idézek neked index fórumról: (kiemelés tőlem)
"az európai pláne a magyar táplálkozási, gyógynövény és fűszerbázisnak egy jelentős része nincs besorolva, vagy ellentmondásosan jelenik meg a különböző irodalmakban."
"Számomra a legfontosabb irodalom régóta e témában: dr. David Frawley és dr. Vasant Lad: Gyógynövény jóga c. könyve, amely az Ayurvéda, az öngyógyítás tudománya c. nagy sikerű könyv (amelyek kb 1992-ben elvesztettem) folytatása. Lényegében a két könyv azonos tartalmú emlékeim szerint. "
És a teljes hsz, hátha...
"Nagyon érdekes, hogy ez a topic elhalt, pedig az ayurvédának vannak kiválóan használható tapasztalatai az alapvető betegséghajlamok diétás kezelésére. Jó lenne feléleszteni sőt jó lenne, ha autentikus ayurvéda szakember is társulna a topicba, mivel a módszer nagy nehézsége, hogy a táplálékok, gyógynövények, fűszerek osztályozása hatásaik (ízük, enrgiájuk hűtő vagy fűtő volta, doshákra való csökkentő, semleges vagy növelő egyesített hatásuk) szerint évezredek alatt a távolkeleti táplálkozási szokásokon fejlődtek ki, az európai pláne a magyar táplálkozási, gyógynövény és fűszerbázisnak egy jelentős része nincs besorolva, vagy ellentmondásosan jelenik meg a különböző irodalmakban. Ide tartozik, hogy a tibeti orvoslás ugyanezt a rendszert használja, de valószínű az ayurvéda tapasztalatai alapján fejlődött, de jelentősen eltérő élelmiszer és gyógynövénybázison használják azt is.
Számomra a legfontosabb irodalom régóta e témában: dr. David Frawley és dr. Vasant Lad: Gyógynövény jóga c. könyve, amely az Ayurvéda, az öngyógyítás tudománya c. nagy sikerű könyv (amelyek kb 1992-ben elvesztettem) folytatása. Lényegében a két könyv azonos tartalmú emlékeim szerint. "
Úgy látszik ez másnál is gond. De a fent említett könyvben szerencsére besorolták a csalánt, és a két fent említett doktorban és szavahihetőségében megbízom, és aszerint hűtő, szárító.
Egyszerűen semmi értelmeset és hivatalosnak tűnőt nem találtam neked külföldi fórumokon se.
Próbálkozhatsz külföldi ajurvéda fórumokat keresni és ott megkérdezni, ha a könyvnek nem hiszel. Ez elég nagynak tűnik: http://www.ayurveda-forums.org/
Vagy googleval nettles (csalán) + pita + cool + ayurveda szavak kombinációira.
Egy értelmesebb találat:
http://www.acupuncturebrooklyn.com/alternative-health/nettles
"Energetically nettles are cool, dry and neutral in temperature."