Regisztráció Elfelejtett jelszó

Márpedig a pápának igazsága van!

Re: nincs cím

#414541 TrendMan Előzmény: #414534

Lehet nagy mozgató, de ha van is csak a háttérből. áttételesen mozgatja a dolgokat.

Alapvetően 2 szenáriót tudok elképzelni:

1) A szülők elmentek hazulról és hátrahagytak néhány tanácsot, parancsolatot, hogyan viselkedjenek a gyerekek, amig nincsenek idehaza (ne üsd a testvérkédet, hogyan gyújts tüzet etc..)

A gyerekek persze sokat fantáziálnak és egy idő után már senki nem tudja biztosan, melyik parancsolat származik ténylegesen a szülőktől, melyiket találta ki valamelyik kistestvér?

A gyerekek végül kénytelenek lesznek a saját lábukra állni és maguk eldönteni, melyik parancsolat az igazi?

2) Mi most egy börtönkísérletben veszünk részt, ahol egy egyirányú ablakon keresztül figyelik, mi is történik a börtönben éppen?

Nem avatkoznak be, de lehet hogy itt-ott felejtenek egy zseblmámpát vagy egy fejszét a kisértel során és figyelik mit teszünk vele?

xxxx

A földti dolgok menete is, csakúgy mint az evolúció alighanem sokkal bonyolultabb, mint első pillanatban gondolnánk.

Egy példa:

Már az ókorban a görögök felfedezték a gőz erejét, mellyel akár munkát lehet végeztetni.

Mégsem találták fel a gőzgépet.

Miért?

Azért, mert a rabszolga mint munkaerő kimerithetetlen/elegendő mennyiségben állt rendelkezésre, ezért egyszerűen nem volt rá igény!

azaz

A társadalom szerkezete, amelyben élünk alapvetően befolyásolja gondolkodásunkat és fejlődésünket.

#414534 Harlem Előzmény: #414256

Az is lehet, h mindenre megvan a megfelelő válasz, csak valóban az emberiség nincs még azon a fejlődési szinten, h széles körben ránk lehessen bízni az információt, mert az felmérhetetlen következményekkel vagy a jövő lényeges megváltozásával járna.

Lehet fantazmagória, de sztem a valóság és a válaszok lépésenkénti adagolásában nagy szerepe van a film iparnak, mint modern kori ige hirdetőnek. Ki tudja miért kapunk Man in black-et, X-aktákat, Armageddont, százával sorolhatnánk misztikus és úm. fantasztikus filmeket. Vki biztosan mozgatja a szálakat, több lehet annál, mint ösrobbanás, rend vagy káosz, hit vagy materializmus, internet vagy vudu. Az ember talál-e fel dolgokat vagy "készen" megkapja, amint eljön az ideje, megérett rá? Van-e egy nagy mozgató, ami lehet Isten, vagy bármilyen egyéb "szervezet", aki kontrollálja és szervezi a földi dolgok menetét vagy egy mégnagyobb egységét, kitudja hány dimenzióban ?

#414517 Spade Előzmény: #414038

a lineáris emberi logika mondatja h az idő előtt is kellett valaminek lennie, pedig az idő az a térgörbület függvénye praktikusan a fekete lyukban ahonnan a fény se bír kijönni ,megáll az idő nem lehet viszafelé számolni a belső időben csak a külső szemlélő rendszerében (idejében), olyan ez mint a speciális relativitás elméletben a fénysebességgel utazó és az azt kukkoló csóka viszonya...de ugye az ősrobbanásnál nem lehetett külső szemlélő....na most a mai tudás szerint az összes galaxis központjában (a tejutéban is) egy bazi nagy fekete lyuk habzsolja fel a galaxisok anyagát, az a kérdés ha az összes galaxis feketelyukká válik akkor mi lesz....talán egymásba zuhannak...de a kérdés h mi lesz a sötét anyaggal meg a sötét energiával...

#414256 TrendMan Előzmény: #414209

Nem biztos, hogy idesereglene a tudósok csapata.

Amit nem tudunk beilleszteni jelenlegi világképünkbe, azt szeretjük agyonhallgatni, igy megmarad az ismert dolgok biztonsága.

Figyeld meg, ha akár ilyen fórumokban az ember nagyon súlyos kérdéseket vet fel, sokszor nem jön rá semmilyen válasz.

Mert az igazán súlyos kérdésekről nehéz csak úgy fecsegni.

