Én adok egy 99%-os esélyt annak, hogy az Estar esetében blokkban fog értékesíteni az állam, teljesen eszement lenne ráönteni a piacra. Pár hónappal ezelőtt a cég már lenyilatkozott valamit, hogy a nyugdíjpénztári mizéria nagyjából megoldódott, nekem abból egyértelműen az jött le, hogy a megoldáskeresésben proaktív/partner a menedzsment. Úgy gondolom, hogy ezúttal is várhatóan így lesz, akkor meg tuti, h blokkban lesz értékesítve... Én legalábbis semmilyen szinten nem tartok attól, hogy ráöntené az állam a piacra a részvényeket... akkor már sokkal inkább attól félek, hogy árbeállítás lesz, de az gondolom pár napnál nem lenne ez sem hosszabb, sőt az is lehet, h a jelenlegi árfolyamszint már annak a része, végülis már így is a béka segge alatt vagyunk... ha ehhez képest még valamilyen diszkonttal kapja meg a leendő vevő a részvényt, akkor az meg már tényleg az ajándék kategória szvsz....
mivel túl vagyunk az extrém likvidálásokon, két verziót gondolnék miért vagyunk még mindig ezen az árfolyamszinteken (túl az általános negatív piacii hangulaton):
- állami pakk miatt a fentiek szerint
- még mindig a concord be akarja bizonyítani, h nagyobb a f@rka, és jó ajánlást adott az ügyfeleinek és ész nélkül adatja el az ügyfeleivel és/vagy a saját alapjaiból a részvényt, netalántán még shortolja is.... ez utóbbihoz remélem gratulálni fogunk nekik pár hét múlva... :)
az biztos, h ma adták és nem is keveset...