Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: nincs cím

#410881 hAliG Előzmény: #410858

Spekulánsunk azért még próbálkozik lepasszírozni az árfolyamot... Leöntötte néhány db-al (75-el).

Egészségedre, te phász! :) - remélem a játékoddal buksz inkább, mint nyersz!

Szerk: amcsik közben mindjárt pluszban..

#410858 Revans Előzmény: #410776

Szerintem a 2008-09es válság jellegét tekintve teljesen más volt, egy hatalmas ijedtségből/piaci sokkból táplálkozott. Ennek majdnem az ellenkezője figyelhető meg most, mikor a piaci szereplők a saját árnyékuktól is félnek, ami hasonló váratlan ijedelemre kevés lehetőséget ad.

Kicsit inkább egy nagy földrengés elnyúló utózengéihez hasonlítanám, mely remélhetőleg nem idéz elő újabb földrengést...

ez esetben viszont a fundamentumoknak előbb-utóbb működnie kell és háttérbe szorítani ezen félelmekkre/tőzsdepszichózisra játszó spekulánsokat. Ámen

#410776 egyetleneim Előzmény: #410767

Teljesen jogosak az aggodalmaid, ezek mind bekövetkezhetnek. Szerintem az USA leminősítéssel egy korszak ért véget, ez már a Nyugat alkonya. A cég terveire egy recesszió persze nem lenne jó hatással, mert a forrásbevonást alapvetően megnehezítené. Ráadásul pont most készítik elő a lengyelországi kötvényprogramot, na annak sem tenne jót.

#410767 VadSpeki Előzmény: #410753

Értelek én Téged! Én is fundamentalista szemléletű vagyok alapban, csak tudod szerintem sokakat nyugtalanít ez a borongós globális piaci hangulat! Most komolyan, mi lesz, ha W-alakú a recesszió és a piac ezt kezdte el árazni? Egyre több komolyabb szakember, közgazdász is ezen a véleményen van, nyilván nem jó farkast kiáltani, de jobb félni, mint megijedni!

Már pedig globálisan egyre több rossz hír jön ki, német gazdaság lelassult, a francia 2. negyedéves GDP siralmas, ha a nagy nyugat-európai és egyéb komoly országok is lelassulnak, akkor mi lesz még Magyarországon? A magyar 2. negyedéves GDP is siralmas, 1,5 %, pedig 2-2,5 % körüli szintre várták.

Ha pl. megismétlődik a 2008-2009-es összeomlás (az elmúlt két hét alapján sajnos egyre nagyobb az esély erre, csak meg kell nézni a nagy volatilitást, a VIX-index nagy megugrását és a múlt heti amcsi eséseket, melyek legutóbb 2008 őszén voltak ilyen nagy mértékűek, és akkor is így kezdődött, természetesen azon az őszön is a nagy lejtmenet után 1-2 hetes pozitív korrekció volt, ugyanúgy, mint most), akkor minden részvényt adni fognak, sajnos fundamentumoktól függetlenül, azért ezt jobb nem elfelejteni

Pl., ha megint leesne a BUX-index 10 ezer Ft környékére 1 éven belül, akkor az E-Star sem ezen a szinten lesz sajnos.

Egyébként stabilak a fundamentumok a Cégnél szerintem is, reméljük így is marad a jövőben is!

#410753 egyetleneim Előzmény: #410748

Én mindig a cég értékét nézem, illetve fél évvel árazok előre. Ha a terveket sikerül tartani, akkor ez nálam dec. 31.-én 13.000 forintot jelent. Amint el is fog érni, sőt túl is fog haladni. Tudjátok, amikor a gazdi sétáltatja a kutyát.

Sajnos, ha így folytatód…

#410748 VadSpeki

Sajnos, ha így folytatódik, félő, hogy ismét 8000 Ft lesz hamarosan. Technikailag is rosszul fest... Nem kéne törnie a 8700 Ft körüli szintet. Az a baj ebben, hogy sok a magasabb szintekről beragadt részvényes, és a medvepiac miatt is korlátozott az emelkedés sajnos minden részvényben. Minden részvényt jól beadnak,amint van pár %-os felhúzás, ha megfigyeltétek.

