Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: nincs cím

#416128 Lxrose Előzmény: #416110

Bátraknak lehetőség lehet rövid távú nyereség realizálására, ezt sose lehet tudni. Emiatt felesleges parázni szerintem, hogy éppen reggel 9-kor mi fog történni. Még az is lehet, hogy 1-2 ezer darab elmegy rögtön 7800-on, mert megtehetik. Aztán hogy lesz-e mód olcsóbb visszavétre, az a többiektől függ. Ma nem volt sikeres a 8000 alá adás.

#416110 taresz Előzmény: #416106

A 3 hónappal ezelőtti jó hírek. Én is mosolyogtam mikor kijött. Aztán mikor rá egy két napra esett egy laza 15-20%-ot akkor már nem volt annyira vicces.

Szerintem most Mindenkiben ott van a motosz, hogy reggel 9-kor mi is történik.

#416109 matgab Előzmény: #416106

A PF azért vette le az elemzését, mert totálisan félrenézték a számokat.

Szerintem benyaltak egy üveg pálinkát (fejenként) és úgy írták meg a cikket.

#416106 Formerplayer Előzmény: #416104

Ok.De miért most,miért a gyj kijövetele után?Mi az a hír,adat, ami ennyire megijesztette?Főleg, hogy privátban is elmondtam neki 1-2 dolgot, ami nem feltétlen idevaló, s elég egyértelműen pozitív üzenettel bír.

Nem értem...

#416104 taresz Előzmény: #416099

Mitől fél?

Attól, hogy bukik. És ez így van rendjén, hogy féljen/féljünk. Ezen a Rivotril sem segít.

#416099 Formerplayer

Már bocs, de tényleg nem értem miért rinyálsz,mitől félsz.

Írtam privátban is, ha az sem elég, fölteszem a kezem....

#416098 Lxrose Előzmény: #416093

De ami még lényegesebb, hogy mi lesz év végéig, de főleg jövőre. Ami késik, nem múlik, szokták mondani, és ez most a cégre is igaz. Az első negyedév olyan erős volt, hogy hozta a másodikat is, a beruházások befejezése és a szokásosan erős 4. negyedév meg majd helyreteszi az árfolyamot, ha előbb nem. Én a félévre számolt 10-es P/E-ből kifolyólag nem aggódnék a csalódott spekulánsok eladásai miatt, ha semmi pénz nem jönne az év hátralévő részében, akkor is diszkont áron lenne.

#416091 Ronin_ Előzmény: #416075

Én hasonló voltam, annyi különbséggel, hogy 7000-ről indultam, aztán 2800-on, 2300-on és 1800-on higítottam, így 4400 lett az átlagáram és 4800-5300 között kiszálltam.

#416088 egyetleneim

Végigolvasva a jelentést nekem csalódás a q2.

Számokra lefordítva millió forintban 270-es euró árfolyammal számolva:

Árbevétel: q1:6286 q2: 3716

EBITDA: q1: 806 q2: 110

EBIT: q1: 617 q2: -92

Saját tőke: q1: 6952 q2: 9447

Az árbevétel nem rossz (ebben a negyedévben nem fűtöttünk), az év végére összejöhet a 20 mrd forint.

Az EBITDA sor viszont már gyenge, ezt ügye két tétellel magyarázták (román csúszás, RESZ).

Így már nem csoda, de azért nekem meglepő, hogy a negyedévben negatív EDIT-et produkáltunk. Erre az EETEK-el benéző jelentős értékcsökkenések is rásegítettek.

A saját tőke a részvény- és kötvénykibocsátásoknak szépen dagadt.

Megjegyzem, hogy nagyon nehéz ezt a negyedévet értékelni, első sorban az EETEK konszolidáció miatt.

Egyenlőre ennyi.

