásról lenne szó,akkor nem tartanák látványosan lenn az árat hanem minél jobb áron való eladásra törekednének.Egy 10k-n vásárlónak minden forint veszteség.Miért védene be szinteket folyamatosan bontva az alatta lévőket?Meg jó ideje egy nagyobb vevő is van.Miért nem egy adott szinten próbálná neki szórni amennyit csak lehet?Ez nem eladás,ez tudatos árcsökkentés véleményem szerint
Mindazonáltal nem tudjuk, hogy kik vettek részt a 10k-n való rv. kibocsátáson. Mert 240k új rv. került külföldiek kezébe, amiből pár százaléknyit lehet tudni, hiszen azokat lenyilatkozták. De, hogy a többi ki volt?! Remélem nem spekák, vagy olyanok akik a mostani hazai helyzetre inkább elkezdik likvidálni a magyar kitettségeiket, hiszen itt senki sincs biztonságban!
Meg azt se felejtsük el, hogy technikailag elég szarul fest a kép. Törte a 7500-at, megnyílt a tér lefelé. Következő megálló 6k környékén. Ha nem jön megnyugvás a piacra (mondjuk miért jönne, hiszen a görögök lassan csődbe mennek, OV meg elintézi a bankokat, stb.), akkor ezt a szintet el fogjuk érni. És marad a remény, hogy lassan jön egy nagyobb befektető és felrántja. De ha 6 ezerig lemegy, akkor jöhet egy korrekció is, mint ahogy nemrég volt 7500-nál vissza 9k fölé. Ergo itt is simán benne van a 6850-6000-7500, mert miért is ne :)
Na igen.8k-ig még rá lehetne fogni,hogy az Eeteket visszaárazta mert mondjuk még nem forrta ki magát.De hogy már a románokat is.... Azok hozták az eredményeket.Lóvé van,stabil minden,többszörösen bevédve.Mi a gond?A beigért új román projekteknek is jönniük kéne.Vagy tényleg árat csinálnak valamihez,vagy olyan hazai és/vagy nemzetközi helyzet jön,amire rá lehet spekulálni minden mást félretéve.Az utóbbi kettő adott a dologhoz szerintem most
na, legalább amerika pluszban zárt, ráadásul napi csúcsán. wow. hátha legalább a negatív világpiaci hangulat nem fog nyomni minket holnap... talán ázsia is megnyugszik majd erre.
egyébként én sem értem, h miért pont az rfv-t ütik legjobban agyon a parketten, pont azt a részvényt, amelyikre egyik legkevésbé kellene hatnia bármilyen rossz hírnek.
nem értem, h miért nem izgul már rá egy nagyobb szereplő (a 100 Ft-os szintenként nagyobb pakkal bennálló komolyabbank tűnő vevő mellett) ezeken az árszinteken. már akkor itt jártunk valahol amikor nemhogy az eteek, hanem a romániai projektek sem voltak még sehol... ezt megmagyarázhatná nekem valaki, mi a franc történik itt
aki eddig adott esetben shortolta, azt mondom, h tökös volt, de kvára bejött neki, és nem picit. de hogy még ezen a szinten is fantáziát lát vki a shortolásban, azt egyszerűen nem tudom elhinni. én ezt kizárom. azért ezt a részvényt ilyen MEGLÉVŐ és POTENCIÁLIS projektek mellett beshortolni az más tészta ,mint mondjuk az OTP-t akár 2000 Ft-nál, ilyen CHF árfolyam, szabályozási kockázat, stb. mellett.
én azt tényleg nem értem mi folyik itt. ráadásul a két magyar alap le is nyilatkozta korábban 10000-nél, h nem ők adják, SŐT azon a szinteken a vásárláson gondolkoznak... hát csak azóta estünk 30%-ot... jó lenne ha nem gondolkoznának annyit, hanem végre vennék már.
Van egy 2006-os Vylyan Cabernet Franc a borhűtőmben. Már nem lehet kapni, pedig erősen bennfentes vagyok a "kibocsájtónál". Bedobom 12k-nél. Egyébként is kiüljük - miért tudsz jobbat?
Én az idei borokból veszek pár kartont aki kiüli ezt a 12k szintig kap belőle! Megéri ugye?
GG! Akkor már hárman vagyunk:)Rendeltem egy pizzát,hátha megoldja a problémát,de kétlem :/ Kapja be a tököm az összes shortoló :))) Jó éjt :)
"Úgy látom megint csak ketten iszunk:)"
Tévedsz ...
;)
Így könnyű! Ez olyan magas labda volt amit nem lehetett kihagyni!
:)))
Úgy látom megint csak ketten iszunk:) Asszonynak szülinap, szomszédnak szintén+Mária (a szomszéd). Most szóltak menjünk át 1 pohár borra. S lőn! Aki nem iszik, ajánlom. Bocs az OFF-ért azoktól akik nem veszik ilyen "könnyen", de én így vezetem le. Kelvin kolléga meg úgy is kimoderál bennünket:)
Ui: Mi lenne itt ha Vadspeki nem lenne parkolópályán!
Olyan nagy baj nem lehet ha van még miből inni. Nem ér annyit.
Szerintem nagyon jól csinálja. Amikor 8k volt a szint akkor ott vette, utána fentebb is majd végig az esést. Lesz egy korrekt átlagára. Én is igyekszem csak a javát túl magasan toltam bele. Bár ha év végéig eltart ez a szarás, még akár jól ki is jöhetek belőle.
Én pedid 4 sört meg mittomén mennyi rövidet :(((
Már nagyrészt likvidálták az áttéteseket.Tuszokmesterék még akkor tudnak támogatót találni az eséshez,ha rá tudnak venni egy nagyobb tulajt vagy tulajokat az eladásra.Mindenesetre a módszer a kezdetektől fogva ugyanaz.És meg vagyok győződve róla,hogy pontosan tudták,tudják mi fog történni jó előre itthon is meg a nemzetközi téren is.Máskülönben nem tudták volna ezt megcsinálni igy.Egy igazán nagy,komoly vevő meg tudná állitani.Ami vevő van,az mindig 100 forintonként áll alá 500-1000 darabokkal és hagyja az esést.Egy vevő általában kijelöl egy szintet vagy árat,amin vásárol és ott vesz meg mindent.Nem igy mint amit ezek szinészkednek itt.Mindig jól kihasználják a piaci helyzetet.Most épp a lázári javaslatra lehet fogni az esést.Holott jól látszott ma is,hogy nem az eladás,hanem az alacsony ár a cél.