Ha a 8000 Ft-os szint sem tartja meg, akkor könnyen ismét a 7300 Ft körüli komolyabb támasz szinten találhatja magát. Hiába, ez már nem olyan, mint régen. Anno még tavaly nyáron is a nagy BUX-esések idején milyen jól tartotta magát 6000 Ft környékén. Tavaly tavasszal és kora nyáron volt ez. Azóta meg sajnos ez is a BUX-index-szel mozog, elveszítette a régi varázsát sok befektető szemében. No meg hála ilyen concorde-os elemzésféleségeknek egyre többen bizonytalanodnak el sajnos.

Re: ...

#410745 egyetleneim Előzmény: #410740

Szerintem nevetséges amit a CD-n számon akarnak kérni. Mondjuk érdekelne az elemzésük, még nem sikerült megszereznem. Valakinek megvan?

#410729 egyetleneim Előzmény: #410714

Én a múlt héten szépen bevásároltam 8300 és 8800 között. A héten kijön a kötvényjegyzés eredménye (sokat nem várok), két hét múlva pedig gyorsjelentés (ez már jobban érdekel). Addig mozizok. Az év végi céláram a vérzivatarban is 13.000.

#410723 Bodzaszedő Előzmény: #410700

Ezen felül még olyan gyorsan is mozog,hogy nem lehet lereagálni.Egy perc alatt felhúzták napon belül az utóbbi napokban 6-7%-ra.Akkor már nem mer az ember belevenni.Tegnap beálltam 9001 ft-ra.Nem kaptam.9002 ft-on voltak kötések.9300on is szép kötések voltak utána.Ha mégis kaptam volna,ma olyan gyorsan leesett reggel,hogy megint itt állnék beragadva.Mikor eléri a szintet akkor meg alig mozog persze

#410714 hAliG Előzmény: #410700

Rövidtávon annyi esélyt látok most, hogy az amcsi adatok jók lesznek, aztán a német meg francia dumcsi pozitívumot hordoz, és talán holnap a svájciak is bejelentenek valamiféle intézkedés(eke)t.

Ha ez mind pozitív, akkor talán 10k közelébe nézünk, ha mind negatív, akkor irány 8k.

Úgy látom közben a frank megy 245 Ft irányába :S DAX meg 5800 irányába.

Na én kikapcsoltam mára ezt a szart :)

#410700 hAliG Előzmény: #410686

Látom, ezt találták meg legjobban a spekik az utóbbi napokban.. Ha esés van, akkor ez zakózik a legnagyobbat, ha emelkedés, akkor meg elég jól emelkedik.

#410690 Revans Előzmény: #410686

Ez utóbbi kapcsán kérdezem én, mégis mit vártunk ?! Az eddigi bíztató eredmények (Q1) is leginkább árfolyam-különbözeteknek és a német gazdaság relatív fellendüléséhez kötődtek, végre nekünk magunknak is le kéne tennünk valami bíztatót...megjegyzem, ez nehéz, ha a piacok a gazdaságilag megalapozott kezdeményezéseinket (RFV, Egis stb) is alulárazzák...

#410688 Lxrose Előzmény: #410686

Úgy tünik, a bináris logika érvényesül. Ha vesznek, sokat megy, ha eladnak, akkor ugyanaz vissza. Pedig a logikus egy rövid távú emelkedő trendben egy 2-3% korrekció lenne.

#410686 Grizzly Géza Előzmény: #410668

Igen,de az általános depi a piacokon rajtunk is lecsapódik.A politikusok nyaralnak,ami nem baj,mert addig sem csesznek el valamit.Ősszel majd büfiznek valamit és talán megnyugszanak a piacok. A legrosszabb lehetőség az usa recessziója. Bár a mai 1,5%-os gdp bővülésünk is elég gáz...

...

#410668 Revans

A cég gazdasági kilátásait tekintve több elemző szerint is lényegesen alul(!)árazott a papír, így hosszú távon mindenképpen jó befektetés lehet, már ha spekuláción kívül ilyen szempontok is jelen vannak a piacon...