Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: Az jutott eszembe

#411109 holnor Előzmény: #411095

nagyon off, de:

- az arany nm kér enni, de a tárolási ktg nm 2 fillér. már ha fizikai aranyat veszel, nm értékpapírosítottat.

- ha lejáratig tartod az állampapírt, akkor a leminősítés nm sokat számít.

- millió befektetési lehetőség van, mki talál6 a preferenciáinak megfelelőt.

#411106 Grizzly Géza Előzmény: #411104

...vagy olcsó ingatlant az utódnak és ki kell adni. Macerás,de biztos havi40-50 ropi+az esetleges későbbi értéknövekedés(ha lesz olyan) :)

#411095 Lxrose Előzmény: #411053

És az alapok mit vesznek, ők is frankot? :-) Elvileg az állampapír kockázatos, mert sose lehet tudni, melyik országot minősítik le a jövő héten, az olaj sem egyértelmű mindig, nagy pánik idején az is esik. Mit vegyen, akinek sok pénze van és nem akarja otthon, vagy betétben tartani?

#411092 Lxrose Előzmény: #411060

Persze, na de nem lehet differenciálni? Svájci frankot kell venni, mert az olyan jó? Még az aranyat értem is, mert nem kér enni, nem romlik meg és kis helyen elfér, de egy pénz, ami legtöbb esetben csak virtuálisan jelenik meg, lesz a jó befektetés?

#411085 Grizzly Géza Előzmény: #411053

...csak azóta a cég rengeteget fejlődött és -egyenlőre-a pánik sem akkora,mint a lehmann-nál... A gyorsjelentés remélem tiszta vizet önt a pohárba. Bumm egy hatezres kötés. Hati?

#411060 Előzmény: #411051

Talán a legegyszerűbb magyarázat a teljesen bizonytalan világpiaci mozgások.

#411056 Lxrose Előzmény: #411053

Azt értem, hogy a kisbefektetők nem akarnak most venni, mert a nagyobbak kicsinálják őket, de hogy ilyenkor nincs, aki felszívja az eladásokat... Rövid távon lehetnek kockázatok, de a részvény grafikonja nem elég meggyőző?

#411053 Roadrunner Előzmény: #411051

Mert mindenki be van parázva... Van is alapja: 2008-2009-ben is 6600-ról ment le az árfolyam 1300-ra fél év alatt. Minden befektető ezt vizionálja. Pedig a cég nem lett rosszabb, sőt!

Tehát nagyon sokan elkerülik a részvénypiacot. És ebbe jó eséllyel az alapokat is bele kell érteni.

Az jutott eszembe

#411051 Lxrose

Szóval hogy hol vannak ilyenkor a vevők. Mert oké, hogy pár eladó szabadulni akar a részvényétől, mert igazából már a vétel napján se tudta igazán, hogy miért veszi, de tényleg csak a jelenlegi tulajok szerint ér ez a cég sokkal többet? Vagy tényleg csak én gondolom azt, hogy ez a cég van a legkevésbé kitéve egy esetleges recessziónak? Mert recesszió idején kevesebbet költenek az emberek luxuscikkekre, de az alapszükségletekre azért csak muszáj. Ha valaki szociálisan rászorul, segíthet neki az önkormányzat, ha pedig egyszerűen nem akar fizetni, kikapcsolják a szolgáltatást (gondolom, erre egy felújítás után lehetőség van), és akkor esetleg némiképp csökken a profit, de azért ez nem jellemző, hogy tömegével kelljen kikapcsolni a fűtést, mert nem akarják fizetni a lakosok.

Marad még a forrásbevonás drágulása. Mi történik, ha csak drága hitel van és már a kötvény sem elég jó megoldás? Csordogál az a pár milliárd évente aztán majd lassan összejön egy újabb több milliárdos üzletre való.