Továbbá úgy gondolom, ha Jézus ma élne és vinné véghez tetteit, először biztos őróla is a bulvár sajtóban olvasnánk.

#414218 Longshort Voilattila Előzmény: #414209

Hát én nem tudom de valamikor az 19oo-as évek elején eljött magyarországra két jógi indiából, valahol Pesten belefeküdtek egy üvegkoporsóba egy téren, és ki se jöttek 3 hónapig ezt kapd ki! Akkor még Pesten nem hallottak ilyet, csak néztek.

Korabeli ujságok irtak róla biztosan, de valahogy így volt a sztori. Nem csalók voltak, az akkori embereket nehezebb volt átverni. 120, hogy volt kiskölyök aki 0-24 ben figyelte őket :D

#414209 Nemletezik Előzmény: #414127

A jógi ügyét én is figyeltem egy darabig. Furcsálltam is, hogy csak úgy eltűnt a médiából. De aztán India egy eléggé fejletlen ország, ahol nagyon sokan hisznek a jógikban meg a különböző természetfeletti jelenségben. Nem biztos, hogy az egész ügy nem egy hoax a figyelem felkeltésére. Mert ha tényleg van ilyen, akkor nem jött volna oda a világ minden részéről tudós sereg, hogy megvizsgálja? Nincs semmi információ az ügyről azonkívül, hogy valamelyik indiai kórházban megállapították ezt. A média is inkább bulvárként kezelte mint tudományos áttörést. Emlékszem régen a fókuszban volt szó emberekről akikhez hozzá tapadnak dolgok. És úgy mutatták be mint ha mágnesesek lettek volna vagy valami. Pedig csak egy sima bűvésztrükk. Szóval David Copperfield pályázhatna magas egyházi posztra :). Sok paranormális jelenségről évtizedekkel később kiderült, hogy átverés, összejátszás volt a dolog mögött. A jóginál ehhez túl sok gyenge láncszem van.

#414168 Longshort Voilattila Előzmény: #414127

Nincs linkem, de biztos találsz ha keresel, de ez nem feltétel, hanem elvi kérdés feltéttel! :D

Gyorsító negmondta? Meg, nemlétezik!

Jógi életben marad elásva 2 hónapig, igen!

Akkor itt valami másnak kell lenni mint amiröl eddig papoltak, slussz!

Egyszerű mint az egyszeregy.

Most hogy teremtés vagy más egyéb csoda az mindegy de részemről még az evolúció is hihetetlen ökörségnek tűnik, de lehet, hogy tévedek és Hawkinsnak van igaza.

#414127 TrendMan Előzmény: #414125

Én nem hallom, hogy a jógit magyaráznák, értelmeznék, egyszerüen csönd van körülötte.

Ha van egy linked, ahol további infó van ehhez az esethez, légyszi tedd be ide.

Ksz.

#414125 Longshort Voilattila Előzmény: #414119

Érettek voltak azok, azt mindenki látja hogy mi az ami nem hétköznapi! Azóta magyarázták félre, sőt rögtön gyorsan félremagyarázták azt is mint a jógit.

Muter ialista- Papa ista, ha érted!? Papaistákat én úgy értem, hogy igazi szívből hívők, nem pedig konfornisták vagy kisfiúkhoz közelkerülni akaró ****kák.

Na mindegy, szerintem a mai fizika is bebizonyította már hogy anyag nem létezik (úgy),ezért marad a teremtés. Tisztán logikai és materialisztikus alapon! :DD

#414119 TrendMan Előzmény: #414084

A 'pápistának' is a lét határozza meg a tudatot, mert arra nevelik, hogy hivő legyen, vagy az élete úgy alakul, hogy másban már nem hihet.

Ergo a létezésének a körülményei vezetnek oda, hogy hivő lesz.

xxx

Jógi:

A vizsgálatok végeredményéről nem hallottam, de ha megerősitették, hogy táplálék nélkül is tud létezni, ez valóban csoda.

Ha ettől nem hördül fel a tudományos és más világ, akkor ez a BOLDOGOK A LELKI SZEGÉNYEK kategória, és a lelki szegények mi vagyunk.

Őrizgetjük mindennapi életünk monoton taktusait, mert félünk a változástól.

És szerintem ez ugyanaz a kategória, mint amikor Jézus kortársai - HA - nem voltak érettek a csodára.

