Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#416269 Grizzly Géza Előzmény: #416246

Sok mindentől függ, az asszony 2008-ban lépett be a vit-be(a legnagyobb válság idején) és rábeszéltem a növekedési alapra,innentől jött a fellendülés,és kapott ötvenpárezer forintot 2 év tagság után...

Nem tudom mi az óriási különbségek oka,de valszeg a befektetői politika lehet a ludas :(( Ami nálunk 900 ropi volt,egy ing-re rábeszélt kollégánál--fizu ugyanaz--270 lett. Ez háromszoros szorzó,azért ez beszédes...:)

Re: AB döntés

#416262 holnor Előzmény: #415801

biztos voltam benne, h ez lesz a válaszod :) pontatlanul fogalmaztam, csak el kellett mennm, így nm volt időm korrigálni.

jó kis eszmecsere alakult ki, kb leírtatok mindent, amit szerettem vna.

banyaiz felesleges idegeskedned, nm ér ez a téma annyit.

#416246 Lunatic Előzmény: #416241

Nálunk az asszony az OTPből az Axaba lépett egy éve, ami jobb hozammal bírt akkor.

Most kapott 10ezer forintot, sok ismerős OTPs pedig 100e körül.

Egyre érdekesebb ez az egész...

#416241 Grizzly Géza Előzmény: #416227

Az a hiba,hogy az otp-nél voltál... Nálunk a villamosenergia-ipari-nyugdíjpénztár( VIT NYp)volt a favorit,ezt nyomatták annak idején,ide léptünk be még az elején,a kollégáim akik visszaléptek az államiba,800e-900e reálhozamot kaptak az 5,5-6 milliós egyenlegükre... Én kiléptem a nemzeti együtműködés rendszeréből(szijjártó szerint) és maradtam a manyupban :)

#416227 KawaBazsy Előzmény: #416145

Ma kaptam egy levelet a Manyup-tól, épp időszerű. Van egy olyan sor, h "hozamgarantált tőke feletti összeg (reálhozam)", s ott egy nagy 0 szerepel. Amit átutaltak az államnak, az meg 2,074M ft. Most már akkor csak azt nem értem, h ha 13 éve tag vagyok, hogyhogy nem kapok semmit, amikor a többség kap. Az a hiba, h az OTP-nél vagyok, vagy hogy "növekedési" portfóliót választottam? Szerintetek?

#416148 NightLord Előzmény: #416117

Teljesen feleslegesen izgatod fel magad, mert ráadásul nincs is igazad. Attól mert sztálinistázod a viktorékat, attól még nem lesznek azok, pusztán arról van szó, hogy megváltoztatták a nyugdijrendszert, ami neked valamilyen érthetetlen oknál fogva sérti az önérzetedet. Csakhogy joguk és felhatalmazásuk volt erre (is), ezt jobb észben tartani.

#416143 Előzmény: #416117

A lényeg, hogy jót beszélgettünk, én köszönöm a lehetőséget és a türelmet ;)

#416117 banyaiz Előzmény: #416019

Tudom , hogy nem ér annyit de ezek a jobboldali forradalmárnak álcázott Sztálinisták kihozzák belőlem az állatot, k. anyjukkal szórakozzanak. Lenyugodtam kicsit, béke. De inkább hagyjuk ezt a témát, nem tesz jót nekem, ha erről beszélgetek:)

#416094 KawaBazsy Előzmény: #416090

Aszongya: "Tájékoztatjuk, hogy az egyéni számláján elért összes hozam a jogviszony kezdetétől 2010 dec 31-ig: 63753 Ft"

#416083 KawaBazsy Előzmény: #416080

Megtaláltam a levelet. Nem foglalkoztam vele, mert 2010-re 0 Ft-ot írt befizetésnek (ezt sem értem, ezek szerint a munkáltatóm nem pengetett..) Na sz'al az egyenleg majd 2 milka, viszont a papíron hozamnak kemény 63E ft-ot írnak. Hát ez sem sok, de mégis csak pénz.. már csak azt nem értem, h miért nem küldték el eddig, ugye automatice kellett volna. Holnap telefonálgathatok.. Bár azt nem írja, h ez infláció feletti hozam, vagy mi..

#416080 TrendMan Előzmény: #416067

Ez igy van.

Reálhozam abból származhat, ha pl. jókor tetted be kockázatos/részvénytúsúlyos portfólióba a pénzecskét, vagy akár abból, ha az adott pénztár jól gazdálkodott a befizetéseiddel, azaz az illetékes befektetési igazgató/bróker jól súlyozta, adta-vette az összes befizető nevében a kötvényeket, részvényeket.

#416067 NightLord Előzmény: #416055

Ennek semmi köze az extra befizetésekhez.

Reálhozam az összes befizetett lóvén (beleértve a kötelezően befizetettet is) elért befektetési eredmény inflációt meghaladó része.

#416055 KawaBazsy Előzmény: #416049

Én az elejétől tag voltam, kötelező volt. De nem volt extra befizetésem, csak amit előírtak.

#416049 NightLord Előzmény: #416039

Járni lehet hogy jár, max nem jut :D

Az én reálhozamom az össz egyenleg 9%-a volt. 2006-tól voltam tag.