Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX 1112

Re: hm

#419554 BudFox Előzmény: #419529

lehet hogy már megvolt ennek a bejelentésnek előzőleg a hatástanulmánya...ezt most azért mondták el a sajtónak hogy hétfőn ne villámcsapásként érje az embereket...ez a bejelentés volt a "puhítás"..igy is fel lehet fogni szerintem

Re: nincs cím

#419547 BudFox Előzmény: #419531

akkor sok :D

na most viszont csak úgy repkednek a 100 pontok ide-oda...észnél kell lenni hogy kiszállni-venni-ráadni kell ?

#419531 Kissherceg Előzmény: #419513

Bud, neked mindig minden reális ha irányba állsz :) Annyi benned a realizmus, hogy a dobostortában :)

hm

#419529 BigRabbit

A kerdes osszetett (bar a longjaim kis minuszban vannak, egy pillanatra megnezem a masik oldalt is): A lakossag el van adosodva CHFben, emiatt nincs fogyasztasi novekedes, ami visszaveti a GDPt. A vallalati hitelek egy resze is CHFben van, nem kell ecsetelnem a hatasat. Nem lehet tudni, hogy a svajci jegybanki arfolyamgat meddig tart ki, ha a gazdasag recesszioba fordul (vagy lentebb).

Az otletben van annyi, hogy Ftra valo atvaltas utan eljonne egy kiegyensulyozottabb korszak, mindenki biztosra tudna a torleszteset, emiatt megnovekedhetne a koltes is, mert az elmult honapok SZJA csokkentese bizony nem a fogyasztas novelesere, hanem a megtakaritas novelese hatott, a jovo miatti felelem miatt.

A bankokra valo hatasa ennek egyszeri lenne. (Tudom nagy es drasztikus, de egyszeri)

Mindehhez, bar Fideszes vagyok, a velemenyem tovabbra is, hogy lehetne ezt ugyesebben csinalniuk, ugymint hatastanulmany, bankszektorral valo megbeszeles, stb. Az adagolas es annak formaja sem a legjobb. Az orszagiranyitas is valamilyen szinten olyan mint egy nagy vallalat iranyitasa (lasd: Svajc, ahol jol mukodik), hogy van neha rossz hir, de ha ugyesen adod el, akkor kisebb vesztesegek aran keresztulviheto. A Fidesz elonye minden valasztaskor a kommunikacio volt, most ez nagyon hianyzik. (kiveve a szrabbul elunk mint 4 eve fejezet :D)

Egy tuti, vallalatiranyitas ide vagy oda, ha en egy ilyen mervu dolgot csinalnek, megalapozott hatastanulmany, egyeztetes, SWOT stb. nelkul a melohelyemen, nem sokaig maradnek itt. Felelotlenseg valamit bevagni a koztudatba, egy normalis tajekoztatas nelkul, hisz igy csak rombolo hatasa van a dolognak, a benne rejlo pozitivum, nem erzekelteti gazdasagi hatasat, ertsd nem tompitja az esest.

#419527 BudFox Előzmény: #419522

most olvastam csak el Egont fél órája :D ha reggel elolvason lehet hogy lezártam volna a shortokat reggel 18.270 -en..ott volt bennt az ajánlatom :D

szegénykém...most nagyon fordítva ül megint a lovon...OTP elemzését olvassátok el csak...kicsit nagyképűen is ír hogy ő mindent megjósol..stb...

most arcul csapta a piac :D

#419524 BudFox Előzmény: #419503

hát 3800 on megy most a harc...gondolom egy olyan alap veszi amelyik hosszabb távra tervez...fél év-1 év...stb...

#419522 Chaby Előzmény: #419513

ha longolnád, olyan mutyinak látnád, hogy csuda :))

ilyenkor bezzeg nem hallgatsz Egonra ;-)

#419520 Zabás Előzmény: #419503

Itt a világ vége meneküljön ki merre tud XD!

Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de ha ez az alakzat megvalósul akkor, cudar idők elé néznek a Magyar befektetők!

Üdv mindenkinek! :) Szabin vagyok, így volt egy kis időm rossz hírt hozni :P

#419513 BudFox Előzmény: #419501

lefelé..felfelé is volt ilyen hogy szembe mentünk nyugattal..nemtudom...én nem láttam most mutyizósnak a történetet...

ma is nagyon optimistán nyitottunk ki 18.300 on még tudtam ráadni úgy..hogy USA tengap esett 16 pontot zárásunk után... ez inkább optimista volt.

#419511 sbbacsi Előzmény: #419506

Persze a piac akármilyen negatív kilátások legyenek, ritkán árazza.

Ma normál körülmények között nagyon esés se nézett már ki nemhogy ekkora.

Finom szezámmagos rántot…

#419509 Longshort Voilattila

Finom szezámmagos rántottszeletet ebédeltem krumplipürével :)

A két nagy tüske hati forgalomban az a két nagypakk?

#419507 gilgalad Előzmény: #419500

A mai nap hasonlít az egyik péntekre, amikor 6-7%-ot odavertek a Buxnak, aztán hétfőn ugyanennyivel felment. Mondjuk még sincs deja vu érzésem, vajon miért :-S

Ha belegondolok, hogy tegnap a 18.410-es átlagomat zártam, megint verem a fejem a falba, soha nem jön össze nekem az első 1000-es fogás...

#419506 sbbacsi Előzmény: #419483

Az ország szempontjából valóban elég a rögzítés (már ha valóban tartják majd) arra hogy ne legyen katasztrófa.

De azon felül mire elég? Egy recessziós pályára a tönk szélén levő gazdasággal, foglalkoztatottsággal és az elvett mnyp pénzek mellett is "foltozgatott" költségvetésre? (Amiből már most is alig működik 1-2 dolog, lásd egészségügy.)

#419501 Kissherceg Előzmény: #419497

illetve a korábbi lokális csúcs fölé se mentünk szembe nyugattal. Egész végig muttyer volt...