Regisztráció Elfelejtett jelszó

Népi gyógyászati módszerek - Gyógyulj Magyar!

Re: nincs cím

#451263 Longshort Voilattila Előzmény: #419762

Amúgy a fogyasztási szokások is szakmai téma, mert sokszor az a betegítő tényező, ahogy használják a különben éppen jól megválasztott gyógynövényt. Nem beszélve mindenféle szokásról, és divatosnak vélt felvett szokásokról amik hatására szintén kibillenhet a test az ideális egyensúlyi állapotból.

Az Ajur-véda nem a gyógynövényeknél kezdődik, hanem az elemeknél: hideg,meleg,száraz,nedves. Tehát e szerint ha valaki meghűlt, akkor számára a forró tea ropival, gyógyszer, mert ellenkezője a hideg nedves megfázásnak. És így tovább, az egyensúlyra törekedve.

#428195 Sumér harcos Előzmény: #428191

Orbáncfű kiválló immunerősitő is gyógyteaként...

a Füves ember egy utolsó stádiumos Aids-es életét akinek 1 honapot josoltak,3 évvel kitolta ezzel...elfogadható minőségben...

szelént mindenki potolja…

#428191 Sumér harcos

szelént mindenki potolja....

semmivel sem tudunk eleget bevinni a szervezetbe...

csak minőségi szelén cuccokat használjunk,mint pl az aranymozsaras logoval ellátott kiszerelés..

#419925 Longshort Voilattila Előzmény: #419762

Bocs, már agyamra ment ez a hét nekem is, ne haragudj! :)

A szakmai részét már elmondtam, nincs mit hozzátenni, a szokások meg összefügg a tipussal, a medence a párkapcsolattal és a vesével, stb minden összefügg mindennel.

Jó hétvégét nektek!

#419762 ikszf Előzmény: #419590

Relax ember, szakmai dolgokról beszélünk, nem fogyasztási szokásokról.

A te bajod, ha nem értesz hozzá. Az avataromat meg nézd meg mégegyszer jobban.

#419673 Longshort Voilattila Előzmény: #419623

Nem sérültem be, nekem ilyen a dumám, különbözőek vagyunk, ettöl változatos az élet.

Ha újholdkor szeded akkor, pláne ha májusi újhodkor, akkor még rádob a hatásra vagy 20% ot valami miatt, nem én találtam ki, népi tapasztalat! :)

Szerver vazz, Kevesebb kell belőle ennyi a lényege

#419670 Longshort Voilattila Előzmény: #419623

Nem sérültem be, nekem ilyen a dumám, különbözőek vagyunk, ettöl változatos az élet.

Ha újholdkor szeded akkor, pláne ha májusi újhodkor, akkor még rádob a hatásra vagy 20% ot valami miatt, nem én találtam ki, népi tapasztalat! :)

#419623 _pda_ Előzmény: #419158

a hangnemet tartsd meg a családodnak

akinek írtam, vette a lapot, nem kell besérülni

#419590 Longshort Voilattila Előzmény: #419467

Jó, akkor a csalánvitát részemről lezárom.

Igyál jó sok csalánteát ha nagy meleg van, szárítsd ki magad orvérzésig és közben hevítsd a vesét, a májat, lökesd vele az epét, had legyél ideges miközben fázol, duljál-fuljál,meg az egész medencét is fűtsd be vele, vesszél össze a partnereddel, aztán jobbulást! Végül is logikus, hogy nyáron nagy melegben szárítót kell inni !

Igaz?

Nyáron nem széllel szárítva hűtünk, hanem nedvesítőkkel emeljük a vizet, pl kefír, meg tej, hogy ne csak gyógynövényről beszéljünk és lehet mellé gyümölcsöt enni, hogy fossál mert az is hűt.

Bocsánat, kicsit elvesztettem a türelmemet, mert igazán találó avatart választottál, na mostmár visszanyertem. :))

#419467 ikszf Előzmény: #419166

1. lobbinak semmi hozadéka nincs abból, ha elírják valahol a hűtő hatást hevítőre.

2. nézz már utána a könyv szerzőinek........................

3. kóstolj már meg tisztán egy csalán teát...................

4. A nyálkahártyák egy dolgot utálnak kifejezetten: ha kiszáradnak. És ugye a csalán erőteljesen szárít. Maximum azért vérzett az orrod. Próbálj meg orrvérzést előidézni azzal, hogy hevíted a testedet.... nem fog menni.