#416087 SZETO99

nekem higításokkal most kb 10200 az átlag áram, és nem játszom nagy pakkal, hiszen a tőzsde egy lutri, és láttam már pár embert meggazdagodni és jó pár olyat is, akinek az "élete" ráment.

bár sokszor megfordul a fejemben, ugyanis én tavaly szeptember közepén szálltam be 9600-on és eléggé néztem mikor rá pár hétre leverték 7400-re (kezdő tőzsdésként)-hogy még mindig jobb lett volna berakni bankba, aztán a kis 4-6%-ommal örülnék mint majom a farkának és nem a 20% minuszon kellene aggodnom. de ez sosem volt titok. aki tőzsdére megy az a nagyobb - átlagos feletti - haszon érdekében teszi, de a vásár mindig 2-n áll. amig nem realizálod a veszteséged, addig azok csak számok, semmi egyéb. addig kár is aggodni, vagy nem aludni. most kb 2 hete nagyon nem is néztem rá. annyival kevesebb ősz hajszálam lett, a helyzet meg nem nagyon változott...vagy??

egyszómintszáz. befektetés, ami hosszú távon megtérül. az hogy milyen hosszú lesz a táv, és mennyi lesz a profit..az első sorban a cégtől, de azután rögtön tőled függ.

laptop becsuk, aztán 2-3 honap mulva kinyit. ennyit tudok tanácsolni.

(tőkeáttét, átcsoportosítás, bukoban más portfolio...nekem azok a tapasztalataim, hogy nem jön be. vagy kitartasz, vagy buksz. ennél lejjebb - remélhetőleg ugysem - lesz.)

#416082 SZETO99 Előzmény: #416076

na ja, 1-2 hó különbséggel ugyanez volt egy éve is, és az alja is ugyanennyi volt kb. azt is kiültük, ezt is kiüljük..

#416079 SZETO99 Előzmény: #416077

ajánlom az overnight-ot. magyar film, és egy bróker gyerekről szól :-), meg a tőzsdéről. ahhoz képest, hogy mi csináltuk nem olyan rossz..és azért a lényegre rávilágít..

Jó ez a jelentés.Az EETE…

#416078 Bodzaszedő

Jó ez a jelentés.Az EETEK is alakul,ha végre "kész" lesz,akkor lesz igazán jó.De minden a terveknek és várakozásoknak megfelelően alakul.Finanszirozás ok,román eredmények szintén ok.Holnap szerintem tuszokmesternek össze kell szednie magát ha még játszani akar

#416077 hAliG Előzmény: #416070

Megnyugodtam és reméljük, hogy mi meglássuk :)

Megyek is, megnézek egy filmet az ásszonnal, legyen ma is egy kis mozi :))

Jó pihenést mára!

#416075 SZETO99

nem szabad...nekem mindig az az ismerősöm jut eszembe, aki 6000-en megvette az otp-t, és ki tudta ülni azt, hogy lement 1200-re, majd fel 7200-re és eladta 20% plusszban. na, ahhoz kellettek idegek. márpedig az otp a legnagyobb mutyirészvény, a külföldiekkel befektetőkkel az élen. ez pedig egy fundásan nagyon jó cég. csak most volt egy kis meghőkölés. türelem. laptop becsuk, aztán kivár.

#416070 SZETO99 Előzmény: #416064

lehet, hogy csak a pf "tanult" a concorde-os balhéból, aztán inkább levették az elemzésnek mondott valamit :-)

a finanszírozással nincs semmi baj, így első blikkre, csak végigszaladtam a félévesen, meg az adósságmutatók jobbra fordultak, legfőképpen a saját tőke/rövid+hosszú lejáratú kötelezettségek (ez talán az egyik legfontosabb). először be kell fektetni, aztán jön a profit, ez mindenhol így van ebben a tökéletes világban, nem igaz?

na majd holnap mozizunk. és továbbra is tartom, hogy év végére csak visszamászunk 12k körülre, onnan meg majd meglássuk (mondta a vak is, aztán sose látta meg, mi?:-)