Ebben az országban csak az egyszerű embereknek van pár milliója (ahogy azt tegnap is láthattuk), hogy befolyásolja e részvény árfolyamát egy egyébként illikvid piacon, vagy vannak értelmes gondolkodással megáldott befektetők is, akik kapnak egy ilyen lehetőségen és beletolnak akár most is 10-20 milliót egy olyan cégbe, aminek a piaci értéke már most is legalább 10%-kal fentebb kellene legyen? Miért csak akkor van forgalom, ha nagyon megindul, vagy ha nagyon esik a részvény? Miért nincs tele a könyv vételi oldala több száz, meg ezres darabokkal most is?

Re: nincs cím

#410934 Bodzaszedő Előzmény: #410923

Ne reménykedj.Ez csak olaj volt a tűzre neki.Egész éjszaka a magyarázatait meg az ellenérveit fogja kifejteni

#410922 Formerplayer Előzmény: #410767

Speki!

Láttam, hogy írtál, de reménykedtem, hogy a többiek válaszaiból egyértelmű lesz, mi a szitu, mik a lehetőségeid. Sajnos minden észérv lepattant rólad, így személyeskedés nélkül, de határozottan kérlek, fejezd be a siránkozást, s ennek az agyament ötletednek a reklámozását.

Ki kényszerített a részvény eladására?Valaki állt melletted és pisztolyt fogott rád? Vagy hittél a Concorde elemzésének, hogy a leginkább érintett papír lehetünk? Ha igen, nincs miért lázadoznod..HA nem, akkor mégegyszer kérdezem:miért adtál el?

Ja, hogy tőkeáttételben voltál és nem bírtad ki az esést? Hát látod, máskor óvatosabbnak kell lenni..Hozzáteszem, nekem és az egyenlegemnek sem esik jól az esés, de már átéltem egy pár ilyet az elmúlt 15 évben....

Sajnos nekem is van barátom, akit többezer darabból likvidáltak ki, több tízmilliót bukott 3 nap alatt. De eszébe nem jutna másban keresnie a hibát és perelgetni...belátta, hogy veszélyes üzem a tőzsde és a maradék tartalékait felkutatva szépen elkezdte újra a gyűjtögetést...tőkeáttétel nélkül.

Az pedig, hogy elkezdted negatív színben feltüntetni a megnövekedett likviditást("100 forintonként jönnek be az 1000-2000 darabos eladók") téged minősít, már ne haragudj. Mégis, hogyan kellene mozognunk? 10 darabbal lehessen 5%.ot emelni az áron, hogy jó messzire elkerüljön bennünket már egy közepes befektető is?

Az meg, hogy spekipapíírnak minősítetted az E-Start, kicsit vicces, főleg, hogy Vadspekinek hívod magad..egyébként, mit is jelent az, hogy spekipapír és miért baj az?

Ettől függetlenül gerinctelen és szakmaiatlan volt az elemzés, de erre csak úgy lehet válaszolni, ha még komolyabb céggé növi ki magát az E-star és folyamatosan felülteljesíti majd a bux-ot...az lesz az igazi csattanós válasz,,meg az, ha a jövőbeni céges tranzakciók messze elkerülik ezt a beképzelt csapatot....

#410914 Lxrose Előzmény: #410909

A tömegeket könnyű megvezetni. Ha azok, akik elvileg értenek hozzá azt mondják, hogy így kellene és nem úgy lesz, akkor félnek, ha pedig igen, akkor boldogok. Jó példa erre az az interjú, amit többek között itt is lehet olvasni:

http://www.privatbankar.hu/cikk/befektetes/a_svajci_frank_nem_menedek_hanem_egy_nagy_tevedes_44375

Szóval sajnos az van, hogy a tömegek intelligenciaszintje a 100-hoz tart és ez nincs másképp a gazdagok között sem, ezért aztán néha a hülyék fejével is kell gondolkodni. :-)

#410912 Bodzaszedő Előzmény: #410898

A nemzetközi helyzet egyáltalán nincs rendben max. kozmetikázásokra látok esélyt a jövőre nézve.Az irány szerintem tartósan egyértelmű.Az 1200at nem fogja átvinni,max. próbálkozik néhány napig.De utána 1150 alá majd 1100 közelébe várom