#419456 ikszf Előzmény: #419229

Jó meglátások, sajnos nem is nagyon tudom, hogy milyen a nem globalizált élet.

#419229 Ibiza Előzmény: #419215

nagyon fontos/lenne az egyensúly..

az embernek vannak igényei.. ezek mértéke egyénenként változik...

az alkotás a munka a szeretet/szerelem/szex.. esztétika.. a szórakozás/játék.. ezekben kell az embernek kiteljesedni.. ez adja az élet értelmét..

nagyon fontos az alkotás..egyrészt a munkádban kell érezd ezt a másik az életedben.. tervezel és felépítesz egy felépítményt..

Ez adja a siker és önbecsülés alapját.. ezt nem akarják. ezért nyomják az embereket rabszolga sorba adóssággal.. kényszerpályára nyomnak..biorobottá zombivá alakítanak..elszívják az energiádat,beletörődsz a sorsodba.. ekkor tűrsz mint tulok és húzol mint barom..veszed intelligens mosóport..valasztasz ahogy mondják.. majd meghalsz de van helyetted másik.. kinek kell magabiztos identitással rendelkező egészséges ember..ezt meghaygják a kiválasztott országoknak.

#419215 Ibiza Előzmény: #419100

Sok van mi csodálatos.. sok elmélet van sok eredmény..miért pont ajurvédikus megközelítésűt nézzünk.. a magyar népi gyógyászat csodálatos.. de minden ember más..figyelni kell magunkat..én az ösztönökben az ösztönkúrákban hiszek..és abbanaz évszaknak megfelelő dolgokat kell enni..ami akkor érik vagy terem..

A hold a nap a csillagok..a légnyomás a víz és tengerek közelsége mind hat ránk..

Én megérzem előre a meleget anyukám a hideget..a szelet.. miközben barométer meg sem mozdul még..sok olyan van amit mérni sem tudunk de az emberi szervezet megérzi... létezik telepátia..ezerszer bebizonyosodd nálam... megérzem a kedvesemet és ő is engem még moboltelefonon is.. pl ha ír sms-t elötte pár másodperccel megérzem.. vagy egyszerre írunk sok esetben..

#419200 Longshort Voilattila Előzmény: #419016

Végül is ez is egyszerű, ha sok a szél és a víz akkor csípős pikáns ételeket kell enni leginkább.

Nem árt a reggeli meleg tea neked sem, hogy lemossa a taknyot a gyomrodból, és nem ártana egy vastagbéltisztítás ha még soha nem csináltad, talán ideje kipróbálni, mondjuk egy szezámolajos beöntés formájában. Ez kikönnyíti a testedet és tiszta gondolatokat hoz. Ne lustulj, sok mozgás, ha a víz van túlsúlyban inkább, ha a levegő akkor meg járjál össze gyakran barátokkal haverokkal és picit ihatsz is idegnyugtatónak, de ne sört mert lehúz, inkább fröccsöt. Tartsd magad melegen, erre jó a rendszeres sport, a szél miatt valami páros, mondjuk tenisz vagy fallabda, az meghozza a tüzet és társaságod is van.

#419166 Longshort Voilattila Előzmény: #419100

Hogy ki, milyen forrásban bízik az nem érv, a többnyelven megjelenés meg egyenesen gyanús. Gondolj a gyógyszerlobbi álltal elfogadtatott gyógynövénytörvényre...

Az ízekről:

A keserű: csökkenti a tüzet és a vizet -növeli a szelet

A fanyar: csökkenti a tüzet és a vizet -növeli a szelet

A savanyú: csökkenti a szelet -növeli a tüzet és a vizet

A sós : csökkenti a szelet -növeli a tüzet és a vizet

A csípős pikáns: csökkenti a vizet és a szelet -növeli a tüzet

Az édes: csökkenti a szelet és a tüzet -növeli a vizet

Ezeket szem előtt tartva jelentősen befolyásolható a táplálkozással a test energiaháztartása!

