Re: nincs cím
banyaiz Előzmény: #414038Emberi aggyal ez elég felfoghatatlan téma, oké ősrobbanás volt stb, de előtte mi volt, és az előtt és az mitől volt, és honnan indult az egész csak úgy volt vmi a kezdetekkor? Vagy pl a világegyetem emberi aggyal nyilván határokat keresel, hogy itt a vége az útnak , a földnek a naprendszernek stb, de az univerzumnak hol a vége , sehol? Mész mész billió csillió fényévekig és soha nincs vége, ha pedig vége azon kívül mi van?
Ilyenkor érzi az ember milyen kis porszem . :)
Viszont ezzel az Isten teremtette stb, az a gondom, hogy semmi kézzel foghatót nem látok arra, ez így volt. Jó lenne ilyesmiben fenntartás nélkül hinni, de ez nekem nehezen megy.
Szóval vhogy úgy állok a kérdéshez, hogy élem az életem , lehetőleg minél tartalmasabban, aztán ha vége akkor ennyi volt már nem kell agyalni a dolgokon, ha meg van Isten akkor kiderül, ha nincs akkor meg már ezen úgysem tudok gondolkodni szóval akkor már mindegy. Ilyen primitív egyszerűséggel nézem a témát.
Amúgy vsz teljesen mindegy van e Isten , vagy nincs, ha vki ebben hisz akkor a számára van, és amíg él ez nyugalmat, békességet ad neki, az meg jó ebben a bolond világban. Ha meg esetleg olyasmiben hitt ami nincs azt már úgy sem tudja meg, tehát ez már lényegtelen körülmény a számára. Amíg viszont élt jobbá tette a napjait ez a hit, vagy könnyebbé, nem csoda ennyi vallás van, és ilyen ősi idők óta.
Néha arra gondolok az emberiség eléggé elrontotta ezt , hogy ekkora tudást halmozott fel mert csak a saját életét tette nehézzé. Mennyivel egyszerűbb lenne üldözni a mamutokat kőbaltával, és a szomszéd törzs tagjait, plusz a nőket . Teljes primitív állati létben létezni, és mikor egy villám belecsap a fába leborulni a tűzisten előtt. Ehelyett sikerült jól megbonyolítani, és összekuszálni az életet ezzel a nagy eszünkkel:)