Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

Re: Leminősítette az USA-t az S&P

#407168 hosszhuszár Előzmény: #407021

Az esti kommunikációból kiderül, mi a céljuk...

Árazzák a + híreket....de hogy mi lesz, majd kiderül.

#407021 banyaiz Előzmény: #406987

Este lesz még csak az igazi vsz. Kb úgy tudom elképzelni +/- 5% / perc Bernanke dumája után.

#406987 BudFox Előzmény: #406944

5 óra alatt annyit ment fel az SP futures, mint máskor 2 hét alatt...dúrva volatilitás..most meg lefelé is ugyanerre képes.

#406981 BudFox Előzmény: #406944

jah...60 pontos ingadozások vannak az SP -ben fél nap alatt...ilyet se látni miden évben :D

#406944 Kissherceg Előzmény: #406940

nézem a futikat. 5perces gyertya akkora, mint máskor egy hetesé... 1150 a kulcsszint.

#406940 Spade Előzmény: #406918

sztem nem, elérték amit akartak, lépnek mert nem akarják megnehezíteni a dolgukat mert innen a felelősség is az övék, az lehet h kissebbet ütnek a kelleténél vagy a piac nem érti majd meg egyből és akkor kell még egyet ütni...az amcsi futuresek mutatják is....nagyot fordultak, de idegesek...

#406918 Kissherceg Előzmény: #406862

és szerinted ráparáztatnak még a népre? Hiszen egy 3 jegyű snp elég szép fosatás volna mára...

#406916 banyaiz Előzmény: #406904

Rájátszani vsz nem, annál azért meredekebb a helyzet. :) Meglátjuk este kiderül mit főztek ki.

#406904 Spade Előzmény: #406897

A FED, de Börni biztosan már rég eldöntötte h kell a QE3, csak nem volt meg a politikai támogatás hozzá, most meglett, ezért nem is vagyok biztos benne h nem játszott rá a parára....most azt mérlegelik h mekkorát üssenek, de ma lesujtanak...

#406897 banyaiz Előzmény: #406892

Hasonlóan gondolkodom én is. FED mit gondol, vannak ellentétek ott is, vsz nagy vita lesz mit lépjenek, vagy lépjenek e egyáltalán. Talán ez a nagy piaci para segít dönteni.

Azt tegnapi Obama beszédből láthatták , hogy a lelkesítő szöveg kevés. :)

#406892 Spade Előzmény: #406870

Az összeomlásnál minden jobb, még egy vágtató infláció is....a pü lobby tulajdonképpen kikényszeríti a QE3-t, ez történik most...

#406870 banyaiz Előzmény: #406856

Erre gondoltam én is, csak rosszul fogalmaztam.

FED mérlege pedig elvileg elbír sok mindent virtuálisan. Csak ennek a hosszú hatásait a világra ember meg nem mondja. Mondjuk ebben a helyzetben egy recesszióét sem.

#406856 Spade Előzmény: #406824

"Ha csökken az államadósság akkor pedig szép lassan elkezdik bevonni ezeket."

nem kell bevonni, az állampapirok lejárnak és kifizetik a FED-nek ahogy bármely kötvénytulajdonosnak, így tűnik el a mérlegből...

#406853 banyaiz Előzmény: #406839

Ebből a szituból egyetlen egy dolog tudja őket kihúzni, éveken át tartó nagy gazdasági fellendülés.

Semmi más, ha recesszió lesz akkor a nagy államadósság miatt nem tudnak gazdaságot élénkíteni stb, adósságot csökkenteni sem pangó, vagy zuhanó gazdaság mellett, nem beszélve arról , hogy az egész világgazdaságot magukkal rántják, ha ők bajba kerülnek mi lesz pl velünk, vagy a görögökkel.

Erre ez a nagy para a piacokon. Persze van is honnan esni, de ez kezd 2008-hoz hasonlítani. Sok eszközük nincs már mondhatnak negatív kamatot esetleg, és QE3-at. Vagy szöszmötölnek és azt mondják zuhan a tőzsde majd lenyugszik, nem biztos ez az alkalmas pillanat a drogelvonókúrára nekik, de hát ki tudja mi jár a fejükben.