A csalánnál szerintem az álltalam javasolt energetika szerint, tehát aromás 10, fanyar 7, savanyú 3

A fanyar 7 lehet a ludas, mert növeli a szelet ami hűt és azt hamarabb megérzed, ám amikor elkezdi tolni a máj meg az epe a meleget meg fűteni a vesét akkor nem fogsz fázni, pláne és inkább ez a fontos, hogy két hét alatt orvérzésig tudod túladagolni a csalánt és akkor már biztos nem fogsz fázni tőle. Szóval a csalánról elmondhatjuk, hogy előbb hűt aztán fűt. Van ilyen, örülök, hogy ez kiderült. ennyire részletesen nem foglalkoztam még a csalán energetikájával. :)

#419158 Longshort Voilattila Előzmény: #419060

Röhögsz, ökör, de a hold irányítja a nedveket a növényekben is, ahogy az ár-apály mozgatja a világtengereket, és ha újhold van akkor lent vannak a nedvek, ez érthető érv a hókusz-pókuszon túl is, nem?

#419100 ikszf Előzmény: #418902

Mellesleg meggyőzhető vagyok, csak mutass forrást (ajurvédikus megközelítésűt), mert azért egy netes magyar forrás nincs versenyben egy több nyelven megjelent, ajurvéda orvosok által írt könyvvel.

A saját tapasztalat meg nem mérvadó, főleg, hogy összekevered egy hevítő hatású gyógynövénnyel :) És én pont az ellenkezőjét tapasztalom ha önmagában iszom: erőteljesen hűt.

Egy gramm csípős íze sincs - ami a hevítő hatású növényekre általában jellemző volna - úgyhogy íz alapján se mondhatod.

Valahol a fanyar, keserű és semleges között van az íze, egyértelmű vata.

#419097 ikszf Előzmény: #418902

idézek neked index fórumról: (kiemelés tőlem)

"az európai pláne a magyar táplálkozási, gyógynövény és fűszerbázisnak egy jelentős része nincs besorolva, vagy ellentmondásosan jelenik meg a különböző irodalmakban."

"Számomra a legfontosabb irodalom régóta e témában: dr. David Frawley és dr. Vasant Lad: Gyógynövény jóga c. könyve, amely az Ayurvéda, az öngyógyítás tudománya c. nagy sikerű könyv (amelyek kb 1992-ben elvesztettem) folytatása. Lényegében a két könyv azonos tartalmú emlékeim szerint. "

És a teljes hsz, hátha...

"Nagyon érdekes, hogy ez a topic elhalt, pedig az ayurvédának vannak kiválóan használható tapasztalatai az alapvető betegséghajlamok diétás kezelésére. Jó lenne feléleszteni sőt jó lenne, ha autentikus ayurvéda szakember is társulna a topicba, mivel a módszer nagy nehézsége, hogy a táplálékok, gyógynövények, fűszerek osztályozása hatásaik (ízük, enrgiájuk hűtő vagy fűtő volta, doshákra való csökkentő, semleges vagy növelő egyesített hatásuk) szerint évezredek alatt a távolkeleti táplálkozási szokásokon fejlődtek ki, az európai pláne a magyar táplálkozási, gyógynövény és fűszerbázisnak egy jelentős része nincs besorolva, vagy ellentmondásosan jelenik meg a különböző irodalmakban. Ide tartozik, hogy a tibeti orvoslás ugyanezt a rendszert használja, de valószínű az ayurvéda tapasztalatai alapján fejlődött, de jelentősen eltérő élelmiszer és gyógynövénybázison használják azt is.

Számomra a legfontosabb irodalom régóta e témában: dr. David Frawley és dr. Vasant Lad: Gyógynövény jóga c. könyve, amely az Ayurvéda, az öngyógyítás tudománya c. nagy sikerű könyv (amelyek kb 1992-ben elvesztettem) folytatása. Lényegében a két könyv azonos tartalmú emlékeim szerint. "

Úgy látszik ez másnál is gond. De a fent említett könyvben szerencsére besorolták a csalánt, és a két fent említett doktorban és szavahihetőségében megbízom, és aszerint hűtő, szárító.

Egyszerűen semmi értelmeset és hivatalosnak tűnőt nem találtam neked külföldi fórumokon se.

Próbálkozhatsz külföldi ajurvéda fórumokat keresni és ott megkérdezni, ha a könyvnek nem hiszel. Ez elég nagynak tűnik: http://www.ayurveda-forums.org/

Vagy googleval nettles (csalán) + pita + cool + ayurveda szavak kombinációira.

Egy értelmesebb találat:

http://www.acupuncturebrooklyn.com/alternative-health/nettles

"Energetically nettles are cool, dry and neutral in temperature."