#414084 Longshort Voilattila Előzmény: #414073

Vagy ahogy Marx mondta, a lét határozza meg a tudatot... akkor most hogy is van ez?? A muteristáknak a lét, a papaistáknak a tudat? :D Olyan nincs hogy a kettő között? Mert ha van, mert kell, hogy legyen, hiszen nem hívőknek születünk és valamikor van egy pont amikor azok leszünk, (már aki) szóval azon a ponton mi határozza meg a tudatot?

Igen jógi! Vizsgálták kórházban, megállapították, hogy semmi baja, nem csalt, és ennyi. (Pont.)

Miért nem hördül fel a tudományos világ?? Ez nem hír? Nem kell hónapokig vesézgetni, ezt az aprócska dolgot ami gyökerestül kellene, hogy megváltoztassa a világképünket?

Ősrobbanás meg Idő rövid története aaz van...

#414073 Harlem Előzmény: #414061

Ahogy Kant mondta a tudat határozza meg a létet.

Szerintem a legfontosabb a pozitív gondolkodás, mert gondolataink szavainkon, tetteinken, szokásainkon, jellemünkön át szabják meg sorsunkat.

"Mindenik embernek a lelkében dal van

és a saját lelkét hallja minden dalban.

És akinek szép a lelkében az ének,

az hallja a mások énekét is szépnek."

(Babits Mihály)

#414061 banyaiz Előzmény: #414038

Emberi aggyal ez elég felfoghatatlan téma, oké ősrobbanás volt stb, de előtte mi volt, és az előtt és az mitől volt, és honnan indult az egész csak úgy volt vmi a kezdetekkor? Vagy pl a világegyetem emberi aggyal nyilván határokat keresel, hogy itt a vége az útnak , a földnek a naprendszernek stb, de az univerzumnak hol a vége , sehol? Mész mész billió csillió fényévekig és soha nincs vége, ha pedig vége azon kívül mi van?

Ilyenkor érzi az ember milyen kis porszem . :)

Viszont ezzel az Isten teremtette stb, az a gondom, hogy semmi kézzel foghatót nem látok arra, ez így volt. Jó lenne ilyesmiben fenntartás nélkül hinni, de ez nekem nehezen megy.

Szóval vhogy úgy állok a kérdéshez, hogy élem az életem , lehetőleg minél tartalmasabban, aztán ha vége akkor ennyi volt már nem kell agyalni a dolgokon, ha meg van Isten akkor kiderül, ha nincs akkor meg már ezen úgysem tudok gondolkodni szóval akkor már mindegy. Ilyen primitív egyszerűséggel nézem a témát.

Amúgy vsz teljesen mindegy van e Isten , vagy nincs, ha vki ebben hisz akkor a számára van, és amíg él ez nyugalmat, békességet ad neki, az meg jó ebben a bolond világban. Ha meg esetleg olyasmiben hitt ami nincs azt már úgy sem tudja meg, tehát ez már lényegtelen körülmény a számára. Amíg viszont élt jobbá tette a napjait ez a hit, vagy könnyebbé, nem csoda ennyi vallás van, és ilyen ősi idők óta.

Néha arra gondolok az emberiség eléggé elrontotta ezt , hogy ekkora tudást halmozott fel mert csak a saját életét tette nehézzé. Mennyivel egyszerűbb lenne üldözni a mamutokat kőbaltával, és a szomszéd törzs tagjait, plusz a nőket . Teljes primitív állati létben létezni, és mikor egy villám belecsap a fába leborulni a tűzisten előtt. Ehelyett sikerült jól megbonyolítani, és összekuszálni az életet ezzel a nagy eszünkkel:)

csoda(várás)

#414060 TrendMan

Örülök, hogy felpörgött a topik, bár kicsit elkanyarodtunk az eredeti gondolattól.

xxx

Ricsi hozzászólásai a leghosszabbak, kicsit olyan, mintha a szószékről hirdetné az igét:-)

Az, ha nehéz cigány emberek a vallás révén normálisabb és teljesebb életet tudnak élni, önmagában is nagyon szép eredmény.

xxx

A csoda kikövetelésével nem értek egyet, mert könnyen lehet, hogy vagy fel sem ismernénk, vagy ha nem lennénk ott és csak hírből hallanánk, úgysem hinnénk el.

Néhány éve volt egy indiai jógi, aki táplálék nélkül létezett évtizedekig, aztán hónapokig vizsgálták egy kórházban.

Legyen a végeredmény akár ez vagy az, úgysem hinné el egyikünk sem, ha a kórház igazolná, hogy pusztán spirituális energiából is fenn tudja tartani magát.

xxx

Mi lenne, ha az ősrobbanást úgy képzelnénk el, mint a születést vagy a halált?