#406839 Előzmény: #406824

És akkor ehhez most tegyük hozzá, hogy per/pill az USA-nak gyakorlatilag nem kell finanszíroznia az államadósságát, mert jelenleg sok esetben gyakorlitilag NULLA hozamot kell fizetnie egyes állampapírjaiért.

A probléma akkor fog jelentkezni, amikor tényleg, és teljes kamatot kell fizetnie, arra ugyanis egyáltalán nincs pénzük. Valójában egy ezer milliárdos megtakarítás csak arra lenne elég a jelenlegi helyzeben, hogy minden változatlan maradjon, ha piaci kamatot is fizetni kell az államadósság után.

#406824 banyaiz Előzmény: #406798

Ezek a QE-k technikailag kb annyit jelentenek FED veszi az állampapírokat, ezért pénz szabadul fel hiszen nem a világban más pénzeknek kell ezt megtenniük. Ha csökken az államadósság akkor pedig szép lassan elkezdik bevonni ezeket. Csak inkább az a nagy kérdés milyen hatásai vannak ennek a világra, nem kis pénzről van szó, eléggé nehéz ezt felmérni.

Mondhatják azt is, hogy eddig és ne tovább, ez is benne van a kalapban. Gazdaság álljon meg a saját lábán, nincs pénzpumpa, tőzsde csak megállapodik valahol stb.

A nagy veszélyt én abban látom, ha recesszióba süllyed Usa, ilyen államadósság szint mellett, ilyen EU problémák mellett akkor hosszú időre nagy zűrök lehetnek a világban.

Szóval fel van nekik adva a lecke melyik ujjukat harapják meg.

Nehéz döntés ez mert az tisztán látszik piacok úgy rákaptak erre mint a drogra. Csak a jele látszik megvonják tőlük máris para van, persze ez sem tart örökké, de fent említettek miatt veszélyesnek látom. Szóval kb ilyen "egyszerű" döntés előtt vannak.

#406798 Előzmény: #406766

Számomra nagyjából úgy néz ki ez a helyzet, hogy ha a FED felvásárolja a saját maga által fújt semmit valamennyi pénzért (QE3 nyomda indul), akkor ugyan elfújják átmenetileg a válságot, mert akkor az úgy fog látszani, hogy van értéke a semminek is, hiszen van rá vevő, de ez a piac már VALÓSZÍNŰLEG soha nem lesz olyan, mint amilyen ez előtt az "ügyeskedés" előtt volt.

Hiszen ahogy, illetve amikor majd a FED már nem tudja, avagy nem akarja eltakarítani a saját mocskát, akkor azonnal leül majd minden, hiszen valójában a semmi már senkinek sem kell rajta kívül.

A hit elveszett mert szerintem ezt most nagyon elqrták a FED&Csicskások, ez a mostani hintapalinta már az ő kezükből is kezd kicsúszni, vagy már ki is csúszott. Most már nem irányítanak, hanem egyrészt az események után mennek, másrészt a korábbi megkérdőjelezhetetlen véleményük degradálódott le a "ki nem sz*rja le" minőségre, mert kilógott a lóláb és EZT már nem felejtik el az emberek belátható ideig.

Ha most lenne valami életképes irányításra is képes pénzügyi társulat a világban, akkor az simán átvehetné a vezető szerepet. DE nincs. Így aztán marad majd a bizonytalanság és a kiszámíthatatlanság, hiszen nem lesz mihez igazodni.

#406766 banyaiz Előzmény: #406689

Szélsőséges a piac, vagy minden tökéletes és fél évig emelkedés korrekció nélkül szinte, vagy a világvége, és szakadás.

Kb ha nagyon le akarom egyszerűsíteni olyan logika mentén, hogy élénkítés minden jó, élénkítés vége gazdaság összeomlik. Azért ennyire nem szélsőséges a helyzet, de hát ilyen a piac, emberek kereskednek.

Ez ám a hullámzás :) nag…

#406751 Donoo

Ez ám a hullámzás :) nagyokat tud fogni, aki ügyes