Nem állithatjuk azt, hogy születésünk előtt nem volt semmi, sem azt, hogy halálunk után nem lesz semmi.

Pusztán csak azt, hogy az a valami más dimenzióban volt/lesz, mint mi:-)

#414038 JP Előzmény: #414000

Speciel nem vagyok az/egy ősrobbanés híve

Ha az a valami - amit ősrobbanásnak nevezünk, s amit egyúttal a jelenlegi! világegyetemünk kezdetének is tartunk - egy szingularitás volt, véleményem szerint annak lehetett előzménye , mint példáúl egy energiáját eltüzelő bármelyik csillag - amit már elég körülhatárolóan lemodellezhetnek a mára ismert tudományos számítások - ami ezután feketelyukká alakul , és így ettől a ponttól egy szingularitás keletkezik. Eléggé bizonyos, hogy ez a feketelyuk , vagyis a szingularitás, idővel "átvedlik" látható, modellezhető anyaggá, mondjuk ha példáúl sok űrszemét zuhan bele :-)

Azt megértem, hogy visszafelé az időben van egy pont amin mégtovább , képtelenek számolni a hawkingék, de ha még egy feketelyukba sem tudnak bele bújni, attól még egy ősrobbanás előtti állapot létezhetett ... q élet, nem igaz, hogy ennyit se tudjanak :-)

#414014 Longshort Voilattila Előzmény: #414004

Azért 2000 év után jó lenne, ha megint produkálná mondjuk a pápa, hogy csodákat tesz, kereszthalált hal, felszál az égbe, harmadnapra feltámad, és újra megjelenik emberi testben :D

Ez, csoda! Vagyis indiai Jógiknak is gyakran sikerül, csak nem mondja be a tv. Mindegy, önátadás aztán előre.

Nem akarok tiszteletlen lenni, mindenkitl elnézést, csak hangosan gondolkodok, bocs!

#414004 Pedrito Előzmény: #413673

Longshort voilattila a csodakkal kapcsolatban, ujkori farizeusi magatartas ez, "szallj le a keresztrol es mi hinni fogunk". Jezus nem arra hasznalta isteni erejet, hogy kerkedjen vele, hanem azert hogy segitsen a betegeken es a szenvedokon (ezek nagy resze meg is van irva az ujszovetsegben). Pont ezt tamasztja ala Szent Pal apostol is: Jezus kiuresitette onmagat es engedelmes lett mindhalalig megpedig a kereszthalalig. Es ha mar Szent Pal es csodak, szerinted miert mondogatjuk hogy Pal fordulat? Szent Pal koranak nagy tudos volt, de uldozte a keresztenyeket, mivel nem fogadta el hogy Jezust es kovetoit. Latomasa volt az Urtol es megtert...Ez nem csoda? Kulonben en sokszor megelek "hetkoznapi csodakat", amiket te szerencsenek, vagy veletlennek hivsz. Hozzaallas kerdese...

Olvastam az meg itt, hogy az egyhaz a kozepkorban milyen ellentmondasba kerult sajat hitvallasaval. Igaz. De vajon ki tudja azt, hogy az elso 32 papabol 31 vertanu halalt halt...Az egyhaz mint Isten intezmenye emberi kezeken van. Az intezmeny szent, a vezetok hus es ver emeberek, olyanok mint te vagy en...

#414000 Spade Előzmény: #413744

Úgy kell elképzelni az ősrobbanás előtti állapotot, mint egy fekete lyukat, ahol az időben és térben szingularitás van....

#413767 Ibiza Előzmény: #413744

tehát mindig is volt valami..

igen ha tökéletes az egyensúly akkor mitől moccan ki? azért rax oda +1et mert csak akkor mozdul ki.. elég emberi..a - 1 meg a 0 eredőhöz..átlaghoz kell..meg a másik dimenzióhoz..

E=mc2 ez felismerés.. tehát anyag és energia egymásba konvertálhatók..

max felismeréseket tehetünk.. törvényeket a természet alkotta.. még a kezdetekkor...

DE mi volt elötte? ez az mi emberi elme fel nem foghat.. ezért kell ősrobbanásos gyerekeskedés.

csináltak egy bázispontot.. mert az emberi agy véges.

#413753 susnye Előzmény: #413744

Kiált magáért a kérdés, hogy ha tökéletes egyensúlyi állapotban volt, akkor miért volt szükség egy "másik" tökéletes egyensúlyi állapotra..? :)